Bio kosmetika je plná vitamínů, antioxidantů a hydratačních složek

Bio kosmetika (organická kosmetika) splňuje přísná kritéria určující její obsah. Nesmí používat syntentická barviva, umělou parfemaci, látky z mrtvých zvířat, konzervanty, látky ropného původu a jiné. Je velmi šetrná k přírodě, ze které si bere jen to nejlepší. Bio kosmetika nahrazuje syntetické látky přírodními složkami.

Bio kosmetika je vhodná na citlivou pleť

HPAa
Bio výrobky
by měly pocházet z ekologického zemědělství. Právě to produkuje velmi kvalitní produkty bez použití jakékoliv chemie (hnojiva, hormony, postřiky…). Čímž vytváří nejen kvalitní suroviny, ale je i velmi šetrná k přírodě. Neničí úrodnou půdu a je schopná udržet dlouhodobou úrodnost. Díky kvalitním přírodním výtažkům obsahuje vysoké procento antioxidantů, hydratačních složek a vitamínů.
Právě kvalitní obsah přírodních složek zaručuje, že je kosmetika velmi šetrná k pokožce a je vhodná i na citlivou pleť či dětskou pokožku. Právě citlivá a dětská pokožka trpí různými alergiemi na chemické látky obsažené v klasické kosmetice.
 
 

Co nesmí obsahovat bio kosmetika?

Pojďte se podávat na to, jaké složky byste v bio kosmetice najít neměli. Můžete si doma vzít do ruky krabičku vašeho oblíbeného produktu a porovnat složení.

  • syntetická barviva
  • látky ropného původu (vazelína, minerální oleje (Paraffinum Liquidum), parafín …)
  • omezené používání tenzidů (aktivní látky snižující napětí vody – tzv. pěnidla obsažená v šamponech a mýdlech)
  • zakázáno použití chemických UV filtrů
  • nesmí obsahovat živočišné složky (výjimkou je včelí vosk a alkohol ovčí vlny)
  • suroviny vyrobené pomocí geneticky modifikovaných organismů
  • syntetické konzervační složky a parfemace (zákaz parabenů, thiazolinonů …)

 

Jak poznáte kvalitní bio kosmetiku?

Pro bio kosmetiku nejsou stanoveny zatím v České republice žádné přísné normy – kritéria, které musí 100% splňovat, aby se tak mohla označit. Na rozdíl od bio potravin, kde jsou kritéria jasné. Jedinou kontrolou jsou certifikáty, které může značka získat od nezávislých organizací. Poté co splní kritéria určená organizací k obsahu látek v kosmetice. To, nám může pomoci s výběrem kosmetiky, protože budeme vědět, co obsahuje.

organic-compact-powder-light-skins
Kompaktní pudr Avril – Clair

 
Naše bio dekorativní kosmetika Avril je držitelem certifikátu Ecocert, který uděluje francouzská certifikační organizace již od roku 1991. Sleduje, kolik procent složek je přírodního původu. Na základě toho uděluje certifikáty EcoCert Eco (5 % všech a 50 % rostlinných složek je ekologického původu) nebo EcoCert Bio (10 % všech a 95 % rostlinných složek je ekologického původu).
 
V naší nabídce najdete bio kosmetiku Havlíkova přírodní apotéka, organickou kosmetiku Soaphoria a bio dekorativní kosmetiku Avril.
 

Autorem příspěvku je Kristýna
Publikováno 11. 09. 2015
* Povinné položky

Zanechte komentář