Reportáž: Školení od Havlíkovy přírodní apotéky

Vnučka Karla Havlíka – Anna Braslavcová zavítala do našeho kamenného obchůdku NuSpring v Praze. Proškolila nás o nejnovějších trendech, novinkách od Havlíka, které chystají a dostali jsme vzorečky nových produktů k testování. A co jsme se zajímavého dozvěděli? Je toho spoustu. 🙂

Tak milé dámy, pomalu se usaďte a budeme si povídat o novinkách z Havlíkovy přírodní apotéky. 🙂 (Zní to jako za starých časů, že? :)) Jelikož se k takovým zajímavým informacím, které má Havlíkova apotéka, člověk běžně nedostane, rozhodla jsem se je pro vás zapsat (ano, měla jsem tužku a papír u sebe :)) a přenést alespoň prostřednictvím blogu i vám. Anna Braslavcová, vnučka lékárníka Karla Havlíka, která pokračuje v jeho tradici výroby bio kosmetiky, je velmi sympatická, mladá slečna. Jde z ní příjemná energie a hned co vstoupila do místnosti, měla jsem pocit, jako by ji rozzářila. Má obrovský přehled o přírodní a bio kosmetice, složení, látkách, které používají oni, ale i jiné firmy.

IMG_1481
Anna Braslavcová (uprostřed), naše nová kolegyňka Erika (vlevo) a kolegyně Ivana (vpravo).

Dozvěděli jsme se toho tolik zajímavého, co se nikde nepíše a mělo by. O tom, že bychom měli jíst a používat zejména regionální bylinky, ovoce a zeleninu, jsem četla už kdysi zejména i ve spojení mne coby atopika. Kolikrát jsem jen slyšela, že se mám vyhýbat citrusovým plodům, které mohou dráždit tělo atopika. Nyní nám to ale Anna znovu potvrdila. Člověk by měl používat to, co roste v krajině, kde se narodil. Jelikož to je pro nás nejpřirozenější a nám nejvíce blízké. Proč bychom měli jíst hodně citrónů, když v zelí je ještě více vitamínu C. Zelí navíc krásně pročišťuje tělo a je pro náš organismus bližší.

IMG_1475
Havlíkova apoteka chystá spoustu novinek. Jedním z produktů, který jsme dostali na testování je i Bazalkový peeling. Ta vůně dámy, je okouzlující.

Pro kosmetiku možná nevšední složku, kterou rádi z Havlíkovy přírodní apotéky používají ve svých výrobcích, je brambora. Asi už jste slyšeli, jak je zdravá, ale co jsem nevěděla, že má mnohem vyšší hydratační složky, než voda. Anna nám doporučovala si doma připravit například masku z nastrouhané brambory. Krásně prý hydratuje pleť. Co se také běžně nepíše je to, že oleje se mají používat na vlhkou pleť (což jsem věděla, jelikož se tak lépe vsáknou do pokožky), ale z dlouhodobého hlediska pokožku vysušují.
Není tedy dobré je používat každý den po dobu třeba několik let, ale střídat to. Co nám také Anna potvrdila bylo to, že je dobré jednou za půl roku celou řadu kosmetiky vyměnit a používat chvíli zase něco jiného. Pokožka se velmi rychle zvyká na složky v ní obsažené a pro lepší účinek je lepší ji střídat. Ano, já vím, že jste si třeba složitě našli právě výrobky, které vám vyhovují. Ale je dobré mít v zásobě alespoň 2 nebo 3 značky kosmetiky, které jednou za půl roku prostřídáte a pak se k té původní zase vrátíte.
12828504_507241522797010_2223189180251554603_o

Tipy k výrobkům z Havlíkovy přírodní apotéky

  • Z jejich olejíčků si můžete doma vyrobit jednoduše odličovač. Stačí smíchat 1 díl oleje a 2 díly destilované nebo převařené vody a je to.
  • Mám i tip od nich, který se nám osobně velmi líbil a osvědčil, pokud hledáte něco na odličování, vyzkoušejte např. Makadamiový olej. Stačí nakapat pár kapek na vatový tampónek a olej nejen skvěle odlíčí pokožku, ale zanechá ji i krásně vyživenou a vláčnou.
  • Věděli jste, že jejich Intimní mycí gel je skvělý na doodlíčení obličeje? Navíc se některým zákaznicím prý osvědčil i při péči o aknózní pleť. Syn jedné zákaznice ho ve sprše začal používat na mytí (nevědomky, na co to vlastně je – lahvička jako lahvička :)) a zmizelo mu akné na zádech.
  • Další skvělý tip přímo od kosmetiček, věděli jste, že Bylinná osvěžující a hydratační voda fixuje make-up? Zjistily to samy kosmetičky, které od nich odebíraly výrobky. Ani samy výrobci to nevěděli.
  • Bio český krém vznikl jako takový neutrální krém pro lidi, kteří začínají s bio kosmetikou a chtějí si ji vyzkoušet. Je určen pro všechny typy pleti.
  • Krémy Krásná paní a Krásná dáma mohou používat i mladé slečny. Pokud chtějí hydratovat pokožku a nemají problémy s pletí, je možné sáhnout i po tomto krému, který vypadá, že je na zralejší pleť. Ale nemusí být. Vycházejte z intuice a potřeb své pleti. Pokud chcete více hydratovat, nemusíte se krémů bát, nemusí být vyloženě jen na vrásky.
  • Krém Krásná paní je lepší používat na jaro a léto a po Krásné dámě zase můžete sáhnout spíše na podzim či v zimě.
  • Věděli jste, že Havlíkův přírodní zázrak je dobrý i na opary, které léčí až 2 krát rychleji?

Co chystají v Havlíkově přírodní apotéce nového?

Vím, že milovníci Havlíkovy přírodní apoteky prahnou po novinkách. Co budou mít nového, často čtu nebo slyším od zákaznic. Je potřeba si ale uvědomit, že vývoj kosmetiky není krátkodobá záležitost. Není to o tom, že smícháte pár surovin a pošlete do prodeje. Havlíkova apoteka má vlastní ekozahrady, kde si pěstují rostliny do své kosmetiky  a snaží se k nim chovat šetrně. Extrakty, které z nich používají jsou připravovány pečlivě a tak, aby měly v sobě co nejvíce látek. Základ Havlíkovy apoteky navíc tvoří převážně propolis či med, který získávají z vlastního bio chovu včel. Bio chov je velmi náročný, musí splňovat ty nejpřísnější kritéria a vzhledem k posledním létům, kdy mají včelstva potíže u vysokým úhynem včel, to je problematické. Už jen příprava těchto látek, které často ani nevnímeme, jen, že krém krásně voní, tak je dlouhodobý proces a vývoj. Než se krém uveden na trh, je potřeba ho ozkoušet a dát schválit kontrolními orgány. Aby vůbec schválili krém a dostali certifikaci bio produktu, trvá to i pět let u jednoho produktu.
10499329_281045772083254_5469784680413242341_o
Chtěla jsem vám jen tímto nastínit, že to není tak jednoduché, jak se to může zdát a tak prosím všechny netrpělivé zákazníky, mějte strpení. Chcete přeci kvalitní výrobky? 🙂 A teď k novinkám. O všech novinkách se dozvíte v rozhovoru s Annou, který v nejbližších dnech uveřejním na blogu. Vyberu tedy pro vás zatím jen pár perliček, které se hodí pro nadcházející letní dny. Havlíkova apoteka by měla uvést na trh opalovací krémy s vysokým SPF faktorem, tělové peelingy, lehčí verzi Havlíkova zázraku Havlík light, samoopalovací krémy (ze slupek ořechů, které se dřív používaly) a mnohé další pěkné produkty. Nechte se mile překvapit. Za nás jim budeme držet palce, ať se jim to povede a budeme se těšit, co nového pro vás uvedeme na trh.
kristy Za NuSpring Kristýna.
 

Autorem příspěvku je null
Publikováno 23. 06. 2016
* Povinné položky

Zanechte komentář