Které produkty jsou na hory nepostradatelné?

Vyrážíte na hory na dovolenou a přemýšlíte co s sebou? Neberte zbytečnosti, ale produkty, které vám tzv. zachrání kůži. Pokožka v zimě trpí vlivem chladného počasí, ledového větru, mrazu, ale i přechodů do přetopených místností či auta s klimatizací nebo horkými koupelemi. Je extrémně namáhaná změnami teplot, v přechodu z venku dovnitř, ale i počasím, které venku panuje. Dochází k dehydrataci vlivem nižších teplot, kterou vedou ke snížené produkci kožního mazu a kvůli tomu je vysušená, pnoucí, objevují se prasklinky, suchá místa. Navíc na horách panují jiné extrémní podmínky. Sluneční záření, které i přes mraky pracuje na plné obrátky a vy se můžete jednoduše spálit. Pokožka je ošlehané větrem, ale počkejte, nemusí být…

Proč je pokožka v zimě suchá?

Pokožka má několik vrstev. Je potřeba, aby vlhkost a hydratace pronikla do vyšších vrstev pokožky

V zimním období na naši pokožku působí hned několik aspektů, které hrají v její neprospěch. Jedním z nich jsou přechody z teplých místností do zimy, chladný vítr, déšť, sníh, mráz, radiátory v místnosti, klimatizace v autě, přetopené místnosti, suchý vzduch v bytě, horké koupele a sprchy, které si dopřáváte, ano, víme, je těžké jim odolat. To všechno způsobuje dehydrataci pleti.

V zimním období nižší teploty vedou ke snížené produkci kožního mazu. V chladnějším období se z ní navíc mnohem rychleji odpařuje voda. Což vede k dehydrataci kůže. To může vyvolat suché pnutí, šupinky, ale i alergické reakce, ekzémy či vyrážky.

Jak se suché pleti bránit?

Prozradíme vám několik rad a tipů, jak se o pokožku těla starat během zimy.

1/ Důležité je při pohybu venku dbát na teplé oblečení. Chraňte své ruce rukavicemi, i když zrovna nemrzne. Nejvíce tepla odchází z těla přes pokožku hlavy. Udržujte teplotu pomocí teplé čepice.

2/ Doma se vyhněte raději horkým koupelím, raději si dejte rychlou spršku. Zabráníte tak zbytečnému vysušení pleti, otevření pórů (zvýšené citlivosti pleti) i smývání ochranného filmu na vaší pokožce. I když máte rádi teplo, netopte celý den i noc. Udržujte zejména v místnosti kde spíte, chladnější teplotu. Uvidíte, že se vám bude i lépe usínat. Vaše pokožka nebude vlivem nadměrného tepla vysušená.

3/ Nezapomínejte pít ani v zimním období. Často si v práci uvaříte rychlou kávu na zahřání? Ani v zimních měsících byste neměli zapomínat na pitný režim min. 2 litry vody denně.

4/ Hydratovat, hydratovat a ještě jednou hydratovat. Ale jak a čím? Dopřejte si kvalitní hydrataci a výživu nejlépe celému tělu. Na pohyb venku v zimě jsou navíc určené přímo krémy, které vytvoří ochranný film a pokožka není vysušená. Pokud vyrážíte na lyže, nebo na procházky venku zasněženou  krajinou, rozhodně za to stojí sáhnout např. po velmi dobrém krému Ochranný krém proti větru a chladu od Dulcia natural.

Produkty skvělé do zimy

Autorem příspěvku je Kristýna
Publikováno 13. 02. 2018
* Povinné položky

Zanechte komentář

  • Andrea Uhrova

    Dobry den, jsem kosmeticka a rada bych vyzkousela Vasi kosmetiku. Je mozne objednat vzorky? Rada bych vyzkousela Vase vyrobky nejdrive na sobe… Dekuji za odpoved, s pozdravem Uhrova