Recenze: Minus 417 – Balíček na akné Mrtvé moře

Že o této značce kosmetiky slyšíte poprvé? Já jsem na tom donedávna nebyla jinak. Při běžném brouzdání po internetu jsem náhodou narazila na zmínku o této kosmetice, která je přírodní a má vysoce léčebné účinky na problémovou pleť díky obsahu vitamínů a minerálů z Mrtvého moře, a tak jsem si najela na jejich stránky, abych se dozvěděla více.

Byla jsem mile překvapena celkovým působením stránek (e-shopu) NuSpring, které nejsou prvoplánově komerční, nevyzařuje z nich extra snaha prodat co nejvíce za jakoukoli cenu, ale udělaly na mě dojem, že se snaží lidem s problémovou pletí skutečně pomoci. A stejný pocit jsem měla po prvním kontaktu se zástupkyní této značky. Zaujala mě vysoká profesionalita a odbornost, schopnost poradit, jaké produkty se hodí na můj typ pleti. Svůj první balíček jsem očekávala s nadšením a nedočkavostí. A nečekala jsem dlouho, dorazil hned následující den kurýrní službou. Hned mě potěšil také sloganem na balíčku „Mít se rád“.
balíček_nu_spring
V mém balíčku mě čekaly tři produkty, které mi byly doporučeny na mou aknózní pleť, a to čisticí bahenní mýdlo, čistící gel a zklidňující výživný krém. Jelikož jsem neměla dosud žádnou zkušenost s kosmetikou z Mrtvého moře, nelenila jsem a pustila jsem se do testování hned první den.
Nutno podotknout, že když se pouštím do testování nové kosmetiky za účelem zjištění, zda je skutečně účinná, beru to hodně zodpovědně a tudíž v době testování nepoužívám žádné jiné značky kosmetiky a snažím se vyhýbat i dekorativní kosmetice (hlavně make-upům a pudrům), která by mohla mít vliv na pleť. Také neměním stravovací návyky ani nezahrnuji do běžné stravy různé vitamínové a jiné doplňky, které taktéž ovlivňují stav pokožky. Samozřejmě že každý z nás je unikát a tak to, co sedne mně, nemusí sednout druhému, ale předpokládám, že by účinky u obdobného typu pleti měly být hodně podobné.
První dojmy z produktů
Mé úplně první dojmy byly kladné hned po otevření balíčku, jelikož balení všech produktů je mému oku líbivé, kombinace barev obalů i použitých materiálů na mě působila tak akorát luxusně, jak se na kvalitní kosmetiku sluší a patří. :o)
Čisticí bahenní mýdlo bylo zabaleno v krabičce, samotné bylo ještě v igelitovém obalu, gel i krém měly na víčkách ochranné fólie, které bylo nutno odstranit, aby se tuba otevřela. Z hygienických důvodů super řešení. A teď k jednotlivým produktům …
Čisticí bahenní mýdlo
Čisticí bahenní mýdlo je určeno ke každodennímu čištění hlavně mastné pleti (lze použít na celé tělo), tedy mně bylo doporučeno použít na T-zónu (čelo, nos). Mýdlo obsahuje bahno z Mrtvého moře (a taky je po něm trochu cítit), palmový olej a hamamelis (což jak jsem si zjistila, je výtažek z rostliny Vilín, který má svíravý účinek – patrně na stažení pórů, dále má protizánětlivé, vyhlazující a antioxidační účinky).
Mýdlo417
Mýdlo jsem aplikovala 2x denně ráno a večer, jak jsem již zmínila, je lehce cítit po bahně, jinak není nijak parfemované. Není to ale žádný smrad, i když mám radši voňavou kosmetiku, u čisticího mýdla jsem to zkousla. Výsledek po týdnu používání a pocit z mytí mýdlem byl fajn, pleť byla čistá, odmaštěná a neměla jsem pocit pnutí nebo vysušení, ani bez aplikace krému půl hodiny po mytí.
Čisticí gel pro všechny typy pleti
Čisticí gel, který by mohl v případě nemastné pleti plně nahradit funkci mýdla, mě na první pokus přirostl k srdci více než mýdlo. Ať už to bylo způsobeno velmi příjemnou jemnou svěží jakoby mořskou vůní, netuším. Kdybych se však po týdenním testování měla rozhodnout pro jeden z nich, paradoxně bych sáhla po mýdlu. Důvodem je výsledný efekt na pleti. Gel jsem nanášela na jemně navlhčenou pleť, protože na suchou (dle návodu na obalu) mi to prostě nešlo. Gel se na suché pleti táhl, usychal, nemělo to ten příjemný efekt čištění, na který jsem u čisticích gelů zvyklá.
Na navlhčené pleti se ale pěkně lehce napěnil a čistil, jak měl. S voděodolnou řasenkou si sice neporadil, ale to je dost velký oříšek pro více čisticích prostředků a nebrala bych to vyloženě jako mínus. Co se týče odmaštění a očištění pleti, o což mi šlo především, svoje splnil dokonale.
P1100554
Horší to bylo s následných efektem po opláchnutí gelu, pokud jsem nenanesla okamžitě krém, měla jsem na pleti pocit lehkého stažení, což by ani nevadilo, ale hlavně, začala mě svědit a cítila jsem i vysušení. Takže slibovaná hydratace se asi nedostavila, naopak pleť jsem měla dost vysušenou a na některých místech se mi i začaly tvořit šupinky. Pokud se ale okamžitě nanese krém, tento neduh odpadá.
Takže sečteno podrženo, gel vyčistí pleť dokonale, lehce vysuší a stáhne, ale nesmí se zapomenout na následné nanesení krému.
Zklidňující výživný krém
A tímto oslím můstkem se dostávám k třetímu testovanému výrobku, který doplňuje kompletní každodenní péči o problematickou pleť. Jelikož čisticí gel pleť trochu vysušil a podráždil ke svědění, bylo pro mě výzvou vyzkoušet zklidňující krém, který by měl naopak svědění potlačit. A světe div se, skutečně zafungoval dokonale.
Trochu mě překvapila barva – lehce béžová, podobná make-upu (ale podobnost je pouze v barvě, krém má nulovou krycí schopnost a ani se to od něj nežádá, i když…..bylo by to možná fajn). Co se týče vůně, hodnotila bych ji spíše neutrálně, možná se trochu podobala vůni mýdla, ale spíš hodně okrajově. Byla velmi slabá, skoro žádná, tady bych možná sáhla po nějaké vůni, u krémů to mám ráda, ale vzhledem k tomu, že se jedná o přírodní produkt, který má pleť hlavně léčit, lepší bez parfému než s. :o)
P1100553
Pocit při natírání krému byl smíšený. Tam, kde pleť nebyla extrémně vysušená, to ještě šlo, ale šupinky mu daly trochu zabrat, dost špatně se na vysušené pleti roztíral. Jinak ale výsledný efekt po trochu delším roztírání, než jsem zvyklá, byl příjemný.
Pleť okamžitě po nanesení pozbyla pocit svědění a napětí. Není to ale krém, od kterého byste mohli čekat pocit hydratace (který běžně u krémů cítím. No je fakt, že vesměs sahám po hydratačních krémech, které i pocitově trochu zvlhčí mou místy suchou pleť.), já ho tedy s tímto krémem neměla (ale je možné, že hydratuje bez toho, že bych to já musela cítit), výsledný pocit je nemastný, spíše suchý (mluvím o pocitu, ne o vzhledu pleti). Hodnotila bych kladně hlavně zklidnění pleti, k čemuž je krém vlastně určen, když i nese ve svém jménu „zklidňující“.
Citlivá a problematická pleť vyžaduje každodenní rituály v podobě čištění a péče. Samozřejmě po týdnu péče s novou značkou kosmetiky člověk nemůže čekat zázraky, ale i po tak krátké době mohu s klidným srdcem říct, že jsem s výsledky kosmetiky Minus 417 (konkrétně s těmito třemi testovanými produkty) zatím spokojená. Doufejme, že mi tento pocit zůstane i na závěrečné hodnocení po 2 měsících testování.
Pokračování a výsledky po 2 měsících testování najdete zde. Jste zvědaví, jak to dopadlo?
Recenzi napsala blogerka Lenka na svém blogu Beauty Helpline zde.

Autorem příspěvku je null
Publikováno 15. 02. 2016
* Povinné položky

Zanechte komentář