5 tipů, jak se starat dobře o svou pokožku

O pokožku obličeje se možná staráte svědomitě, jak ale pečovat o pokožku těla? I když jste možná pečliví v péči o obličej a pravidelně si jej čistíte a hydratujete, pokožka těla bývá mnohdy v pozadí. Věnujeme se jí jen v podobě mytí a to mnohdy nesprávnou kosmetikou. Při tom nás reprezentuje stejně jako upravený obličej. Pojďte se s námi podívat na 5 základních zásad v péči o krásnou a zdravou pokožku.

 1/ Hydratace začíná už ve sprše

Hydratovat pokožku je velmi důležité už ve sprše. Pokud používáte mýdla nebo gely, které vysušují a máte po nich pocit napnutí a suchosti, dejte je pryč. Mýdla už dnes nemusí vysušovat. Naopak. Přírodní mýdla jsou dnes vyrobena na základě přírodních olejů, které hydratují pokožku. Pocitu pnutí tak můžete jedině zamávat. Ještě lepší jsou pak např. Sprchové krémy, které nechají pokožku krásně hydratovanou a provoněnou. Předejdete tak suchosti, podráždění pleti a pnutí.

MYLO007
Dočista – přírodní mýdlo s jílem, medem a citrónem od Myla.

2/ Méně je někdy více

Nevysušujte pokožku dlouhými a horkými koupelemi, které zbavuji pokožku ochranného filmu. Dopřejte ji raději krátkou, rychlou, aktivní sprchu. Nemusíte pokožku drhnout, abyste ji zbavili  nečistot. Stačí ji opláchnout vlažnou vodou, umýt a spláchnout. Ve sprše navíc můžete střídat teplou a studenou vodu a rozproudit tak krevní oběh. Zejména v létě je sprcha velmi příjemným společníkem a budete tak šetřit i životní prostředí.

 3/ Jemně otřít a namazat

polne-kvety-prirodna-telova-mana
Polní květy – přírodní tělová mana 250 ml od Soaphorie.

Pokožku nikdy po koupeli nedrhněte a nedřete ručníkem. Stačí ji jemně osušit a důležité je, když je ještě vlhká a póry jsou otevřené, tak do ni vetřít hydratační krém, mléko, máslo, suflé, manu či olejíček. Lépe se tak do ní hydratační kosmetika vetře a zapracuje. Nezapomínejte hydratovat pokožku po každé sprše zejména, pokud máte suchou a citlivou pleť.
Náš tip: V létě vyzkoušejte alternaci kokosového oleje či bambuckého másla – jejich lehčí verzi a to Tělovou manu od Soaphorie. Najdete ji na našem e-shopu hned v několika vůních.
 

4/ Chraňte svou pokožku před silným sluncem

olej-z-malinovych-semien
Malinový olej s SPF 30-50 od Soaphorie.

Nezapomínejte po celý rok chránit svou pokožku proti UVA a UVB záření. To působí v průběhu celého roku. Slunce je sice zdrojem vitamínu D a zdrojem dobré nálady, ale může být i příčinou vzniku pigmentových skvrn, vrásek i rakoviny pokožky. Předejděte proto těmto problémům a vyhýbejte se slunci v době nejvyšší intenzity mezi 11. a 14. hod.  Dalším pomocníkem jsou ochranné krémy či oleje s SPF ochranou proti slunečnímu záření.
Náš tip na přírodní, ochranný olej: Věděli jste, že Malinový olej má ochranný faktor SPF 30-50 a Mrkvový olej má ochranný faktor SPF 38-40?

5/ Pokožka je zrcadlem našeho zdravotního stavu

Pokud se vám objeví na těle pigmentové skvrny, vyrážky, ekzémy, akné a mnohé další problémy, zrcadlí to váš zdravotní stav. Na obličeji jsou dokonce přímo místa, která zrcadlí problémy s orgány uvnitř vašeho těla. Pokud vás trápí vyrážky či jiné kožní problémy na těchto místech, poraďte se s lékařem. Jestliže budete dodržovat pitný režim (kolem 1,5 l – 2 l tekutin denně) a dobře se stravovat, uvidíte, že i to dokáže velké změny. Jestliže vás trápí akné, vyrážky, ekzémy mnohdy právě změna životního stylu pomůže nejvíce.
Dívejte se na to, co jíte a vyhýbejte se zbytečným chemickým látkám, náhražkám a nezdravým potravinám. Pokud máte problémy např. s pigmentovými skvrnami, zajděte 100% za lékařem. Může to mnohdy značit špatné léky, které způsobují hormonální změny, ale i zdravotní problémy – nemocná játra a mnohé další. I když se vám do toho nechce jít a jste nervózní ze změn, neváhejte a nečekejte na nic. Zajít včas k lékaři nebo změnit svůj životní styl je mnohdy ve zdraví právě to nejdůležitější. A ušetří vám to pozdější starosti.
nemoci na obliceji

* Povinné položky

Zanechte komentář