Potěšte na Vánoce i naši planetu: Tipy na lokální dárky

Jak už jsme vás informovali, letos vám představujeme tipy na dárky, kterými prospějete i naší planetě. Ze 4 kategorií, do kterých jsme produkty rozdělili, si dnes přestavíme TOP značky z kategorie Lokální. Tedy produkty pocházející z České a Slovenské republiky.

Kromě toho, že nákupem tuzemských produktů podpoříte místní výrobce i pěstitele, zároveň přispíváte k rozvoji ekonomiky celého regionu. Lokální produkce je navíc samozřejmě mnohem ekologičtější než ta mezinárodní. Na transport krému z Krkonoš se spálí rozhodně výrazně méně ropy než na převoz produktu např. z Austrálie. Štěstí je, že lokálnost a vysoká kvalita jde ruku v ruce, a i v našich luzích a hájích najdete mnoho značek, které ty světové v účinnosti i složení mnohdy i převyšují.

Havlíkova přírodní apotéka – podle mastičkářských receptur

Kosmetika od Havlíka je oblíbenou stálicí v našem e-shopu již roky. Lékárník PhMr. Karel Havlík byl nadšeným sběratelem receptur na výrobu přírodní kosmetiky. Na Podblanicku dnes najdete Havlíkovy eko zahrady, kde si s láskou pěstují voňavé bylinky. Včelí vosk, propolis a mateří kašička se pak získáváz šetrného bio chovu včel. Koupí kosmetiky od Havlíkovy přírodní apotéky podpoříte poctivou českou výrobu podle tradičních českých mastičkářských receptur. Každou dámu jistě potěšíte Ranní 3-minutovou maskou nebo krémem Krásná paní proti stárnutí pleti.

Havlíkova přírodní apotéka
3minutová ranní maska je oblíbenou součástí ranních rituálů

Klara Rott – to nejčistší v české bio kosmetice

Když Klára nemohla na trhu najít 100% čistou koncentrovanou bio kosmetiku bez obsahu vody, rozhodla se vyrábět svojí vlastní. A my ji záhy otestovali a z jejich účinků nám spadla čelist. Na českém trhu byste těžko hledali čistější kosmetiku, která je ale navíc opravdu účinná. Veškeré suroviny jsou z ekologického zemědělství s podporou fair trade. Vlastní hydroláty mají až 50x vyšší koncentraci než bývá běžné. Klára vyvinula i vlastní samokonzervační systém, přitom nepoužívá žádný alkohol a syntetiku. Česká bio kosmetika Klara Rott obsahuje 120 aktivních látek, které si umí poradit s akné i vráskami. Chcete-li k Vánocům darovat extra péči, která nemá v Česku konkurenci, Klara Rott je jasná volba.

Klara Rott
Česká bio kosmetika Klara Rott patří mezi to nejčistší na tuzemském trhu

Nobilis Tilia – aromaterapie z Českého Švýcarska

V Českém Švýcarsku pod Vlčí horou můžete navštívit nádhernou zahradu, kde se rodí česká přírodní kosmetika i éterické oleje Nobilis Tilia. V 90. letech tato značka jako první u nás přišla s aromaterapií a její esence dnes voní nejen mnohými domácnostmi, ale i zdravotnickými zařízeními. Oblíbená je i její kosmetika, ze které si vybere opravdu každý. Kromě široké škály péče o ženy i muže, je Nobilis Tilia vyhlášena i pro svou bio kosmetiku pro děti, a to i pro ty úplně nejmenší. Pod vánočním stromkem rozhodně zabodujete keramickým mlhovým difuzérem a nějakým éterickým olejem k tomu. Z kosmetiky pak zvolte třeba výživné oleje nebo praktické dárkové sady.

Aromaterapie Nobilis Tiila patří mezi špičku již téměř 30 let

Biorythme – poctivá ruční výroba

Veselé květinové obaly deodorantů a krémů Biorythme možná znáte. Letos jsme k nim nově zařadili i voňavé svíčky. Unikátní je, že přírodní kosmetiku Biorythme vyrábí ručně přímo zakladatelka Aneta. Sama si kosmetiku vyvinula i navrhla etikety. Jejím cílem je vždy si za svými produkty 100% stát s pocitem, že pro jejich výrobu udělala to nejlepší. Žádná velkovýrobna a běžící pásy. Kosmetika Biorythme je poctivá, vždy čerstvá, vegetariánská a bez chemie. Jejich deodoranty by měl vyzkoušet každý, kdo si nechce od nežádoucího pocení pomáhat škodlivou syntetikou.

Biorythme
Biorythme vyrábí jedny z nejúčinnějších přírodních deodorantů

Soaphoria – omamné vůně ze Slovenska

A plynuje přejdeme k našim sousedům. I bio kosmetika od slovenské značky Soaphoria je ručně vyráběná a 100% vegetariánská. Jejich výrazné vůně nemají ve světě přírodní kosmetiky konkurenci. Suroviny na výrobu jejich produktů pochází jen od dodavatelů, kteří uznávají stejné etické hodnoty, zejména „být šetrný k přírodě“. Při balení se používá snadno rozložitelný papír a skleněné či plechové obaly, které můžete dále využívat v domácnosti. Sopahoria patří mezi každoroční vánoční trháky. Zejména jejich bomby do koupele a ozdobné skleničky plněné krémy a peelingy jsou k darování jako stvořené.

Soaphoria
Přírodní bomby do koupele a šlehané krémy by neměly pod stromkem chybět

Malinna – TOP v oblasti podpory imunity

Rodinnou firmu MALINNA° založil otec s dcerou ze Slovenska. Podnětem bylo začít se o své tělo starat zcela přírodní cestou, a to jak zevnitř, tak i zvenku. Bio kosmetika a i jejich elixíry na podporu imunity obsahují jen ty nejvzácnější organické přírodní složky. Všechny esence pochází od dodavatelů s nepřísnějšími certifikacemi. Jejich produkty vynikají i multifuknčním použitím. Třeba oblíbený Skin Toner chrání a tonizuje pokožku, hojí rány a zároveň působí antibakteriálně. A top produkt Elixir Mint by doma měl mít každý, kdo chce podpořit obranyschopnost organismu zcela přírodně. Pleťový krém s růží je zase jasnou volbou pro všechny dámy, kterým chcete dopřát tu nejlepší péči z přírody.

Malinna
Elixir Mint je vhodný na podporu zdraví celé rodiny
Autorem příspěvku je Romana
Publikováno 11. 11. 2020
* Povinné položky

Zanechte komentář