Recenze: Dulcia – Ochranný krém proti větru a chladu

Jelikož poslední dny venku strhávají bitvu o teplotní minima a krajinu zahalila bílá peřina (možná tam nahoře mraky pořádají nějakou olympiádu o největší um v zimě :)), rozhodla jsem se vyzkoušet Ochranný krém proti větru a chladu od Dulcie. Slyšela jsem na něj samou pochvalu od maminek, jak ho používají na děti a na sebe. Sama jsem zkoušela před tím jen vzoreček a vypadal velmi slibně. Kolegyně si ho nemohly vynachválit, tak nemohu být samozřejmě také pozadu, ne? Jak to ale dopadlo s bedlivým zkoumáním krému pod drobnohledem?

IMG_3141
Ochranný krém proti větru a chladu Dulcia v plné své kráse

 

Jste napnutí? Tak já to řeknu rovnou na ostro. Ochranný krém proti větru a chladu je za mne naprosto bomba. Připomíná mi hutné krémy, které na nás jako malé děti maminky mazaly, aby nás ochránily v zimě před vysušenou pokožkou. Krém má hutnou strukturu na pohled i pokud ho nabíráme prsty, krásně se ale teplotou těla rozehřeje a promění se v takový opravdu výživnější krém téměř podobný olejíčku. Ten se ale krásně vstřebá a zanechá pokožku vyživenou.

IMG_3156
Krém obsahuje bio růžovou vodu, makadamiový olej, ale i včelí vosk, ylang ylang olej, bambucké máslo bio a další účinné složky. Díky avokádovému máslu, které obsahuje vysoké procento vitamínu A, B, C, D, E, H a K pokožku krásně hydratuje a chrání před okolními vlivy

 

Můj osobní tip: Lépe se vstřebává, když ještě nejprve před jeho aplikací nastříkáte na pokožku Bio růžovou vodu od Dulcie. Krém se pak krásně vpije do pokožky raz dva. 🙂

Malé ponaučení

Krém má obvykle bílou barvu. Jelikož nám ale Lucka (výrobkyně Dulcie) psala, že má jinou kvalitu (vyšší, silnější šarže z léta) avokádového másla, je zabarvený do zelena. U přírodní a bio kosmetiky, kor pokud je ještě ručně vyráběná, je potřeba počítat občas s malými odchylkami barvy nebo vůně. Loni byl např. silná úroda šípku. Olej z něj byl pak barevně hodně sytý, až do oranžova-červena. Což zabarví i krémy. Pokud se pracuje čistě z přírodními ingrediencemi, jsou takové rozdíly běžné. Příroda není vždy stejná, ale je rozmanitá ve své podstatě. Proto se nelekejte, pokud je krém více intenzivní, má lehce jinou barvu. Není to stejné, jako když vyrábíte syntetické věci a přesnou barvu a vůni si vyrobíte na zakázku strojově.

IMG_3174
Velmi příjemný, hustý krém od Dulcie ochrání pokožku v zimě před větrem, chladem, ale i silným slunečním zářením

 

Strukturou je Ochranný krém proti větru a chladu velmi příjemný. Zprvu je mastnější, ale krásně se vpije do pokožky a zanechá na ni ochrannou vrstvu. Právě tou chrání pokožku před jejím vysušením zejména v období větru, chladu, zimy a intenzivního slunečního záření. Je bezvadný na dlouhé procházky venku, pokud vyrážíte na lyže nebo za jakýmkoliv sportem ven. Ochrání pleť před suchostí, pnutím a případnými malými suchými místy, které se v zimě někdy objevují.

IMG_3193
Struktura Ochranného krému proti větru a chladu od Dulcie po nabrání z kelímku
IMG_3196
Struktura Ochranného krému proti větru a chladu při roztírání

 

Cítila jsem nejen, že krásně hydratuje, ale jako bych na celý den cítila ochrannou bariéru a jemnou pokožku. Nelekněte se zprvu mastnější pleti, krém se po chvíli vstřebá a pokožku už zůstane jen krásně vyživená. Balení  navíc vydrží dlouho, stačí opravdu nabrat trochu krémů, který bohatě stačí.

IMG_3148
Ochranný krém podporuje mikrocirkulaci a je tak skvělý na suchou a popraskanou pokožku

Plusy:

  • krém nádherně vyživí a hydratuje
  • vytvoří ochrannou vrstvu na pokožce
  • nezanechává pocit mastnoty, ale hezky se vpije
  • je velmi příjemný bez silné vůně a parfemace
  • je vhodný i pro malé děti
  • balení skoro neubývá

Zápory:

  • o žádných nevím, splnil mé očekávání

 

 

Autorem příspěvku je Kristýna
Publikováno 13. 02. 2017
* Povinné položky

Zanechte komentář