Laky na nehty 7-free od Avril Organic

Také si rádi lakujete nehty, ale hledáte nějakou šetrnější variantu laku na nehty, která by byla bez všech zbytečných chemických látek? Přitom ale aby byl cenově dostupný a nestál 1 lak na nehty xy set korun? Laky na nehty od Avril Organic nejsou bio, takový lak na nehty podle nás ani nejde vyrobit. Nebo nevíme, jak by na nehtech držel. Jsou ale 7-free. Co to znamená? Že jsou bez 7 škodlivých látek – parabenů, ftalátů, toluenů, xylenu, kafru, formaldehydů, rosin. Pojďme si o tom prozradit něco více. Proč se těmto látkám raději vyhnout a nepodávat jim směle ruku?

Ne, že bychom vás chtěli nabádat, abyste se s nimi nebavili. Až si ale o nich něco prozradíme, tak uvidíte, že se s nimi kamarádit nebudete.

Krásné barvičky laků na nehty od Avril Organic

Avril Organic laky na nehty 7-free

Lak na nehty od Avril Organic neobsahují 7 škodlivých látek – jsou  bez parabenů, ftalátů, toluenů, xylenu, kafru, formaldehydů, rosin.

Parabeny – jsou konzervační látky, které dodávají výrobku dlouho trvanlivost. Pomáhají proti působení šíření bakterií. Jejich negativní stránkou je, že byly nalezeny souvislosti mezi používáním parabenů a vzniku rakoviny prsu. Jestli to tak je nebo ne, nebylo zatím studiemi 100% prokázáno, každopádně spoustu značek i z konvenční kosmetiky se jim vyhýbá. V přírodní a bio kosmetice je rozhodně nenajdete. Parabeny zvyšují estrogenní aktivitu, umí putovat volně tělem, ale také u citlivé pokožky umí způsobit kožní problémy.

Ftaláty – jsou estery kyseliny ftalátové, které se používají jako změkčovadlo do plastových výrobků. Pomáhá, aby plast měl ohebné a pružné vlastnosti. Dnes se ale dávají i do potravin, kosmetiky, drogerie, zdravotních výrobků atd. Co je na nich špatného? Ftaláty mohou ohrozit funkci ledvin, plic, jater, oslabují imunitu, mohou  ýt příčinou astma, alergií, hormonálních a reprodukčních problémů, špatné srážlivosti krve, stojí za hyperaktivitou dětí atd.

Nová řada pečujících laků na nehty od Avril Organic

Tolueny – toluen je organické rozpouštědlo, které se používá k ředění lepidel, jako odmašťovač nebo na čištění mastných a špinavých ploch. Jeho využití najdete spíše v průmyslu, dostává se ale i do kosmetiky. V lacích na nehty je proto, aby uchoval barevnou sytost vlasu a lak si udržel vláčnou konzistenci. Jeho negativum je ale vliv na nervovou soustavu a možné snížení plodnosti.

Xyleny – neboli xylol je směs 3 izomerů aromatického uhlovodíku (dimethylbenzen), který se používá jako rozpouštědlo. Nejčastěji se s ním můžete setkat v průmyslovém odvětví. Používá se v lakýrnictví, kožedělném průmyslu, v gumárenském průmyslu, čistidlo na ocel, křemík, ale i k výrobě PET lahví i slzného plynu.. Je to hořlavá kapalina. Používá se jako alternace toluenu. Je využíván tedy jako alternace i do laků na nehty. Negativní stránkou na lidské zdraví je útlum nervového systému, může vést k bezvědomí, zpomaluje dýchání, může způsobit srdeční arytmie.

Neutrální tělové, šedé, béžové odstíny laků na nehty od Avril Organic z nové kolekce podzim 2017

Kafr – je přírodní látka, která se získává ze stromu Kafrovník. Dnes se vyrábí ale i synteticky.  Můžete se s ním setkat v dost rozličných oborech. Používá se jako repelentní složka v kosmetice, v aromaterapii, ale i lékařství nebo pyrotechnice. Ve větším množství je jedovatý. Může způsobit podrážděnost, křeče, zmatenost. Má dráždivé účinky na sliznici a pokožku. Jsou mu ale přisuzovány i pozitivní účinky na unavené svaly a revmatické potíže.

Formaldehydy – díky této látce laky na nehty nevysychají. Tato látka ale může způsobit vyrážky, ovlivňují činnost srdce a přisuzují mu i možnost vzniku rakoviny. Dráždí oči, kůži a dýchací cesty.

Rosin – neboli kalafuna je směs slabých organických sloučenin. V horkém stavu má stejné reakce jako silná kyselina. Přitom taje až při teplotě nad 60 stupňů Celsia. Může způsobit alergické reakce a oslabit imunitní systém.

Letní trendy barvičky na nehty v odstínu mint a lososová
 Nabídku laků na nehty 7-free od Avril Organic najdete zde.

 

Autorem příspěvku je Kristýna
Publikováno 25. 07. 2018
* Povinné položky

Zanechte komentář