The Greatest Candle nejekologičtější svíčky na trhu

Máte rádi inovativní ekologická řešení? Také jste nadšení, když někdo vymyslí nějaký produkt, který recykluje suroviny, jež by se normálně vyhodily? Pokud ano, tak vám s radostí představujeme nejekologičtější svíčky na světě od The Greatest Candle.

The Greatest Candle nejekologičtější svíčky na trhu

 

Jejich ekologické svíčky jsou vyrobené z recyklovaných olejů z restaurací (převážně olivového a slunečnicového), který by se jinak vyhodily. Nemusíte se bát, že tím, že jsou vyrobené z rostlinných použitých olejů z restaurací, by nějak zaváněly nebo v nich plavalo kus jídla. Vůbec to na svíčce nepoznáte. Kdyby mi to někdo neřekl, nevěděla bych to. Všechny oleje prochází následně filtrováním, odstředěním, neutralizováním (sníží se obsah mastných kyselin), bělením, ztužením (nedochází tak k oxidaci), a aplikací antioxidantu (zabraňuje žluknutí). Je to dlouhý proces, ale má smysl.

The Greatest Candle nejekologičtější svíčky na trhu

The Greatest Candle – nejekologičtější svíčky na trhu

Recyklované svíčky The Greatest Candle navíc chrání vodu a půdu před kontaminací. Rostlinné kuchyňské oleje mohou kontaminovat vodu a půdu olejnatými látkami, které poškozují některé druhy mikroorganismů. Mnoho kuchyňských olejů končí v kanalizaci a mohou způsobit ucpání kanalizace. Komplikují i provoz čistíren odpadních vod. Pokud se dostanou použité oleje do vody a kontaminují ji, objeví se na jejím povrchu tenký film, který brání okysličování, což působí negativně na ekosystém. Věděli jste, že 1 litr použitého oleje dokáže kontaminovat 1000 litrů vody? Vzpomeňte si na Vánoce a zprávy, kdy každý rok hlásí, co udělal olej ze smažení řízků s kanalizací a vodou. Pamatuji si na loňské zprávy, kdy mluvili o tom, jak závažný problém to způsobuje.

The Greatest Candle nejekologičtější svíčky na trhu

The Greatest Candle – svíčky bez toxinů a karcinogenních látek

Výrobce nechal provést testy, kde se zjistilo, že svíčky neprodukují žádné škodlivé toxiny ani karcinogenní látky. Používají jen bavlněný knot (ÖKO-Tex Standard 100) certifikace bez použití olova. Zdravé svíčky The Greatest Candle jsou CO2 neutrální. Nejsou vyrobené z parafínu (ropy). Vydrží hořet dle typu a velikosti svíčky až 55 hodin (v plechovce). Jsou krásné i jako dárek.

The Greatest Candle nejekologičtější svíčky na trhu

Ekologické svíčky The Greatest Candle

Autorem příspěvku je Kristýna
Publikováno 10. 04. 2019
* Povinné položky

Zanechte komentář