Otestovali jsme za vás: Opravdu jde používat zdravý sáček Stasher v troubě nebo v hrnci na vaření?

Pustili jsme se do dalšího testování našich novinek. V našem seriálu Otestovali jsme za vás zkoušíme na vlastní kůži, jestli to, co výrobci slibují, opravdu funguje. Tentokrát jdeme testovat zdravý sáček Stasher, který je u nás v České republice novinkou na trhu.  Proto ho chceme otestovat, abychom vám ukázali, jestli vydrží opravdu všechno to, co výrobce slibuje. Prý je vhodný do trouby, na vaření, do mrazáku, na převážení potravin klidně i tekutého stavu, mikrovlnky atd.. No, vypadá jako super hrdina, ale opravdu tohle všechno vydrží? Nerozlije se jídlo cestou? Nezničí se teplotou varu nebo při pečení?

Co výrobce Stasheru slibuje?

Můžete ho používat:

  • do trouby
  • mikrovlnky
  • myčky nádobí
  • hrnce na vaření
  • do mrazáku a lednice
  • na převážení, vaření, pečení, ohřívání a mražení potravin

 

Stasher silikonový ekologický sáček šetří miliony plastů

Co se s ním dá dělat a na co ho používat?

  • Můžete ho použít místo jednorázových sáčků na vaření nebo pečení masa a zeleniny v troubě či na sporáku. Jednoduše do něj naházíte maso, koření, zeleninu, zavřete a dejte vařit do hrnce s vodou. Můžete si pak vychutnat krásné spojení jednotlivých ingrediencí.
  • Můžete v něm ohřívat jídlo, stačí ho naplnit tím, co chcete ohřát a dát do mikrovlnné trouby.
  • Je skvělý na zmražení ovoce a zeleniny. Stačí do něj uložit maliny, jahody, borůvky nebo nakrájený banán či bylinky a vložit do mrazáku.
  • Je vhodný na uložení ovoce, zeleniny, sušenek, housky, svačiny, ale i tekutých věcí zkrátka čehokoliv. Dokonce ho můžete použít i jako průhledný uzavíratelný sáček na kosmetiku do letadla, jako kosmetickou tašku nebo úložný systém na diáře, propisku apod. do kabelky.

 

Stasther opakovaně použitelný sáček

Tak jdeme na to. Dost bylo promo marketingových řečí od výrobce. My jsme ale nekompromisní a jdeme ho otestovat v praxi.

Stasher zdravý silikonový sáček

Test Stasher a převážení potravin

Kolegyně Péťa si pořídila krásnou růžovou verzi Stasheru, jelikož často cestuje, rozhodla se ho využít v praxi. Převážela v něm ovoce, zeleninu, řízky (česká klasika :)), ale i zeleninovou polévku. Výsledek? Nic se nevylilo, nevyteklo, nevysypalo. A když ho viděla její mamka, hned na ní vyrukovala: „Proč jsi mi ho jako nekoupila taky?“. Takže tady obstál na 1 s hvězdou. Zvlášť teda u té polévky, jsem byla překvapená, že se nevylila. Zásadně na převážení polévky používám zavařovací sklenice, které nejsou vždy praktické. Otestovala jsem tedy Stasher ještě sama, nalila do něj vodu, zavřela a otevřela vrchem dolů a opravdu, nic nevyteklo.

Stasher zdravý silikonový sáček

Do Stasheru si můžete klidně hodit ovoce, oříšky, zeleninu, sušenky a vyrazit třeba do fitka, s dětmi na hřiště, do školy nebo do práce…

Stasher zdravý silikonový sáček

Test Stasher a mražení potravin

Do Stasheru si můžete dát ovoce, zeleninu nebo bylinky a uložit sáček do mrazáku. Praktické na tom vidím to, že tak zabere mnohem méně místa, než běžné krabičky do mrazáku. Já jsem ho otestovala s malinami, které jsem si uložila do mrazáku. Zabral málo místa. Mražení zvládl v pořádku, nic se na něm nepoškodilo.

Stasher zdravý silikonový sáček

Test Stasher a vaření potravin

Stasher silikonový sáček by měl zvládnout i vaření potravin ve vodě. Trošku jsem se toho bála, aby to zvládl. Otestovala jsem ho tedy na zelenině, kterou jsem si chtěla uvařit ve vodě. Během 15 minut byla měkká. Vařila jsem ji na elektrickém sporáku na 6. Sáček se nepoškodil a vše zvládl v pořádku. Takže je možné jej takto použít.

Stasher zdravý silikonový sáček

Stasher zdravý silikonový sáček

Stasher zdravý silikonový sáček

Stasher zdravý silikonový sáček

Test Stasher a pečení v troubě

Pečení v troubě jsem se obávala nejvíce. Čekala jsem, jestli se sáček teplotou nezničí. Výrobce slibuje, že ne a jde to. Tak jsem se vrhla směle do testování. Naložila  jsem si maso s olivovým olejem a kořením, přidala trošku vody, dala do sáčku a šup s ním do elektrické trouby na 200 stupňů na půl hodinky. Stasher slibuje alternativu tzv. sáčků na šťavnaté kuře. Opravdu sáček to přežil bez újmy. Maso se krásně upeklo, v sáčku zůstala šťáva a samo maso bylo šťavnaté. Což mi potvrdil i manžel. Takže mohu doporučit, Stasher sáček prošel.

Stasher zdravý silikonový sáček

Stasher zdravý silikonový sáček

Stasher zdravý silikonový sáček

Stasher zdravý silikonový sáček

Závěrečné zhodnocení

Plusy

  • praktická sáček na uložení potravin
  • opravdu lze použít na vaření nebo pečení či do mrazáku
  • pro uložení do lednice nebo mrazáku či při hození do tašky zabere málo místa
  • nic se v něm nerozlije
  • je skladný
  • multifunkční

Zápory:

  • vyšší pořizovací cena
  • nevím, jestli ho často využijete na vaření potravin ve vodě, osobně bych jej nevyužila
  • je potřeba být při zacházení opatrný, při pečení nebo vaření pak při otevření z něj jako první vyjde pára
Autorem příspěvku je Kristýna
Publikováno 18. 10. 2019
* Povinné položky

Zanechte komentář