Bambaw belgická značka ekologických bambusových příborů a pomůcek pro domácnost

„Ti, kteří věří, že jsou dost blázniví, aby změnili svět, ho obvykle mění.“ Bambaw

Bambusové ekologické alternace klasických výrobků se nám velmi líbí. Za prvé bambus roste rychle a je tak ekologickou udržitelnou alternativou, která nezatěžuje přírodu. Za druhé je to velmi příjemný a flexibilní materiál. Když jsme hledali nějakou značku bambusových výrobků pro ekodomácnost, byly jsme nadšené, že jsme našly značku Bambaw. Proč se nám líbí?

Bambaw belgická značka ekologických bambusových příborů a pomůcek pro domácnost

Bambaw – belgická značka ekologických bambusových příborů a pomůcek pro domácnost

V Bambaw věří, že může existovat uvědomělý a udržitelný svět a záleží jen na nás, zda si ho vytvoříme nebo ne. Vadí jim, kolik se vyrábí plastových výrobků, které se rozkládají stovky let a možná se nerozloží vůbec. Snaží se snižovat množství jednorázového odpadu, který vytváříme my lidé úplně zbytečně. Proto vymysleli cenově dostupné a hlavně kvalitní produkty, které pomáhají pro vaší zero waste domácnost, aby byla udržitelná a bez odpadu.

Bambaw belgická značka ekologických bambusových příborů a pomůcek pro domácnostBambaw belgická značka ekologických bambusových příborů a pomůcek pro domácnost

Proč používat bambus? Je opravdu ekologický?

Bambus je skvělá rostlina, která roste rychle, je flexibilní a dokonce absorbuje 5 krát více oxidu uhličitého a naopak produkuje o 35% více kyslíku než stromy. Umí vyrůst o 1 metr denně, což zní neuvěřitelně. Je tak rychle obnovitelný. K jeho pěstování není potřeba žádných umělých hnojiv, pesticidy a potřebuje na růst jen málo vody. Navíc má přirozené antibakteriální vlastnosti a díky tomu je skvělý na výrobu bambusového nádobí nebo bambusových brček. V Bambaw odebírají bambus jen z ekologických a eticky pěstovaných rostlin z bambusových farem v Indonésii a Číně. Chtějí, aby byly pracovníci dobře a spravedlivě placeni a mohli pracovat v přijatelných podmínkách.

Bambaw belgická značka ekologických bambusových příborů a pomůcek pro domácnost

Fakta o bambusu ve zkratce

  • bambus je forma sladké trávy
  • je to jedna z nejrychleji rostoucích rostlin na Zemi
  • dokáže vyrůst až 1 metr za den
  • nepotřebuje k pěstování žádná hnojiva ani pesticidy
  • potřebuje jen málo vody
  • pomáhá proti erozi půdy
  • absorbuje až o 30% více CO2 než stromy a rostliny

Zro waste pomůcky pro domácnost Bambaw

Autorem příspěvku je Kristýna
Publikováno 11. 04. 2019
* Povinné položky

Zanechte komentář