30+ Tajemstvím je hydratace

Pokud jste právě sfoukli svíčky na dortu s třiceti svíčkami, možná jste začali s přibývajícím věkem pociťovat obavy o vaši pleť. Kolem 30. roku se začínají objevovat první jemné vrásky, které jsou způsobené ochabováním pleti, jenž není schopná sama vytvořit dostatek kolagenu. Pojďme si říci něco více o správné péči o pleť v tomto věku.

Zkoumáte-li vaši pleť ve zvětšovacím zrcátku, mohou se vám problémy zdát větší, než ve skutečnosti jsou. S přibývajícím věkem se vám začaly tvořit první jemné vrásky v okolí čela, úst a očí. Zatím ještě ve většině případů (kromě suchého typu pleti) nemusíte rychle shánět krém na první vrásky. V tomto věku není potřeba omlazovat pleť do hloubky, ale nejdůležitější je správná hydratace.
 

Jak pečovat o svou pleť?

zelena radaVelmi důležitou součástí péče o pleť je čištění pleti dvakrát denně. Mnohé z nás cítí potřebu vyčistit pleť zejména večer od nánosů líčidel a ráno sotva omýt vodou. Čištění pleti ale není jen nutný čas strávený v koupelně, než vyrazíme za dalšími činnostmi. Je to nezbytný, pečující rituál pro naši pokožku.
Přes noc stejně jako přes den je pokožka vystavena okolním vlivům. Očištění pleti zbaví naši pokožku nečistot, které by se jinak hromadily v pórech a způsobily by akné, či černé tečky. Zatímco čištění pleť hloubkově zbaví nečistot a pomůže nám dostat se na kloub všem neduhům, které se v pórech ukrývají. Tónovací voda póry uzavře a pokožku zklidní. Nezapomínejte vybírat péči podle typu vaší pokožky (mastná, smíšená, normální, suchá). Tím přispějete k vašemu krásnému vzhledu. Výsledky jsou při správné péči viditelné během několika dnů.
 

Čím mohu oddálit vrásky?

Kromě zmíněné péče, jsou nepostradatelnou pomůckou pleťové čistící masky. Nejen, že pleť vyčistí opravdu do hloubky, odstraní nečistoty usazené hluboko v našich pórech, ale také pokožku hydratují a dodávají ji vitamíny. Pleť zůstane po maskách krásně projasněná, zářivá a jemná jako samet. Odstranění nečistot je jedním z hlavních prostředků v boji za krásnou pleť.
 

Tajemné slůvko hydratace

807+803 orezanePokožka postupem času začíná ztrácet elasticitu a hůře váže vlhkost. Dalším prostředkem v boji je hlavně hydratace nejen obličeje, ale i očního okolí. To je jedno z hlavních míst, kde se vrásky projeví nejdříve. Zatím není ve většině případů (kromě velmi suché pleti) potřeba shánět krém na vrásky 30+.
Začněte ale mnohem více sledovat složení krémů. Ty by měly sjednocovat tón pleti. V jejich obsahu složení byste měli najít koenzym Q10, AHA kyseliny a ceramidy. V nabídce Minus 417 jsou také krémy s UVA a UVB faktorem SPF 20, který chrání pokožku před slunečním zářením. To je jedno z hlavních příčin tvorby vrásek.
Samozřejmostí by se měl pro vás stát noční krém, který je výživnější, než denní. Jestliže jste ho doposud brali jako zbytečnost, ve vašem věku už je opravdu nejvyšší čas brát zřetel na hydrataci a prevenci vrásek. Noční krém pokožku přes noc regeneruje a dodá ji potřebné živiny a vitamíny, aby se vaše pleť mohla do dalšího dne probudit v plné síle a vitalitě.
 

Zajímavá fakta: 

shutterstock_88335820

  • Hydratační krém s minerály pro suchou pleť
    91% uvádí, že jejich pleť je hydratovaná po celý den
  • Hydratační krém s vitamíny pro normální pleť
    92% uvádí matující efekt
  • Hydratační noční krém
    89% uvádí, že jejich pleť je mnohem prozářenější
  • Živá čistící bahenní maska z Mrtvého moře
    88% uvádí redukci mazu a nečistot v pórech
 Do spotřebitelského testu se zapojilo po celém světě 200 žen a 74 mužů, kteří testovali výrobky značky Minus 417 po dobu 4 týdnů.

 

* Povinné položky

Zanechte komentář