Recenze: Ponio Tea tree a lemongras tuhý šampón proti lupům a Orient chai přírodní kondicionér

Jeden ze základů péče o vlasy. Já jsem před několika měsíci začala zkoumat tuhé přírodní šampuky, které se mi hodně zamlouvaly. Nejen že se mi líbilo jejich složení, ale přišly mi i praktické například na cestování, kde jen hodíte kus tvrdého šampuku do krabičky a nemusíte se vozit s obrovskými lahvičkami. ?

Za značek jsem četla největší chválu na šampuky od Ponio. Ponio je přírodní slovenská ručně vyráběná a veganská kosmetická značka. Já už mám asi přes půl roku „příchuť“ Tea trea a lemongrass a nemůžu si ji vynachválit. Vlasy mám krásně umyté a nadýchané. Zároveň v nabídce mají i různé další druhy, například citrón a rozmarýn nebo „růžovou alej“. ? Také šampuky přijdou jen v recyklované papírové krabičce, což je rozhodně plus.

Co může být u tuhých šampuků nezvyk je jejich aplikace. Ze začátku jsem moc nevěděla, jak na to, takže jsem dost často měla vlasy špatně umyté a u kořínků mastné, protože jsem si tam šampon pořádně nenanesla. Nezvyk může být to, že šampuk proti klasickým šamponům trochu méně pění. Já si šampuk nanáším tak, že si nejdříve omyji vlasy vodou a poté se šampukem párkrát mokré vlasy projedu. Trochu promasíruji a poté šampuk „zamotám“ do vlasů a mnu si vlasy s ním, takže se vytvoří mnohem více pěny a hlavně se pěna dostane skoro všude. Poté šampuk z vlasů vymotám a pořádně vlasy promnu, abych je měla čisté všude. Následně vlasy důkladně omyji vodou.

Celou recenzi od blogerky Pavly najdete zde.

Přírodní kosmetika Ponio ze Slovenska

 

Autorem příspěvku je Kristýna
Publikováno 14. 06. 2018
* Povinné položky

Zanechte komentář