Co všechno hojí listy Mandlovníku mořského a proč?

Mandlovník mořský (Terminalie catappa) u nás též známý jako Vrcholák pravý je tropický strom (z čeledi uzlencovité), který roste v jihozápadní Asii. Jeho účinky jsou známe po staletí. Většinou jsou spojené v akvaristice se schopností rostliny upravit kvalitu vody a hojit u ryb zdravotní problémy. V Polynésii se ze stromů zase vyrábí čluny. Někdo ho pěstuje jako pokojovou rostlinu. My si ale řekneme hlavně něco k jeho účinkům pro naše zdraví. K čemu mandlovník mořský pomáhá? Proč je pro  naše tělo dobrý?

My se zaměříme na listy Mandlovníku mořského (Vrcholáku pravého), které jsou velmi prospěšné pro naše tělo. Obsahují flavonoidy (vitamín P), třísloviny a huminové kyseliny. Právě flavonoidy neboli též vitamín P mají skvělé protizánětlivé a antioxidační účinky. Mají v sobě 60 látek prospěšných pro náš organismus. Třísloviny (taniny) podporují rychlejší regeneraci kožních buněk. Mají antibakteriální a antiseptické účinky. Huminové kyseliny mají antivirové, protizánětlivé a mírně adstrigentní účinky. Pomáhají k rychlejšímu hojení kožních problémů, od svědění a zánětlivé pokožky.

Účinky jednotlivých látek:

  • Třísloviny (rostlinné polyfenoly) – podporují rychlejší regeneraci buněk, mají schopnost na sebe vázat škodlivé látky, slouží jako přírodní antibiotická látka, mají antiseptické a antibakteriální účinky, využívají se proti hemeroidům, na zástavu průjmu, na omrzliny, kožní poranění, popáleniny, na otravy těžkými kovy, pro zdravé zuby, pro detoxikaci sliznic, zastavují krvácení …
  • Flavonoidy (vitamín P) – protizánětlivé, antioxidační, regenerují a zpevňují cévy, chrání buňky před volnými radikály, brání růstu nádorových buněk, posilují imunitní systém …
  • Huminové kyseliny (přírodní organické látky)  mají skvělé protizánětlivé a mírně adstrigentní účinky, pomáhají k rychlejšímu hojení lupenky, atopické dermatitidy, ekzému, hyperhidrózy, pomáhají od svědění, zánětlivých míst, puchýřků, mají antivirové účinky.

Mandlovník mořský účinky na pokožku

 Účinky listů Mandlovníku mořského:

  • rychlejší regenerace a hojení kožních buněk
  • proti svědění, pnutí, zarudnutí
  • protizánětlivé, antiseptické, antivirové
  • hojivé účinky na pokožku při ekzémech, neurodermatitidě, lupence
  • pomáhají na otoky, ranky, záněty, zranění, svědění pokožky

Základní krém na akutní kožní problémy Forte od Minalia

Minalia krém Forte na akutní kožní problémy

Minalia krém Forte na akutní kožní problémy

Autorem příspěvku je Kristýna
Publikováno 16. 10. 2018
* Povinné položky

Zanechte komentář

  • petr

    kde seženu mandlovnik mořsky stromek nebo semena

    1. Dobrý den,
      zkuste nějaký e-shop nebo obchod s akvaristikou.