Přírodní kosmetičtí záchranáři pro sportovce: na bolavé svaly, klouby, opruzeniny, otlaky i drobná zranění

Ať už se sportu věnujete rekreačně, aktivně nebo dokonce vrcholově, jistě znáte bolest, kterou provází přetrénování svalů, namožení kolenou nebo i podráždění pokožky. Jistě jste se s nějakým tím neduhem setkali třeba i po dlouhé túře. Anebo máte fyzicky náročnou práci, po které se taky kolikrát sotva držíte na nohou? My vám zde představíme hojivé produkty ze světa přírodní a bio kosmetiky, které máme ozkoušené na nás i našem sportovním okolí.

I bolavým kolenům můžete ulevit s pomocí bio kosmetiky

Bolavé a namožené svaly i klouby

Druhý den po náročnějším tréninku není třeba chodit po čtyřech. Jakmile již po sportovním výkonu tak nějak tušíte, že to další dny bude bolet, doporučujeme, připravit si koupel s aromaterapeutickým masážním olejem od slovenské značky Kvitok (dříve Navia). Tento olej krásně uvolňuje stažené svaly a ulevuje od bolestí. Rovněž podporuje odstranění toxinů z těla. Můžete ho nakapat přímo do vaší lázně anebo ho po sprše zahřejte v rukách a poté jemným masírováním zespoda nahoru vtírejte do pokožky. Příjemná vůně grepu, levandule a eukalyptu vám pak jistě navodí i kvalitnější spánek.

Po fyzické námaze si dopřejte masáž nebo koupel s olejíčkem Kvitok

Na namožené svaly i klouby můžeme doporučit i Arnikový gel od známého výrobce české bio kosmetiky Nobilis Tilia. Je to skvělý záchranář i pro pohmožděniny a otlaky. Aplikujte ho jemně na bolavé místo a ihned ucítíte, jak vám ho začne krásně prohřívat a ulevovat od bolesti. Gel obsahuje tinkturu z léčivé bylinky Arniky horské, známé pro své protizánětlivé účinky. Určitě uděláte dobře, když tomuto přírodnímu pomocníkovi věnujete čestné místo ve vaší lékárničce.

Gel Nobilis Tilia obsahuje léčivou tinkturu z bylinky Arniky horské

Podrážděná pokožka a pohmožděniny

Zejména cyklisté jistě dobře znají vyrážky a opruzeniny na sedacích partiích. Když se neléčí, mohou být opravdu velmi bolestivé. Naší osvědčenou mastí na opruzeniny je zinková mastička Dulcia. Kromě zinku obsahuje výživné oleje a másla a je vhodná i na jemnou pokožku miminek. Skvěle hojí i akné a opary. Jen je potřeba myslet na to, že zanechává bílou vrstvu.

Zejména cyklisté ocení hojivou mastičku na opruzeniny a vyrážky

Chcete-li opravdu TOP péči na podrážděnou pokožku v bio kvalitě, sáhněte po Soothing balzámu na podrážděnou pokožku od Inlight. Šetrně a rychle hojí i mokvavé ekzémy dík vysoké koncentraci rostlinných látek.       

Od špičkového výrobce bio kosmetiky Inlight máme v nabídce i léčivý zázrak na pohmožděniny, modřiny či otoky. Trauma balzám výrazně urychluje hojení a dokonce mírní revmatické potíže. Ve složení najdete za studena lisované oleje a rostlinné výtažky arniky, třezalky, levandule i jiných bylinek. Zde je zkušenost naší Verči: „Nedávno jsem si na horách natáhla vazy v koleni a po 3 dnech mazání 2x denně bolest odezněla. Jako každý produkt od Inlight i tohoto balzámu stačí aplikovat opravdu malinké množství“.

Trauma balzám výrazně pomáhá s hojením pohmožděnin a otoků

Drobná zranění

Skin toner má všestranné využití

Do každé lékárničky a na cesty doporučujeme Skin toner od slovenské značky Malinna. Má multifunkční použití. Ošetříte s ním drobná zranění, řezné rány, štípance i vyrážky a popáleniny. Dá se použít i jako antibakteriální sprej na ruce. Je vyroben jen z organických a esenciálních olejů a přírodní mořské soli. Je vhodný i na obličej pro osvěžení a jako ochrana před nepříznivými vnějšími vlivy. Dokonce poslouží i jako repelent bez chemie. Složení přírodní kosmetiky Malinna je vhodné i pro děti a osoby s citlivou pokožkou.

Autorem příspěvku je Romana
Publikováno 12. 08. 2020
* Povinné položky

Zanechte komentář