Jak pečovat o svou pokožku v zimě?

Také vás už od podzimu trápí suchá a šupinatá pokožka? Vaše ruce jsou napnuté a suché, nebo dokonce praskají? Rty máte jako na poušti? A suché lokty, chodidla a pokožka po těle volají o pomoc? Přečtěte si rady, jak se o pokožku starat v zimě a čemu se naopak vyhnout. Zajímá vás, proč je pokožka v zimě tak suchá?

Jak suchá pokožka vzniká?

kuze
Výřez pokožky – pohled do hlavních vrstev pleti.

V zimě na naši pokožku působí hned několik aspektů, které hrají v její neprospěch. Jedním z nich jsou přechody z teplých místností do zimy, chladný vítr, déšť, sníh, mráz, radiátory v místnosti, klimatizace v autě, přetopené místnosti, suchý vzduch v bytě, horké koupele a sprchy, které si dopřáváte. To všechno způsobuje dehydrataci pleti.
Zima (nižší teplota) vede ke snížené produkci kožního mazu. V chladnějším období se z ní navíc mnohem rychleji odpařuje voda. Což vede k dehydrataci kůže. To může vyvolat suché pnutí, šupinky, ale i alergické reakce, ekzémy či vyrážky.

Jak se suché pleti bránit?

Prozradíme vám několik rad a tipů, jak se o pokožku těla starat během zimy.
1/ Důležité je, když vyrážíte ven, dbát na teplé oblečení. Chraňte své ruce rukavicemi, i když zrovna nemrzne. Nejvíce tepla odchází z těla přes pokožku hlavy. Udržujte teplotu pomocí teplé čepice.
2/ Doma se vyhněte raději horkým koupelím. Stačí si napustit do vany vodu příjemné teploty. Zabráníte tak zbytečnému vysušení pleti, otevření pórů (zvýšené citlivosti pleti) i smývání ochranného filmu na vaší pokožce. I když máte rádi teplo, netopte celý den i noc. Udržujte zejména v místnosti kde spíte, chladnější teplotu. Uvidíte, že se vám bude i lépe usínat. Vaše pokožka nebude vlivem nadměrného tepla vysušená.
3/ Nezapomínejte pít ani v zimním období. Často si v práci uvaříte jen čaj nebo kávu na zahřání? Ani v zimních měsících byste neměli zapomínat na pitný režim min. 2 litry vody denně. Základem je i dostatek vitamínů A, D, C a E.

494-thickbox_default
BIO krém Krásné ruce koupíte jen za 154 Kč.

4/ Hydratovat, hydratovat a ještě jednou hydratovat. Ale jak? Vyplyne vám na mysl. Dopřejte hydrataci a výživu nejlépe celému tělu. Ať již začnete u rtů, pokožky na obličeji, pokožce na těle, rukou, nohou. V zimním období potřebuje podpořit pleť nejlépe po celém těle.
Nezapomínejte min. 2 krát denně na hydrataci pokožky na obličeji díky Hydratačním krémům s min. ochrannou SPF 20 proti UVA i UVB záření. Ruce si namažte nejlépe po každém mytí a pokožce na chodidlech a těle dopřejte hydrataci, díky tělovým máslům, olejům či za pomocí suflé, každý večer po sprše, nejlépe, když jdete spát. Přes noc se totiž pokožka regeneruje a vstřebává potřebné látky.
 
kolaz hydratace
 
 
 
 
 
 

* Povinné položky

Zanechte komentář