Recenze: Minus 417 – Živá čisticí bahenní maska

Miluji masky, zvlášť ty čistící a s bahnem. Chvíle, kdy mám na obličeji masku jsou chvilky, kdy mám čas věnovat se jen sama sobě, takže si je náramně užívám.  S maskou mě do týdně uvidíte minimálně 3x, takže jsem si v rámci spolupráce s e-shopem NuSpring vybrala Živou čistící bahenní masku od značky Minus 417



Značka Minus 417 obsahuje to nejlepší z přírody a je postavena především na bahnu z Mrtvého moře, které jak známo obsahuje mnoho cenných minerálů. Dále obsahuje vitamíny A, B, E, F, a 40 minerálů nacházejících se v bahně z Mrtvého moře, takže opravdu léčivá maska. Maska však nevysušuje jako jiné bahenní a to díky obsahu olejů – bambucké máslo, rakytníkový, pupalkový olej, dále také extra čistící zelený jíl, med, zelený čaj, aloe vera a mnoho dalších. A právě obsah těchto látek mě nalákal vybrat si k vyzkoušení právě tuhle masku. Protože  většina čistících masek takto cenné látky neobsahuje. Kosmetika této značky navíc neobsahuje parabeny, minerální oleje ani jiné složky z ropy. Takže volba byla jasná a na to až mi maska přijde domů jsem se víc než těšila.


Maska  hezký papírový obal, ale samotné balení je spíše praktické, nějak mě neuchvátilo a není tedy ozdobou koupelny. Ale praktické zavírání a větší objem masky ( 100ml ) plusové body rozhodně dostává. Bahenní maska má konzistenci krásně jakoby napěněnou a přitom hustou krémovou, prostě je na obličeji víc než příjemná. Jsou v ní navíc cítit drobné částečky, takže při smývání slouží i jako peeling, takže taková maska 2 v 1. Voní klasicky jako léčivá čistící maska s bahnem, takže taková ta léčivá vůně nevůně. Líbí se mi , že na obličeji mě nepálí, extrémně nestahuje a při smývání dobře funguje jako peeling, jelikož jsou částečky maličké. Smývá se také velmi snadno a pleť nemám ani trochu zarudlou, což je tedy jedna z mála bahenních masek,které teď používám bez obav , že bych pak dvacet minut nebo více nemohla vyjít ven 🙂 Pokožka je krásně jemná, jakoby zmatněná a sametová na dotek. Není vůbec vysušená, nepne mě a ani nepálí. Naopak působí čistším dojmem a černé tečky jsou světlejší. Z masky jsem tedy opravdu nadšená!


Maska se doporučuje nechat působit 7-10 minut, já nechávám klidně 15 minut a bez problémů. Samozřejmostí je, že masku nesmíte nanášet na rty a kolem očí! Frekvence používání je od výrobce doporučená 1-2x týdně, což je podle mě ideální pro pleť normální, smíšenou. Pro pleť citlivou nebo suchou bych dala použití 1 za 14 dní. A pro pleť aknozní nebo mastnou klidně až 3x týdně, s tím že jen 2x týdně promneme i jako peeling.


Co tedy maska umí:

  • zmatní pleť
  • černé tečky jsou o něco světlejší
  • zarudlá místečka jsou zklidněná a pupínky se rychleji hojí
  • pleť i trošku vyživuje, takže není absolutně vysušená

 


Shrnutí:
Plusy:

+ neštípe, nepálí, pokožka po použití není zarudlá a ani podrážděná
+ složení
+ působí i jako peeling
+ má jemné peelingové částečky, takže peeling je s ní precizní
+ pokožku zmatňuje
+ zesvětluje trochu černé tečky
+ pomáhá hojit nedokonalosti
Mínusy:
– cena
Masku můžete koupit na oficiálním eshopu zde nebo nyní i v kamenné prodejně v Praze v ulici Belgická 27 Praha 2, kde jsou i slevy až do 23.12.2015 🙂 Po Novém roce se zde dá i platit kartou a já sem plánuji zavítat a očichat jejich úžasnou nabídku tělových peelingů, takže pokud chcete být stejně jako já informovaní o akcích a slevách, protože co si budeme povídat, to se vždycky hodí a každá žena slovo sleva miluje, sledujte jejich FB.
Hodnocení:10/10
Recenzi napsala blogerka Jana na svém blogu Essence of Rose blogerka wertheimovazde.
Autorem příspěvku je null
Publikováno 29. 02. 2016
* Povinné položky

Zanechte komentář