Recenze: Chocolaterie Willy a Pauli – Hořká čokoláda 70% s kokosem

Domácí ručně vyráběné čokolády z kvalitních bobů z Chocolaterie Willy a Pauli jsem poznala na přednášce a ochutnávce čokolád v útulné kavárničce Kafe ve skříni. Tehdy mne povídání o výrobě čokolád, co to obnáší, jaký je proces výroby, velmi zaujalo. A co vám budu povídat, jejich ochutnávka samozřejmě ještě více. Kdo by odolal čokoládě? Zeptám se jinak, kdo by odolal kvalitní čokoládě, která se rozpouští na jazyku a vytváří neodolatelnou chuť?

IMG_2822
Čokolády z Chocolaterie Willy a Pauli jsou bio, fairtrade, veganské, bez lecitinu a lepku, bez rostlinných tuků a jiných dochucovadel.

Za čokoládou z Chocolaterie Willy a Pauli stojí manželé Vladimír a Pavlínka. Čokoládu vyrábí ručně, sami si malují, tisknou i zalamují obaly. Čokoládu vyrábí z vysoce kvalitních kakaových bio bobů z Guatemaly z odrůdy Trinitario. Jako novinku uvedli na trh tento týden i nové čokolády z bio bobů z Tanzanie, které jsou mnohem kvalitnější a chutnější. V čem se liší?

IMG_3112
BIO Hořká čokoláda 70% Tanzanie kokos z Chocolaterie Willy a Pauli.

Bio kakaové boby z Tanzanie dodaly čokoládě úplně jiné rozměry. Na první pohled je čokoláda mnohem tmavší. Její chuť je jemná, se sladšími tóny borůvek. Nezanechává v ústech žádnou kyselost, ale naopak velmi přímou čokoládovou chuť. V ústech nezůstane žádná pachuť, ale příjemný pocit jako po kvalitní kávě, která též nezanechává žádnou pachuť. Vychutnáte si tak pravý zážitek z čokolády.

IMG_3118
Vynikající bio čokolády z Chocolaterie Willy a Pauli.

Chuť kokosu v Bio Hořké čokoládě 70% s kokosem je velmi jemná. Cítíte malé kousky kokosu, který si pohrává a podporuje chuť samotné hořké čokolády. Nepřebíjí ji, není dominantní, ale doplňuje její chuť. Přičemž chuť čokoládových bobů je prioritní. Možná by mohl být kokos na moji chuť více výrazný, ale i tak musím říci, že jsem čokoládu zvládna sníst za večer. Je naprosto božská. Jeden kousek nikdy nestačí.

IMG_3089
Nová řada bio čokolád od Willy a Pauli s kokosem, kardamonem, levandulí a himalájskou solí.

Nejvíce oceňuji, že všechny čokolády jsou vyrobeny pouze z bio kakaových bobů, trošky cukru (mimo 100% čokolády) a s případnou příchutí např. bio skořice, mák, šípek, u mléčné se sušeným plnotučným mlékem. Nic víc. Čistá chuť čokolády, ne nějaké kakaové hmoty a cukru, který mnohdy dominuje u jiných čokolád. Pokud jste praví milovníci čokolády, určitě ji ochutnejte.

IMG_2782
Nejoblíbenější se pro mne stala hořká se skořicí. Tu miluji úplně nejvíce, což dokládá i stav v obchůdků – 0 kusů. 🙂

Plusy:

  • kvalitní bio boby z Tanzanie
  • čisté složení bez chemických složek
  • božská kakaová chuť
  • jedna tabulka čokolády nestačí
  • ruční výroba
  • podporují fairtrade
  • bio, fairtrade, veganské, bez lecitinu a lepku, bez rostlinných tuků a jiných dochucovadel

Negativa:

  • o žádných nevím, možná by mohl být kokos výraznější 🙂

Celou nabídku Bio čokolád z Chocolaterie Willy a Pauli najdete na našem e-shopu i v obchůdku.

Autorem příspěvku je Kristýna
Publikováno 31. 01. 2017
* Povinné položky

Zanechte komentář