Božan_balič potravinářský voskované ubrousky z bio bavlny

Téma minimalizace jednorázového odpadu je nám velmi blízké. Sami se snažíme nejen v NuSpring, ale i u sebe doma minimalizovat odpad a žít více v souladu s přírodou. Dnes existuje spoustu výrobců, kteří mají ve své nabídce úžasné produkty, které nám k tomu pomáhají. Jedním z nich je české značka Božan známá též jako Božan_balič potravinářský. Jeho výrobkyně řešila stejnou otázku. Když viděla, kolik odpadu se produkuje, řekla si, že s tím chce něco udělat. A to je ten nejlepší impuls. Našla nádherné látky značky Monaluna, která spolupracuje s designery a hlavně, jsou v bio kvalitě.

Božan_balič potravinářský voskované ubrousky z bio bavlny

Božan_balič potravinářský

Božan jsou krásné designové voskované ubrousky z 100% bio bavlny s certifikací GOTS a neběleného vosku. Mají kontrolu od Státního zdravotního ústavu. Ten je povolil používat jako sekundární obal pro krátké uchování potravin. A k tomu jsou přesně voskované ubrousky určeny. Můžete do nich zabalit svačinu dětem do školy, sobě do práce, na výlet, na hřiště, na cvičení. Je vhodný i k zabalení chleba, parmazánu, překrytí nedojedeného jídla.

Božan_balič potravinářský voskované ubrousky z bio bavlny Božan_balič potravinářský voskované ubrousky z bio bavlny

Božan – voskované ubrousky z bio bavlny

A proč právě voskovaný ubrousek? Včelí vosk má přirozeně antibakteriální účinky. Díky opakovanému zapouštění včelího vosku do bio bavlny potraviny tak rychle neokorají. Celý smysl voskovaných ubrousků je nabídnout alternativu k igelitovým sáčkům, ubrouskům či alobalu, který by se po 1 použití vyhodil. Voskovaný ubrousek ale můžete opakovaně používat a stane se tak vaším parťákem na dlouhá léta. Je omyvatelný a tak ho můžete po každém použití otřít a zase využít. Doslouží? Není nic jednoduššího, než je hodit na kompost a ony se rozloží.

Voskované bio ubrousky Božan balič

 

Autorem příspěvku je Kristýna
Publikováno 11. 04. 2019
* Povinné položky

Zanechte komentář