Testovali jsme bio přírodní opalovací krémy Butterbean a Naturalis

Během 3 letních teplých dní jsem vyzkoušela 3 opalovací krémy, a to od značek Butterbean Organics a Naturalis. Přírodní kosmetika obou značek je zcela v bio kvalitě. To, že byste neměli na své tělo aplikovat konvenční opalovací krémy, které obsahují škodlivou syntetiku, už jistě víte. Nejen, že se dostává do krevního oběhu, ale také ničí přírodu. Přiznám se, že ačkoliv jsem se i v minulosti zajímala o složení kosmetiky, 100% přírodní opalovací krémy jsem letos vyzkoušela poprvé. A zde jsou moje sluneční postřehy.

NATURALIS Bio Krém na tělo SPF 30 ve spreji 125 ml

Základem všech produktů italské značky Naturalis je vždy aloe vera. To si pěstují sami. Používají pouze výtažky z čerstvé rostliny, ne jen sušený prášek jako většina jiných výrobců. Kromě toho, že má aloe vera silné hojivé účinky, dokáže i prodloužit dobu opálení.

Co mě zaujalo hned na začátku, je úžasná vůně. Je jemně sladká, zřejmě po mandlovém oleji a výtažku z levandule, který najdete ve složení. Krém má praktickou pumpičku a příjemně se nanáší. Konzistence je hodně tekutá, takže se velice dobře roztírá a okamžitě se vstřebává do pokožky.

Krém od Naturalis je voděodolný. Po nanesení jsem šla na 20 minut plavat do bazénu. Po osušení jsem krém na sobě stále cítila, ale přišlo mi, že je po něm pokožka trochu sušší. Po dalším osvěžení v bazénu jsem se tedy radši namazala ještě jednou.

Hlavní složky: Voda, výtažek z listů aloe vera, olivový olej, Oxid titaničitý – přírodní minerální UV filtr, olej z pšeničných klíčků, kokosové kapryláty, mandlový olej, výtažek z květů levandule lékařské

Kde koupit: Zakoupíte ho za 695 Kč ZDE. Vyzkoušejte i opalovací krém na obličej a zklidňující Pure gel po opalování.

Butterbean Organics Original SPF 30, BIO krém v dóze 89 ml

O opalovací kosmetice Butterbean jste už u nás možná slyšeli. Založila ji americká maminka 5 dětí žijící u moře, která na trhu nenašla žádný opalovací krém s bezpečným složením. A tak je začala vyrábět sama.

Jako první jsem od této značky vyzkoušela krém ve hliněné dózičce. Má hutnou krémovou konzistenci, která se sice neroztírá tak lehce, ale na první dotek je zřejmé, že tato UV ochrana na těle teda něco vydrží. A také, že ano. Poté, co jsem vylezla z bazénu jsem zpozorovala, jak se na kůži drží kapky vody, přesně jako když se natřete olejem. Po celé odpoledne u vody, během kterého jsem se 3x koupala, jsem měla pocit, že krém na těle krásně drží a je opravdu vysoce voděodolný.

Co se týče vůně, je taková, řekla bych, velice přírodní. Převládá zejména bambucké máslo.

Hlavní složky: Oxid zinečnatý v mikročásticíchpřírodní minerální UV filtr, kokosový olej, včelí vosk, fair trade bambucké máslo, jojobový olej, vitamín E…

Kde koupit: Balení 89 ml zakoupíte ZDE za 545 Kč. K dispozici je i praktické větší balení 207 ml.

Butterbean Organics Simple SPF 30, BIO krém s pumpičkou 118 ml

Během třetí opalovačky jsem sáhla opět po značce Butterbean. Tentokrát krém s pumpičkou. Ačkoliv se jedná o sprej, překvapilo mě, že i zde je konzistence hodně hutná. Roztírání není tak jednoduché, ale za to vás čeká opět dlouhotrvající ochrana, která vydrží i několik spláchnutí vodou. Jen si dejte pozor na plavky při nanášení. Já měla plavky černé, a když jsem si omylem krém nanesla i na ně, šel z nich špatně dostat. Což mě ale jen utvrdilo v tom, že krémy Butterbeans se vás prostě drží zuby nehty a vy se tak nemusíte bát spálenin. Po vymáchání plavek v mýdlové vodě šel krém dolů už snadno.

Hlavní složky: Oxid zinečnatý v mikročásticíchpřírodní minerální UV filtr, olivový olej, slunečnicový olej, mokřadový olej, fair trade bambucké máslo, kokosový olej, včelí vosk…

Kde koupit: Sprej Butterbean zakoupíte za 645 Kč ZDE.

Suma sumárum: Se všemi 3 testovanými krémy jsem byla spokojena a prakticky jim nemám, co vytknout. Všechny se hezky vstřebávají a nezanechávají bílý film. Kovové obaly Butterbean jsou vysoce odolné a krém Naturalis je zase v lehké plastové lahvičce. Co mají společného všechny krémy je čistě organické přírodní složení, které je vhodné i pro ty nejmenší. Neškodí tělu ani podvodnímu životu. Zaručuji, že i 100% přírodní bio kosmetika na opalování zaručí skvělou ochranu před UV zářením.

Autorem příspěvku je null
Publikováno 19. 07. 2020
* Povinné položky

Zanechte komentář

  • Katerina

    Dobrý den,
    složky v biokvalitě jdou určitě plusem, ale určitě není v pořádku oxid titaničitý v nanočástocích…

    1. Dobrý den Kateřino,
      UV filtr oxid titaničitý nacházející se v krému od Naturalis, není ve formě nanočástic. Díky tomu se nevstřebává do pokožky a nedráždí ji.