Recenze: Ecoegg – Vajíčko na praní s vůní jarních květů

V dnešním článku bych vám chtěla ukázat jednu ekologickou vychytávku na praní. Chcete se zbavit chemických prášků na praní, aviváží a prát šetrně a ekologicky? Pak si pořiďte tohle vajíčko na praní. Tohle vajíčko je vlastně bioaktivní přírodní prací prostředek. Tak jdeme na recenzi.

Ekologické vajíčko na praní s vůní Jarních květů od Ecoegg
Já jsem si vybrala vajíčko s vůní Jarních květů, ale na výběr je ještě modrá varianta Svěží bavlna. Jde o moderní ekologický produkt, který vyvinuli v Anglii a doporučuje ho i mezinárodní organizace Allergy UK a National Eczema Society.
Ekologické vajíčko na praní je vyrobeno z kvalitního plastu. Můžete do něj pak dokupovat jen náhradní perličky na praní
Tohle o ekologické vajíčko na praní by mělo vystačit až na 210 praček. Takže už nebudete muset utrácet za gely a prášky na praní, ani se s nimi tahat z obchodů. Taky vám doma nebudou zabírat místo. Protože jde o ekologickou a šetrnou formu praní, tak budete šetřit nejen svoji peněženku, ale také svoji pokožku a v neposlední řadě i přírodu. Vajíčko je určeno na 5 kg dávku prádla. Já většinou peru, když naplním kýbl, to je moje míra, tak aby pračka nebyla přeplněná.
Originální balení vajíčka od Ecoegg
Vajíčko na praní plnohodnotně nahradí prací prášek či gel a aviváž. Vůně je získávána z kvalitních éterických olejů. Vůně jarních květů je kombinací oleje z růže, maliny, brusinky a borůvky. A jak to funguje?
K ekologickému vajíčku na praní od Ecoegg získáte uvnitř i návod na použití. Zdeňka pro vás připravila přesný popis, nejčastější dotazy i fotonávod

Co se skrývá v balení?

V papírové krabičce jsem měla vajíčko, jeden pytlík tmavých perel a pět pytlíků světlých perel. Tak si jdeme říct, na co ty perly jsou. Vajíčko tedy obsahuje 2 druhy minerálních perel, které spolu vytváří silnou a přirozenou pěnu na praní prádla, která šetrně a velmi účinně odstraní nečistoty z oblečení. Díky turmalínovým (to jsou ty tmavé) keramickým perlám se uvolní špína z vláken textilií. Naopak bílé minerální perly ionizují molekuly kyslíku ve vodě a tím změní její pH. Díky tomu pronikají do hloubky vlákna textilie a perfektně odstraní tuky a bílkoviny. Při pohybu bubnu v pračce se mechanickým pohybem vajíčka na praní uvolní lépe špína na oblečení, aniž by se prádlo poničilo. Díky ionizovaným molekulám kyslíku je voda při praní zásaditá a díky tomu pomáhá přirozeně změkčit prádlo.
Bílé minerální perličky pomáhají prádlu, aby bylo měkké
Tmavé turmalínové perličky na praní odstraní šetrně špínu z oblečení
Vajíčko (perly) je dermatologicky testováno, je velmi šetrné a hypoalergenní, tedy vhodné pro praní dětského prádla anebo plínek. Pokud vás trápí citlivá pokožka nebo atopický ekzém a jen tak nějaké prostředky vám nesednou, pokožka vás po nich svědí a štípe, vyzkoušejte Ecoegg.
Ekologické vajíčko na praní od Ecoegg vypadá krásně i jako dekorace v koupelně
Ecoegg vajíčko na praní krásně odstraní skvrny, vypere prádlo a jemně a decentně ho provoní tak, aby vůně nebyla dráždivá. Když jsem prala ručníky, tak byly pěkně měkoučké, což je přece jen příjemnější. Barvy přitom zůstanou zářivé a svěží, nemusíte se bát, že by se prádlo sepralo. Vajíčko na praní je vhodné na praní bílého i barevného prádla. No já vidím samé výhody a co vy?

Návod na použití vajíčka na praní Ecoegg:

1) Před prvním použití dobře vyčistěte pračku od chemických usazenin, pachů a nečistot (nezapomeňte na záhyby i hadice) – čistit můžete třeba i octovou vodou.
2) Vajíčko vložte do pračky s prádlem a pračku zapněte.
3) Po vyprání vyndejte vajíčko z pračky a nechte ho proschnout v suchu.
Pohled na vajíčko od Ecoegg s perličkami, které se dají do vajíčka na praní

Důležité:

Obal vajíčka není vhodný při praní prádla na 90 stupňů.
Produkt nebyl testován na zvířatech.
Neobsahuje agresivní chemické látky, výrobky z ropy ani ropné deriváty, optické rozjasňovače, fosfáty ani chemická bělidla.
Pohled do vajíčka od Ecoegg
Já jsem ho kupovala na e-shopu Nuspring.cz a nebylo vůbec drahé stálo 480 Kč. A super je, že do vajíčka už pak stačí jen dokupovat náhradní náplň – perly, takže vajíčko máte napořád.
Ecoegg nabízí také vajíčko do sušičky. To šetří energii i čas, navíc prádlo krásně změkčí a provzdušní. Na NuSpring.cz jej najdete také ve variantě s vůní Jarních květů nebo Svěží bavlna.
Recenzi napsala blogerka Kateřina na svůj blog Beauty by K zde. Celou nabídku ekologických produktů na praní od Ecoegg najdete tu.
Autorem příspěvku je Kristýna
Publikováno 24. 01. 2017
* Povinné položky

Zanechte komentář

  • Veronika Klímová

    Dobrý den,právě jsem dočetla článek o praní s ecoegg. Velice mě zaujal a ráda bych tento způsob praní vyzkoušela. Jen bych prosila o upřesnění. Do vajíčka se dává jeden sáček tmavých perel a jeden sáček světlých perel nebo je to jinak? Děkuji za odpověď.
    S pozdravem Veronika Klímová

  • Redakce slimming.cz

    Zdravím, přikládám podrobnou recenzi po několika praních od redaktorky Moniky. Sepsala podrobné zkušenosti, ceník i přehled produktů. Čtěte zde https://www.slimming.cz/ecoegg-recenze/