Recenze: Soaphoria – BIO kokosový olej Mléčné potěšení

O kokosovém oleji v poslední době čtu samé pochvalné recenze, proto mě jeho vyzkoušení doslova lákalo. Hlavně mě zaujala všestrannost jeho použití, které je skutečně v kosmetice ojedinělé. Čistý kokosový olej lze použít na promazání celého těla po koupeli, na suché paty a lokty, na ekzém (vhodný i na akné a lupénku), na štípance od komárů, na obličej, vlasy, v péči o ústní dutinu a dokonce se na něm dá i smažit!

Mléčné potěšení je baleno ve skleněné nádobce s retro zavíráním, utěsněno gumičkou. Jedná se o recyklovatelný obal a věřím, že žádná žena by tak pěknou nádobku nevyhodila do koše. Já určitě po spotřebování obsahu využiji na marmelády, koření nebo sušené plody, případně na biokosmetiku vlastní výroby.
P1120635 (2)
Kromě kokosového oleje je v Mléčném potěšení obsažena i vanilka, která dodává produktu nádhernou jemnou vanilkovou vůni, i když kokos převládá. Konzistence není olejovitá, jak by název naznačoval, je to spíše jakoby rozteklé sádlo, které když dáme do chladu, trochu ztuhne.
Krásně se nanáší na pleť i tělo, rychle se vstřebává (zvlášť suchá místa jej přímo nasávají) a nezanechává mastný dojem, ale jen krásně promaštěnou a vyživenou pokožku. Použila jsem i na rozjetý ekzém a musím říct, že tento kokosový olej byl velmi dobře snášen, bez štípání nebo jakékoli jiné nepříjemné reakce. Pomohl, promastil a zbavil nepříjemného svědění.
P1120639 (2)
Vyzkoušela jsem večer po koupeli na celém obličeji i kolem očí, vždy k maximální spokojenosti a bez alergické reakce. Pleť se zbavila nepříjemného napětí a byla vláčná a úžasně provoněná. Olej je skvělý taky na promazání kůže po holení žiletkou nebo strojkem. Na vlasech pak skvěle zapůsobil na mé roztřepené a vysušené konečky, vlasy byly po nanesení hebké, sjednocené, splývavé, ale překvapivě nemastné. Olej se může použít skutečně komplet na celé tělo s maximálním požitkem. Usínala jsem s vůní kokosu a vanilky a bylo to moc fajn.
P1120640 (2)
Pozor! Kdo nemá rád kokosovou vůni v kosmetice, musím vás upozornit, že vůně tohoto kokosového oleje se s vůní běžné kokosové kosmetiky nedá srovnat. Navíc kokosová vůně má údajně afrodiziakální a zklidňující účinky. Byla by velká škoda nechat si ujít tento malý kosmetický zázrak, který vám přinese za málo peněz hodně muziky.
PS: Upozornění od NuSpring. Konzistence Kokosového oleje vypadá takto velmi tekutě a trošku „dožluta“. Ale je to tím, že si blogerka Lenka objednala Kokosové olej v létě, když bylo skoro 35 stupňů. Tím se Kokosový olej hodně rozehřál. Jinak je jeho textura dobíla a tuhá. Rada pro vás, je lepší ho uchovávat při teplotě do 25 stupňů ve tmě a suchu. Někdo jej dává i do ledničky. Já ho mám na nočním stolku a v pohodě udržuje svou tužší konzistenci.
Recenzi napsala blogerka Lenka na svém blogu Beauty Helpline zde.

Autorem příspěvku je null
Publikováno 11. 04. 2016
* Povinné položky

Zanechte komentář