Mastná pleť

 
Trápí vás mastná a lesknoucí se pleť ? Ať již pudrujete, jak chcete, stále se nepřestáváte lesknout? Pupínky vás trápí na každém kroku a nedají vám spát? Každé ráno se podíváte do zrcadla a raději byste tam viděly krásnou, zdravou pleť? Nejlepší obrana je útok! Neřešte následky mastné pleti, ale raději jim předejděte.

Mastná pleť trápí mnoho žen, které však většinou řeší až její následky. Těm je ale možné předejít. Nemusíte neustále z kabelky vyndávat pudr a pleť uměle zmatňovat. Většina žen dokonce používá agresivní přípravky s alkoholem, aby pleť vysušily. To je ale špatně. Pojďme si něco říci o mastné pleti, jak vzniká a co se s ní dá dělat.

Za všechno mohou mazové žlázy

Min126
Kompletní péči o mastnou pleť z Mrtvého moře od značky Minus 417 můžete koupit za zvýhodněnou cenu 1290,-Kč.

Večer před spaním vyčistíte pleť a hezky ji namažete. Máte pocit, že jste udělaly maximum a ráno se probudíte a vaše pokožka je celá mastná? Možná ten pocit znáte. Ať děláte, co děláte, je to každý den stejné. Díváte se kolem sebe a máte pocit, že každá žena kolem vás má lepší pleť než vy. Říkáte si, proč jen vás tak trápí?
Mastná pleť je typická vyšší produkcí mazových žláz. U těch to všechno začíná. Produkce mazových žláz má sloužit k ochraně pleti před vysoušením. Mastná pleť ji má ovšem nadbytek, což způsobuje další nesnáze. Těmi jsou ucpané póry, tvorba černých teček či akné. Cestou ven není násilné maximální odstranění kožního mazu. Pokud bychom ho chtěli odstranit, pokožka by ho opět ve větší míře produkovala, aby nahradila způsobené ztráty. Pleť proto nikdy záměrně nevysušujte. Docílily byste zhoršení situace.

Krásná pleť bez vrásek

Dispozice k mastné pleti jsou u někoho dány geneticky. Mohou vám ji ale způsobit i hormonální změny – zejména v období dospívání, těhotenství, vysazením antikoncepce či pokud jste vystaveny neustálému stresu.
Největší problémy však na nás číhají v době puberty. S přibývajícím věkem se produkce mazu zpomaluje, pleť se pomalu zklidňuje a pupínky na ni mizí. Pokud se děsíte vrásek, ty vás jen tak s mastnou pletí nedostihnou. U tohoto typu pleti se objevují v menší míře a až v pozdějším věku. Tudíž jak vidíte, má to i svá pozitiva.

Základem je hydratace a správné čištění

chillophoria-maska-cistic
Chillophoria – maska a čistič na mastnou pleť od Soaphoria

Mastná pleť je problematická a velmi náchylná na péči. I když vás dlouho trápí a nevíte si s ní rady, stačí, když objevíte výrobky a péči, která vám sedne a problémy rázem téměř zmizí. Někdy stačí jen kvalitní čistící masky, které otevřou póry a vyčistí je, nebo dodržování správné péče.
Nebuďte líní, ale opravdu se jí věnujte a výsledky budou velmi rychle viditelné. Vyhněte se krémům s oleji, výrobkům s alkoholem či parabenům (Estery kyseliny para-hydroxybenzoové, což jsou konzervační látky ropného původu). Najděte si správný hydratační krém, protože i mastná pleť potřebuje hydrataci. Také ona může být dehydratovaná, i když se to mnohdy nezdá. Hydratační krémy navíc dokáží regulovat maz.
Předejděte všem mýtům a zjistěte si co nejvíce o její péči. Můžete si tak ušetřit mnohá trápení. V pokračování článku najdete rady a tipy, jak o ni pečovat. Dozvíte se, jak dosáhnout skvělých výsledků a získat krásnou a bezchybnou pleť. Najdete ho zde.

Výrobky vhodné pro mastnou pleť:

chillophoria
živá maska
 
 
 
 
 
 
 

* Povinné položky

Zanechte komentář

  • Nada kralova

    Dobry den mela bych zajem o vzorecky na mastnou plet.

    1. NuSpring

      Dobrý den, můžete nám zaslat Vaši poštovní adresu? Děkujeme. NuSpring

  • Dara

    Dobrý den, také bych měla zájem o vzorečky na mastnou pleť s rozšířenými póry a černými tečkami.. Děkuji

    1. NuSpring

      Dobrý den paní Daro, určitě rádi pošleme. 🙂 Prosím, napište nám na mailík pomuzeme@nuspring.cz Vaše celé jméno a kontaktní adresu, abychom Vám mohli vzoreček poslat :). Přeji Vám krásný den. Za NuSpring Kristýna.

  • Barbora Skovajsová

    Dobrý den prosím o vzorečky na mastnou plet a prosím pokud to jde tak o vzoreček makeupu? Děkuji za odpoved Barbora

    1. Iwka Catajska

      Dobrý den paní Barboro, rádi pošleme. Prosím napište nám své kontaktní údaje (jméno a adresu) do e-mailu info@nuspring.cz, abychom Vám vzorečky mohli poslat. 🙂 Přejeme Vám krásný den. Za NuSpring Kristýna.

  • Olga Preislerová

    Dobrý den,bylo by možné zaslání vzrorečků na mastnou plet‘.Děkuji

    1. Iwka Catajska

      Dobrý den paní Olgo, určitě rádi pošleme, abyste si mohla produkty vyzkoušet, zda Vám sedí. Napište nám když tak na e-mail info@nuspring.cz co byste chtěla vyzkoušet a svou adresu. 🙂

  • Michaela

    Dobry den,bylo by možné zaslání vzrorečků na mastnou plet’.Děkuji

    1. Iwka Catajska

      Dobrý den Michaelo, pokud byste ráda produkty vyzkoušela, můžete se zastavit v našem kamenném obchůdku NuSpring na Belgické 27, Praha 2 nebo nám napište na mailík pomuzeme@nuspring.cz své kontaktní údaje pro zaslání vzorečku. 🙂 A napište nám, o co byste měla zájem. Krásný den přeji.

  • Mirka Latalova

    Dobry den mela bych zajem o zaslani vzorecku na mastnou plet.Doporucila me nas vas kamaradka a je velice spokojena Latalova

    1. Iwka Catajska

      Dobrý dne paní Mirko, prosím napište nám přesně, co byste chtěla na svou mastnou pleť vyzkoušet. 🙂 Plus své kontaktní údaje, nebo pokud jste z Prahy, máme kamenný obchůdek v Praze na Belgické 27, Praha 2 a k dispozici máme testery kosmetiky. Pište nám když tak na mailík pomuzeme@nuspring.cz. Děkujeme. 🙂

  • Renata Tothova

    Mam zajem o vzorecky na mastnou plet s rozsirenymi pory adresu sem vam zasilala z mailu dekuji

    1. Iwka Catajska

      Dobrý den paní Renato, pokud jste nám napsala mailík, tak tam určitě najdeme všechny informace a pošleme. 🙂