Jak správně zvolit tvar obočí a jak ho upravit?

Víte, jak si správně upravit obočí? Jak dlouhé by mělo být a jaký tvar je pro váš typ obličeje nejvhodnější? Jakou barvu použít na dokreslení a s čím se nejlépe pracuje? Podívejte se na naše tipy. Správnou úpravou můžete roky přidat nebo naopak ubrat. Pokud budete vědět jak na to, můžete vylepšit svůj look a vypadat mnohem krásněji a přirozeněji.

Nedávno jsem se setkala s naší vizážistkou Alex, která s námi občas spolupracuje na různých akcích. Nechala jsem se od ní nalíčit a při té příležitosti mi i poradila, jak správně upravovat obočí. Do té doby jsem to totiž dělala špatně. I když jsem si myslela, že vím jak na to. Koupila jsem si totiž příliš tmavý odstín tužky na obočí. Měla jsem pocit, že ladí s barvou mých tmavě čokoládových obarvených vlasů. Barva má však vycházet z přirozeného odstínu barvy vlasů.
Poslední tečkou pak byla špatná aplikace přímo konturovací tužkou na obočí. Mnohem lepší je používat speciálně zkosený štěteček. Pojďte se námi podívat na to, jak se to má dělat správně, abyste se případně také vyvarovali chybám. Pozor na vytrhávání a úpravy obočí. Čím jste starší, tím obočí roste méně a pomaleji. Pokud jej hodně vytrháte, může se vám stát, že vám ve vyšším věku už nebude dorůstat.

Jak vybrat vhodný tvar obočí podle tvaru obličeje?

Délka obočí by měla být od vnitřního koutku oka ke koutku vnějšímu. Tvar už však nelze lehko popsat a definovat jednoznačně. Nejlépe se určuje podle typu obličeje. Oválnému obličeji sluší jiný tvar, než kulatému nebo hranatému. Pojďte se námi podívat na jednotlivé typy obličeje.

Podlouhlému tvaru sluší rovné obočí

Pokud máte dlouhý typ obličeje, bude vám slušet spíše rovný, podlouhlý tvar obočí, který bude od vnitřního koutku širší a až téměř na konci se bude zužovat. Právě oválnost obličeje pomůže tento úzký, protáhlý tvar zjemnit. Nedělejte špičaté nebo hranaté tvary obočí, ale zkuste držet rovnou linii.

shutterstock_147111908

 Obočí srdcového obličeje by mělo vyvážit tvar brady

Srdcový typ obličeje má široké čelo a směrem k bradě výrazné zúžení obličeje. Brada pak bývá většinou špičatá a výrazná. Právě obočí by mělo opačným směrem vyvážit tvar brady. Tvarujte ho proto do jemné kulaté linie s velmi jemným sklonem. Vyhněte se ostrým, špičatým nebo rovným tvarům. Raději než silné obočí zvolte užší a jemné tvary.

DSC_2582

Lehce zakulaceným obočím zjemníte hranaté tvary

Hranatý typ obličeje je charakterizován hranatou čelistí a výraznou, někdy také hranatou, bradou. Obočí by mělo proto zjemnit hranaté tvary a mělo by být lehce zakulacené. Díky tomu se zmírní hranatý dojem. Při malování obočí můžete velmi jemně v nejvyšším bodu obočí zvýraznit jeho špičku vrcholu. Obočí by mělo být stejně široké až ke konci se může mírně zužovat. Vyhněte se ale ostrým tahům a zvolte raději jemné přechody.

DSC_2753

Kulatý typ obličeje má raději výraznější obočí

Kulatý obličej bývá s jemnou, kulatou linii a bez ostře řezané brady, která má spíše méně výraznou bradu. Mnohdy u tohoto typu obličeje vidíme tzv. jablíčka – kulaté tváře. Obočí u tohoto typu obličeje by nemělo být úplně široké, rovné, nebo kulaté. Naopak kulatý tvar obličeje vyžaduje oproti tomu výraznější zašpičatělé obočí v jeho nejvyšším bodu. Mělo by tvořit spíše užší linku, která je dlouhá a zbytečně ji nezkracujeme nebo neubíráme na délce obočí.

shutterstock_108680042

 Oválnému typu obličeje sluší jemné zakulacené obočí

Oválný obličej bývá úzký, bez výrazných hran a kontur obličeje. Má jemnou linii a jemné zúžení směrem k bradě. Nejvhodnější je pro něj jemně zakulacené obočí, které se k vnějšímu koutku zužuje. Můžete mít jak širší, tak úzké obočí.
shutterstock_373610743

Jaké barvy tužky či stínů na obočí použít?

flat-bevelled-brush-for-eyelid-and-eyeliner
Štěteček na obočí a oční linky od Avril perfektně pomůže vytvarovat obočí.

Barva obočí by měla vždy vycházet z přirozené barvy vlasů. Pokud váháte s odstínem, vyzkoušejte si více odstínů pomocí testerů a porovnejte, co s vámi udělají a jak budou vypadat.
Na dobarvení nebo namalování obočí se používají buď konturovací tužky na obočí nebo matné stíny na obočí. Nikdy nepoužívejte lesklé oční stíny se třpytkami. Pro lepší aplikaci, i když máte doma tužku, používejte štěteček na obočí. Tužkou namalujete spíše ostřejší tahy, se štětečkem si můžete více hrát a udělat silnější i slabší linku. Štěteček se dá pak použít i na oční linku.

 Co u nás najdete na úpravu obočí od bio dekorativní kosmetiky Avril Organic?

hneda tuzka na oboci kartacek na oboci stetec na oboci svetle hneda tuzka na obocihnedy ocni stin sede ocni stin sedocerny ocni stin tmave hnedy ocni stinpaletka ocni stiny smoky
 

Autorem příspěvku je Kristýna
Publikováno 15. 09. 2016
* Povinné položky

Zanechte komentář