Jak se starat o mastnou pleť?

Mastný typ pokožky potřebuje zejména pravidelné a důkladné čištění pleti. Má mnohem větší tendenci k ucpávání pórů a větší tvorbě mazu. Dermatologové doporučují opravdu nezanedbávat 2 krát denně čištění pleti, které je velmi důležité. Vyhněte se používání výrobků s alkoholem, které pleť vysušují, což vede k větší tvorbě mazu. Důsledkem špatné nebo nedostatečné péče pak bývá nehezká, lesknoucí se pleť plná pupínků a jizviček.

O chamuzi aknerakteristice mastné pleti a důvodech, proč vzniká, jsme si pověděli v první části seriálu o mastné pleti. Nyní si pojďme říci, jak se o svou pleť starat, abychom redukovali tvorbu mazu a lesku. Zamezte vzniku pupínků a černých, nehezkých teček. Jak?

 Ke krásné pleti vedou 2 kroky

 
Ke krásné, zdravé a zmatněné pleti vedou 2 kroky. Za prvé musíte hlavně pravidelně čistit pleť a za druhé, ať to zní možná nepravděpodobně, ale hydratovat pokožku. Čistit pleť byste měli nejlépe dvakrát denně a to ráno a večer.
Čistění pleti ráno bývá často opomíjeno. Při tom v noci se na pokožce usadí nečistoty, prach a maz. Možná i vám se často stává, že se probudíte zpocení a vaše pleť je mastná. Proto je velmi důležité vyčistit póry a pomoci pleti dýchat.
Hydratace by měla být nedílnou součástí vaší péče. I mastná pleť potřebuje hydratovat. Vybírat byste si však měli lehčí, hydratační krémy, které vám pomohou pleť zmatnit. Hledejte takové, které navíc obsahují i ochranný faktor alespoň SPF 15 proti UVA i UVB záření. Chraňte svou pleť před pigmentovými skvrnami, či vyrážkami, které jsou důsledkem silného slunečního záření.

Jaké přípravky používat? 

krasna slecna
BIO krém Krásná slečna pro problematickou pleť Havlíkova apoteka jen za 254,-Kč.


  • bez alkoholu, který vysušuje
  • zmatňujicí krémy s min SPF 15
  • lehké hydratační krémy
  • šetrné čisticí přípravky

Jak se starat o mastnou pleť krok po kroku?

 
1/  Čistěte pleť opravdu minimálně dvakrát denně – ráno a večer. Začněte vyčištěním pokožky pomocí Čisticího gelu, který odstraňuje přebytečný maz, nečistoty na obličeji, prach, ale i make-up. Jeho praktické balení navíc i využijí rádi ti, kteří si myjí obličej ve sprše.
2/   Poté dočistěte pleť Tonizační hydratační vodou, která uzavírá otevřené póry po čištění pleti a díky tomu se do nich nedostanou další nečistoty. Je to velmi důležitý, avšak často opomíjený krok.

Min126
Balíček péče pro mastnou pleť nyní v akci za 1.290,-Kč.

 
3/  Následně aplikujte ráno Hydratační denní krém s minerály na mastnou pleť, který dodá pokožce výživu na celý den, nevysušuje, reguluje tvorbu mazu a zároveň má ochranu proti UVA i UVB slunečnímu záření s ochranným faktorem SPF 20.  Večer naopak aplikujte noční hydratační krém, který přes noc pokožku regeneruje, omlazuje a dodává ji zdravý vzhled.
4/   Jednou až dvakrát týdně dopřejte své pokožce kvalitní vyčištění pleti od všech nečistot a toxinů usazených hluboko v pokožce. Vyčistěte ucpané póry skutečně do hloubky, regenerujte, zpevněte a omlaďte pokožku s Živou čisticí bahenní maskou, která je určená primárně na mastnou a problematickou pleť.
Náš tip: Najděte si řadu oblíbených produktů, kterou budete pravidelně používat. Pomůže vám sjednotit tón pleti a získat vyváženě hydratovanou a krásnou pokožku. Uvidíte sami, jak málo stačí ke krásné pokožce. Základem je však vždy pravidelná péče. Pokud se budete věnovat takto pokožce půl roku, uvidíte obrovský rozdíl. Více o mastné pleti, najdete v článku zde.
Základem vaší péče by měl být:  čisticí gel, tonizační voda, hydratační denní krém na mastnou pleť, noční krém a živou čisticí maska

* Povinné položky

Zanechte komentář