Novoroční předsevzetí pro lepší nadcházející rok

Rok 2020 je za námi. Byl to rok ve všech ohledech odlišný od všech předchozích – nepředvídatelný, plný změn, obav a zrušených plánů. Doufám, že i přesto všechno na něm každý najdeme něco krásného na co budeme rádi vzpomínat a těšme se o to víc na rok nadcházející. Začátek roku je ideální chvíle pro změny, které odkládáme a právě s těmito změnami se pojí novoroční předsevzetí. Dáváte si nějaké předsevzetí pravidelně? Ale hlavně, jak jste na tom s jejich plněním? Stanovte si reálné menší cíle, které splníte, pak se odměňte a pokračujte ve svém snažení. Přečtěte si nejčastější novoroční předsevzetí a pár tipů jak na ně.

Novoroční předsevzetí č. 1: Budu pít víc…vody!

Abychom nezačali hned negativisticky, poupravila jsem jedno z nejčastějších novoroční předsevzetí. A třeba Vás inspiruje, abyste si dali reálné cíle, které budete plnit dlouhodobě a nevzdáte to hned po měsíci 😉. Psát, jak blahodárné je pro naše tělo omezit nebo ideálně zcela z našeho života vyloučit alkohol, je asi zbytečné, všichni to dobře víme a přesto… Pojďme to tedy pojmout trochu jinak. Slibme si, že budeme pít víc vody, a to nejen během dne, ale i při skleničce vínka, piva nebo čehokoliv co preferujete. Potřebujete motivaci? Pak mrkněte na elegantní designové láhve od Equa ať už preferujete borosilikátové sklo s obalem z umělé kůže, odolný plast nebo termo vlastnosti nerezu.

Novorční předsevzetí - Budu pít víc vody! S lahvemi Equa je to radost.
Skleněné lahve Equa jsou ručně foukané v Evropě a dodávané včetně stylového pouzdra

Novoroční předsevzetí č. 2: Letos zhubnu!

Nechci nikoho zklamat, nezařadily jsme do sortimentu žádné zázračné spalovače, které stačí spolknout a počkat u televize až zaberou 😊. Ale co vám budu povídat, jako u většiny žen bylo zhubnout mé nejčastější novoroční předsevzetí. V lednu jsem se hnala do posilovny, která praskala ve švech, jedla jsem málo, byla jsem vystresovaná, unavená a po měsíci to vzdala. Nakonec se mi ale přece jen v průběhu let podařilo shodit přes 30 kg a s odstupem vlastně stačilo dodržovat hlavně základní věci.

Bez sportu to nepůjde (ale vyberte si aktivitu, která vás bude bavit – stačí i obyčejná rychlejší chůze), abyste měli ale po práci energii i na sportování, je důležité dodat tělu dostatek vitamínů a minerálů. Pro správnou funkci svalů a kostí i imunitu je vhodný vitamín D. Na podporu metabolismu, který je důležitý pro spalování všech těch tuků co jsme nejen za Vánoce nabraly, je skvělý B komplex. Můžete vyzkoušet také Forskolin od Allnature, což je látka získaná z kořene kopřivy indické, která podporuje štěpení a trávení tuků a je oblíbený mezi sportovci. Ale pozor, není vhodný pro těhotné a kojící ženy, lidi s problémy se štítnou žlázou či poruchou srážlivosti krve. Při hubnutí nezapomeňte ani na Céčko, které získáte snadno i z ovoce, zejména citrusů.

Vegetology je průkopníkem v technologiích získávání vitamínů a doplňků stravy z čistě rostlinných zdrojů.
Čistě veganské, rostlinné doplňky stravy od Vegetology s certifikátem Vegan Society. Opti3 obsahuje omega mastné kyseliny DHA a EPA a navíc i vitamín D3.

Novoroční předsevzetí č. 3: Budu jíst zdravěji!

Souvisí vlastně neoddělitelně s předsevzetím č. 2. Hubnutí má dvě základní roviny, které je potřeba si osvojit a přijmout je jako součást života – pohyb a strava, která je bohatá a dodá tělu správný poměr makroživin – tedy bílkovin, sacharidů a tuků. K tomu si navíc musíme pohlídat i dostatek mikroživin – vlákniny, vitamíny a minerály. Jak to všechno ale uhlídat? Jednou z cest je zapisovat si jídla do kalorických tabulek, které sledují za vás kde máte mezery. Pokud jste na to ale líní podobně jako já, je jednoduchou poučkou jíst méně, pravidelně ale hlavně pestrou a vyváženou stravu. Nebojte se vyzkoušet nové zdravé potraviny jako jsou řasy, superfoods nebo náhrady cukru s nižším glykemickým indexem. Chcete-li načerpat inspiraci, jak zdravěji péct i vařit, mrkněte na náš nový Instagram věnovaný vlastně jen jídlu #nuspring.cz_biopotraviny 😊

Zdravá strava rozhodně nemusí být nudná a bez chuti!

Novoroční předsevzetí č. 4: Nebudu se tolik stresovat!

V úvodu zmiňuji, jak je důležité dávat si menší cíle. Není to jen proto, abychom své snažení předčasně nevzdali a nepřipravili se o radost z toho, že jsme předsevzetí splnili. Chceme se hlavně vyvarovat dalšímu možnému spouštěči stresu. Zdravá dávka stresu je potřebným nakopnutím pro naše snažení dokázat cokoliv si umaneme. Někdy je toho ale zkrátka příliš. Nesnažte se za každou cenu úzkost přehlížet, ale postavte se ji. Udělejte si čas na sebe, zacvičte si jógu nebo zkuste dechové cvičení – tím, že odvedete svou plnou koncentraci na jinou činnost se zklidní vaše tělesné reakce i nepříjemné pocity a získáte zpátky kontrolu nad svou myslí a snadněji se tak s původci stresu vypořádáte. Jsou ale i situace, kdy na meditaci není vhodný čas nebo místo. V tom případě můžeme doporučit mít po ruce Krizové kapky Dr. Bach nebo do kabelky ještě méně nápadné balení Bachových pastilek.

Novoroční předsevzetí č. 5: Přestanu kouřit!

Aromaterapie je mocná čarodějka a na chuť jí přichází stále více lidí. Aromadifuzéry se staly rozhodně hitem č. 1 těchto Vánoc. Věděli jste, že některé esenciální oleje vám mohou napomoci i při tom, když chcete skončit s kouřením? Já si sice toto předsevzetí nikdy dávat nemusela, ale partnerovi jsem obstarala kromě plné podpory i esenciální olej z máty peprné, rozmarýnu a levandule. Říkáte si sarkasticky “ten z toho musel mít teda radost“? Popravdě řečeno první reakce by se rozhodně nedala popsat jako nadšení. Ale rychle zjistil, jak jsou vůně příjemné a difuzér nám běží nonstop. K čemu konkrétně tyto 3 olejíčky slouží? Při odvykání jsou nejčastějšími příznaky bolest hlavy a podrážděnost právě s těmito pomáhá esenciální olej z Máty peprné nebo Rozmarýnu, jsou tak ideální kdykoliv během dne. Levandule je výborná zase navečer, pomůže zklidnit mysl a působí proti nespavosti i podráždění.

Úžasná konzistence, vůně a zodpovědný, ekologický přístup v otázce balení, to je Soaphoria.
Vyzkoušeli jste už? Sprchové krémy, tělové manny a další kosmetika pro tělo i pleť s omamnou vůní s díly slovenské značky Soaphoria.

Novoroční předsevzetí č. 6: Budu se mít (ještě) víc rád/a!

Mít se rád je taková naše mantra, a tak i vám chceme připomenout, jak je důležité věnovat čas i sama sobě. Rozmazlete svou pokožku při koupeli třeba sprchovým krémem Bojovník krásy od Soaphorie. Nejen že má zálohované skleněné balení, které buď využijete dále nebo jej můžete vrátit, díky éterickým olejům z limetky a grapefruitu povzbudí vaši mysl a stimuluje lymfatický systém. Hned po koupeli na ještě vlhkou pokožku si dopřejte tělovou manu, která pokožku dokonale hydratuje a úžasně provoní. Rozmazlujete se raději zevnitř než zvenčí? Dopřejte si krémové karamelky, tzv. Fudge z organické produkce britské farmy Roskilly’s – doslova se rozplývají na jazyku.

Roskilly’s Fudge je novinka v našem sortimentu, protože čas od času je potřeba se odměnit i pořádnou dávkou cukru 😉

Ať už to dopadne s našimi předsevzetími jakkoliv, přejeme vám hlavně ať je ten nový rok mnohem lepší než předchozí! 😉

Autorem příspěvku je Veronika
Publikováno 30. 12. 2020
* Povinné položky

Zanechte komentář