Potěšte na Vánoce i naši planetu: Tipy na dárky od značek, které aktivně přispívají životnímu prostředí

V naší nabídce najdete mnoho výrobců, kteří aktivně či finančně přispívají na nejrůznější projekty zabývající se ochranou životního prostředí. Některé dokonce každoročně dodávají určité procento ze svého zisku konkrétním sdružením. Zde vám přinášíme tipy na 3 kosmetické značky, které právě na podobné projekty přispívají a zároveň svou činností sami prospívají lepšímu bytí na této planetě. Koupí jejich produktů tedy potěšíte nejen sebe či své blízké, ale i přírodu. Jedná se o produkty, které se i skvěle hodí jako vánoční dárky. Darujte to, co má význam nejen pro obdarovaného, ale úplně pro všechny.

laSaponaria – fair trade ruční výroba s podporou místních farmářů

Před 10 lety si mladý pár z Itálie založil malou řemeslnou laboratoř, kde sám krůček po krůčku vyráběl vlastní bio kosmetiku. Luigi a Lucia využili recepty a příběhy svých babiček a své zapálení pro to udělat svět o něco lepším místem. Dnes již mají větší laboratoř, kde spolu s ostatními nadšenci ručně vyrábí voňavou certifikovanou bio kosmetiku z těch nejkvalitnějších lokálních surovin.

laSaponaria pravidelně čistí pláže od odpadků
Tým laSaponaria pravidelně čistí pláže od odpadků

laSaponaria si zakládá na tom, aby alespoň jedna ze složek ve výrobku pocházela z mezinárodně certifikovaných projektů Fair Trade. Jedná se o bio suroviny ze Srí Lanky, Indie a Peru, za které je zaměstnancům ve výrobě zaplacen spravedlivý plat. Ingredience, co se pěstují i v Itálii, bere laSaponaria od drobných místních farmářů. Vyhýbá se spolupráci s velkými zemědělskými společnostmi, ale raději podpoří malé rodinné firmy, které se o svou úrodu pečlivě a s láskou starají. Kromě toho se laSaponaria zapojuje i do podpory řady sociálních projektů, pomáhá čistit moře a pláže od odpadků a pomáhá i syrským uprchlíkům.

Jako dárek se skvěle hodí jejich tuhá mýdla i šampony, báječná námi vyzkoušená maska na vlasy nebo praktické krémy na ruce v plechovce, co se okamžitě vstřebají.

laSaponaria - bio kosmetika z Itálie
Sortiment bio kosmetiky laSaponaria je opravdu široký

dieNikolai – držitelé nejpřísnějšího certifikátu uprostřed vinic

V prosluněné dunajské vinařské oblasti v rakouském Wachau již po 4 desetiletí rodina Nikolaihof pěstuje víno a vyrábí kvalitní kosmetiku. A to s maximální ohleduplností a láskou k přírodě. Rodinná značka dieNikolai je držitelem unikátního certifikátu Demeter, který splňuje nejpřísnější podmínky v biodynamickém zemědělství na celém světě. Certifikát stojí na principech Rudolfa Steinera, který je autorem filosofie, že člověk je plně zodpovědný za své činy vůči přírodě.

Bio kosmetika DieNikolai vzniká na překrásném místě mezi vinicemi

Biodynamické zemědělství je založeno na tradičních postupech pěstování rostlin tak, jak tomu bylo dříve. Základem je udržování zdravé zeminy. Proto se nepoužívají žádné pesticidy, herbicidy či geneticky modifikovaná osiva atd. Získat tento certifikát je velice obtížné podmíněno striktními kontrolami. Hlídá se i to, jestli se na výrobky používají kvalitní šetrné a recyklovatelné obaly.

Vinařství Nikolaihof se jako jedno z prvních vinařství na světě plně ztotožňuje s touto filozofií, za což mu certifikát právem náleží.

Pro letošní Vánoce si pro vás dieNikolai připravil speciální balíčky. Mezi nejprodávanější produkty patří výživná séra s výtažky z hroznů.

Chcete-li k Vánocům darovat něco extra, s dieNikolai nešlápnete vedle

Avril Organic – vytváří zelenou energii a sází tisíce stromů

Oblíbenou značku přírodní dekorativní kosmetiky asi netřeba představovat. Ale věděli jste, že Avril finančně podporuje instalaci větrných turbín a solárních panelů? Jejich příspěvek konkrétně umožní výrobu více než 240 000 kWh zelené elektřiny každý rok. To je více energie než spotřebují veškeré budovy, které Avril Organic využívá pro svůj provoz.

Avril Ogranic podporuje zelenou energii financováním větrných turbín

Společnost se také každoročně zabývá výsadbou stromů. V roce 2018 jich zasadili 512, o rok později již 8 198 a letos více než 16 000 stromů. Ke snížení emisí CO² přispívají i využíváním zelené elektřiny ve všech jejich budovách, izolačními trojskly apod.  Zásoby jejich obchůdků ve Francii dokonce doplňují na jízdních kolech. Avril si vyrábí vlastní čistící prostředky, nepoužívá žádnou formu tištěné reklamy ani nevyrábí vzorky, aby neprodukoval zbytečný odpad.

Nákupem produktů od Avril tedy máte nejen jistotu, že se jedná o kvalitní bio kosmetiku, ale i dobrý pocit, že nakupujete od výrobce, který se aktivně podílí na lepším životním prostředí. Mezi TOP produkty od této značky jistě patří jejich úžasné dlouhotrvající řasenky. Oblíbené jsou i laky na nehty, jejichž složení je z 80 % přírodní.

Mezi nejoblíbenější produkty z bio kosmetiky Avril patří špičkové řasenky
Autorem příspěvku je Romana
Publikováno 19. 11. 2020
* Povinné položky

Zanechte komentář