Glyde veganské kondomy z přírodního latexu

ma_glyVeganské kondomy Glyde má na svědomí australská firma Glyde Health Pty.Ltd., která pochází přímo ze Sydney. Jejich hlavní myšlenkou bylo najít kondomy, které by byli šetrné k lidem i k přírodě. Hledali materiál, který by byl čistě rostlinný a byl by tak alternací klasických kondomů. V roce 2006 dostaly dokonce certifikát Vegan Society a pyšní se tak mezi vůbec první, kteří přišli s takovou myšlenkou a dokázali ji dotáhnout do konce.

„Zdravé veganské kondomy bez škodlivé chemie.“

IMG_6867

Jsou vyrobeny z přírodního latexu z mléčné tekutiny kaučukovníku, které roste na plantážích v Malajsii

 

Glyde – veganské kondomy z přírodního latexu

Glyde kondomy vyrobeny z přírodního latexu z mléčné tekutiny kaučukovníku, které roste na plantážích v Malajsii. Aby docílili hladkého a jemného latexu, namáčí se ve speciální koupeli. U běžných kondomů se namáčí do kaseinu, je to živočišná bílkovina, která se nachází v 80% v kravském a ve 20% v lidském mléce. V Glyde kondomech je ale nahrazen kasein extraktem z bodláků. Díky tomu jsou kondomy Glyde 100% přírodní. V Evropě jako první získali v roce 2006 certifikát Vegan. Glyde kondomy neobsahují parabeny, palmový olej, formaldehyd, lepek, mastek (může být pro naši pokožku, dýchací cesty, orgány karcinogenní), glycerínu, spermicidů (může způsobit záněty), benzokainu (může způsobit pálení, svědění), ořechů, syntetiky a termoaktivních látek.

IMG_6848
Glyde kondomy jsou díky svému šetrnému složení vhodné i pro celiaky, vegany, alergiky či pro lidi s velmi citlivou pokožkou

Obsah látek v kondomech Glyde 

Glyde kondomy jsou díky svému šetrnému složení vhodné i pro celiaky, vegany, alergiky či pro lidi s velmi citlivou pokožkou. Udržují přirozené pH pokožky. Obsahují barviva z přírodních zeleninových nebo květových extraktů (červená kapusta, mrkev atd.) v potravinářské kvalitě. Díky tomu neobsahují umělá barviva, která mohou dráždit. Vůně jsou získávány též z výtažků z ovoce, vanilky či lékořice. Všechny základní materiály, které jsou použity, jsou fair trade. Glyde myslí ale i na prevenci proti pohlavním nemocem. Ve světě pomáhá pomocí balíčků bezpečného sexu, které každoročně věnuje přes australské ministerstvo zdravotnictví do mimo vládních organizací, které podporují boj proti AIDS po celém světě.

IMG_6854
Ultra veganské kondomy Glyde balíček

Ocenění a certifikáty

Velikostní tabulka pro přehled

Nabídka veganské kondomy Glyde

kup 109 kup 110 kup 111kup 112  kup 113 kup 114kup 116kup 115

Autorem příspěvku je Kristýna
Publikováno 01. 08. 2017
* Povinné položky

Zanechte komentář