Blog z Cosmoprof – největší veletrh kosmetiky v Bologni

17. března 2016 jsme si vydaly s kolegyní Ivankou na největší mezinárodní veletrh kosmetiky do Bologne. Bylo to náročné. Stovky vystavovatelů a desítky výstavních areálů. Pro nás byl však hrdinou areál číslo 26, kde se nacházela přírodní a bio kosmetika z celého světa. Co zajímavého jsme pro vás objevily?

Stampa18. března jsme vyrazily plné energie a nadějí do Mekky všech milovníků kosmetiky na Cosmoprof. Je to největší mezinárodní veletrh kosmetiky, který se koná každoročně v Bologni. V osm ráno už jsme pluly ulicemi Bologne a po 30 minutách jsme byly tam. První pohled na desítky areálů a výstavních sálů mi trošku zavřel pusu, ale během chvilky se mi rozzářily oči, když jsem viděla všechnu tu krásu.
veletrh2
veletrh
 

Ach ta krásná balení kosmetiky

IMG_0572

Co stánek, to nádherná prezentace značek. Tolik inspirace, nápadů a lidské energie vložené do velmi zajímavých výrobků a balení. Veletrh mi pomohl otevřít oči a poodkrýt skutečný svět výrobců kosmetiky. Pokud jsem měla někdy pocit, jak jsme tu v Čechách a na Slovensku originální a že vidím balení naprosto inovativní, tak jsem zjistila, jak se mýlím. Všechna balení, co tu máme, tak se běžně vyrábí v zahraničí a mají ještě originálnější balení a ještě krásnější detaily. Někdy člověk potřebuje otevřít oči, aby zjistil, jak byl v tomto pohledu omezený. Dřevěná balení na stíny, originální obaly výrobků s krásným designem, mašličkami, krásné skleněné flakonky, všechny ty krásné detaily vytváří pastvu pro oči.

Co jsme pro vás objevily?

IMG_0550

V areálu číslo 26 bylo k vidění mnoho. Dětská kosmetika, kterou jsme tolik hledaly, v nejrůznějších podáních. Opět v nádherných baleních, v bio kvalitě, velmi krásná a příjemná struktura. Pánská kosmetika tu tolik k vidění nebyla. Ale jedna věc uchvátila naprosto kolegyni Ivanku a to pánské holicí potřeby. Krásná dřevěná balení ve vůni starých dob, kdy se ještě muži holili břitvou, byla jako balzám na duši Jak jsme se zasnily s novými nápady na podnikání…
Za to dámské kosmetiky tu bylo nepřeberné množství. Představte si jeden krásnější stánek za druhým s dekorativní kosmetikou, tělovou, pleťovou, nádhernými mýdly, olejíčky, parfémy, svíčkami, bytovými vůněmi, hennami, zubními pastami, vodami,  ale i ovocné vosky na holení nohou a všerůzné doplňky do koupelny. Když to řeknu jednoduše, prostě krása všechberoucí. Na veletrhu jsme strávily 3 dny chozením od jednoho stánku k druhému. Domlouváním spoluprací a testováním vzorečků. Přivezly jsme si domů tašku propagačních materiálů a vzorečků, které testujeme samy na sobě i kamarádech. Musíme vybrat, co pro vás zařadíme do nabídky. A to není jednoduchá věc. Protože kdybychom mohly, zařadily bychom snad všechno. Jak se ale vyznat v to, co je kvalitní, co se jen tak tváří a o co budete mít zájem?

Fotografie z veletrhu

IMG_0617
IMG_0424
IMG_0484
IMG_0445
IMG_0439
IMG_0446
IMG_0476
 
IMG_0495
IMG_0498
IMG_0504
IMG_0511
IMG_0510
IMG_0545
IMG_0554 IMG_0549
IMG_0563
IMG_0597
IMG_0599
IMG_0609 IMG_0603
IMG_0583

 Na veletrhu jsme potkali i naši milovanou francouzskou bio kosmetiku Avril, kterou právě zde loni objevila a do Čech přivedla kolegyně Ivanka. Měly jsme alespoň možnost znovu prohlédnout všechny produkty a rozhodly jsme se rozšířit naši nabídku pro vás.

IMG_0455 IMG_0464
 

* Povinné položky

Zanechte komentář