40+ nejvyšší čas začít bojovat proti vráskám

S věkem po čtyřicítce přichází v těle ženy mnoho změn a procesů, které bychom nejraději mávnutím kouzelné hůlky zastavily, nebo zpomalily. Kouzelnou hůlku sice nemáme, ale je mnoho věcí, které nám pomáhají proces stárnutí zpomalit. Proti vráskám můžete v každém věku bojovat. Pojďme si prozradit pár taktik.

Ve čtyřicátém roce přichází takové menší zúčtovaní vaší pleti, která si s vámi chce vyříkat, jak jste se jí věnovali v předešlých létech. Pokud jste pro ni dělali, co bylo ve vašich silách, jistě vám vaši péči oplatí. V opačném případě se mohou na vaší pokožce začít objevovat pigmentové skvrnky či červené žilky a další kožní problémy. Samozřejmě některé dispozice jsou vrozené, ale pravidelnou péčí můžete těmto problémům pomoci.
 

Jak pečovat o svou pleť?

V tomto věku je důležitá, stejně jako v předešlých letech, péče v podobě čištění pleti. To je velmi důležité provádět dvakrát denně a to nejen večer, ale i ráno. Právě na ranní čištění pleti se mnohdy ve spěchu zapomíná. Je důležité pleť opravdu vyčistit přípravky určenými na váš typ pleti. Na naší pleti se nejen přes den, ale i přes noc usazují nečistoty, prach, ale i pot.
Péče v podobě pravidelných masek se vám velice rychle a efektivně vrátí. Alespoň jednou týdně je dobré aplikovat obnovující bahenní masku, která je hloubkově vyživující (vysoký obsah vitamínů), zpevňující a zároveň pleť hloubkově čistí a detoxikuje. V nabídce máme také velmi účinné masky s liftingovým účinkem, které mají zpevňující efekt a zpomalují proces stárnutí pleti.
 

Aktivní séra mají vyšší koncentraci účinných látek

Vrasky
Možná jste začali na přelomu vaší čtyřicítky shánět krém na první vrásky, jak se ale v rozmanité nabídce vyznat? Důležité je sledovat složení. Krém proti vráskám 40+ by měl obsahovat nezbytnou UV ochranu, kolagen, jojobový olej (velmi účinný na vrásky), zelený čaj, peptidy a komplexy vitamínů a minerálů.
V nabídce kosmetiky Minus 417 najdete i vskutku zázračný vyplňovač vrásek, který okamžitě vyplní vaše vrásky. Pleť tak vypadá pevnější, jasnější a vrásky pomalu mizí. Aktivní séra hydratační či liftingová udržují hydrataci pleti po celý den. Mají mnohem vyšší koncentraci účinných látek, než krémy. Jsou speciálně vyvinutá pro vyhlazení a zpevnění pokožky. V nespolední řadě byste neměli zapomenout ani na výživné oční krémy, které podchycují první vrásky v okolí očí. Kvalitní hydratací bojují proti ztrátě pevnosti a pružnosti pokožky.
 

Několik tipů na konec

Pomoci své pokožce můžete také pravidelnými masážemi. Ty můžete aplikovat při krémování a to tak, že krém budete nanášet tahy směrem zezdola nahoru. Můžete jej ale také jemně poklepávat po vaší pokožce. Pokud máte pocit, že vaše pleť už bude vypadat jenom hůře a nic ji už nepomůže, nevěste hlavu. Každý věk přináší nějaké starosti. Důležité ale je, nebrat je příliš vážně a nedělat si na obličeji zbytečné vrásky. Nikdy není nic tak horké, jak to mnohdy vypadá.
 

Zajímavá fakta:

Janka

  • Obnovující pleťové aktivní sérum
    94% uvádí delší hydratační účinek
  • Obnovující bahenní maska
    97% uvádí pokožku hedvábně hladkou
  • Time Control Peptide oční sérum
    89% uvádí okamžitý lifting
  • Vyživující oční krém
    87% uvádí, že pleť je projasněnější
Do spotřebitelského testu se zapojilo po celém světě 200 žen a 74 mužů, kteří testovali výrobky značky Minus 417 po dobu 4 týdnů.
* Povinné položky

Zanechte komentář

  • Ája

    Dobrý den:)) hledám prosím, něco čistě přírodního(kosmetika) pro zralou plet 50let s počínajícími vrásky. Ale opravdu účinné!! Děkuji Ája

    1. Iwka Catajska

      Dobrý den paní Ájo, děkujeme za dotaz. Už jsme spolu komunikovaly na chatu, pošlu Vám do e-mailu ozkoušené produkty, které mají dobré výsledky. 🙂 Opravdu účinná kosmetika je z Mrtvého moře, na základě studií, pomáhá zjemnit a vyhladit vrásky až o 30%. Pokud budete chtít, můžeme poslat vzoreček k vyzkoušení, nebo se můžete zastavit u nás v kamenném obchůdku NuSpring na Belgické 27, Praha 2. Za NuSpring Kristýna.