CosmetikaBio česká bio certifikovaná henna na vlasy

„Profesí jsem zemědělský inženýr – rostlinolékař. Studiem a prací v zemědělství jsem strávila osm let. V té době jsem pochopila, jak moc mi nevyhovují některé konvenční postupy. Přístup člověka ke zvířatům, k životnímu prostředí, k sobě samotnému a k ostatním lidem. Vždy jsem trochu tíhla k alternativním věcem.“

Jelikož hennu jste si velmi oblíbili, porozhlédly jsme se na našem trhu ještě po nějaké značce, která by nabízela zase trošku jiné odstíny. Najít českou značku první certifikované henny na vlasy od CosmetikaBio nebylo nic těžkého. Jelikož výrobkyně Michala vyrábí již jednu z našich značek bio dekorativní kosmetiky, oslovily jsme ji s možností vyzkoušení henny od ní. Je to klasická henna, která mne zaujala svou vůní po kurkumě (měla jsem odstín Brown Copper (měděná)), která příjemně barvení oživila. Henna krásně chytla, velmi dobře drží na vlasech a vůbec se při mytí vlasů nevymývá. Byla jsem dosud zvyklá, že třeba 2-3 mytí vlasů tekla ještě barevná voda z vlasů, ale tady vůbec. Za to palec nahoru.

CosmetikaBio česká bio certifikovaná henna na vlasy

CosmetikaBio henna na vlasy

Také hledáte 100% přírodní barvu na vlasy, která by byla šetrná k vlasům a byla by bez peroxidu a umělých chemických složek? Nechcete už používat konvenční barvy na vlasy, které jsou k dostání v drogeriích? Vyzkoušejte certifikovanou 100% přírodní barvu na vlasy od české značky CosmetikaBio. Je to certifikovaná přírodní barva na vlasy (henna), která je držiteli certifikátů Vegan (Vegan Society), CPK (KEZ), Ecocert. Všechny bylinky jsou v bio kvalitě a pochází z ekologického zemědělství. Jelikož má henna čisté složení, je vhodná i pro těhotné a kojící maminky nebo pro mladistvé či lidi s velmi citlivou pokožkou.

PS: Vzaly jsme zatím na zkoušku jen pár odstínů. Chybí vám některý? Napište nám do zprávičky, rády zařadíme.

CosmetikaBio česká bio certifikovaná henna na vlasy

CosmetikaBio henna na vlasy v bio kvalitě

Za českou značkou bio dekorativní kosmetiky Cosm´etika a české značky henny na vlasy CosmetikaBio stojí Michaela Kochanová. Vystudovala zemědělské inženýrství a pracovala jako diagnostik v molekulární laboratoři. Spokojená ale ve své práci nebyla a chtěla dělat něco jiného. Když v roce 2004 objevila kouzlo přírodní kosmetiky, měla v hlavně jasno. Chtěla se věnovat tomuto směru. V roce 2011 začala nejprve značku Cosm´etika distribuovat dál, ale nakonec se do ní zamilovala a koupila ji. Jelikož byla sama vegankou, přeměnila všechny produkty na veganské, aby byly čisté a bez utrpení zvířat. Poté v roce 2014 začala s vlastní značkou barev na vlasy CosmetikaBio henna a ty jak vidíte, vyrábí do dnes.

Certifikáty

Vzorník barev henny na vlasy

Vzorník barev henna na vlasy

Henna na vlasy CosmetikaBio

Autorem příspěvku je Kristýna
Publikováno 04. 03. 2019
* Povinné položky

Zanechte komentář