Zdravé opalování s tou nejčistší bio kosmetikou na trhu – Butterbean

butterbean-web_manico

Každé jaro se těšíme, až vystavíme svou tvář prvním paprskům. A možná také každý rok řešíme, jaké krémy na opalování používat, aby byly, co nejšetrnější k našemu tělu i přírodě. Může být vůbec účinný opalovací krém zcela přírodní? Ano, my ho pro vás našli. Butterbean Organics je to nejčistší na trhu, co vás i vaše děti spolehlivě ochrání před UV zářením. „V souladu s přírodou“: to je motto této americké značky bio kosmetiky na opalování. Ve 100% přírodním složení nenajdete nic jiného než blahodárné oleje, másla, vitamín E, včelí vosk, vitamín a zinc oxid. Ten se v přírodě vyskytuje jako nerost zinkit a zaručuje šetrnou formu ochrany SPF 30. 

Proč se vyhýbat chemickým UV filtrům?

Víte, že syntetické látky z krémů na opalování pronikají přímo do těla a velmi tak zatěžují organismus? Některé druhy syntetických UV filtrů se dokonce dostávají do krevního oběhu a způsobují změny hladin pohlavních hormonů, zejména zvýšení estrogenu (ženského hormonu) u mužů.

Chemické opalovací krémy mají samozřejmě neblahý vliv i na životní prostředí. Fatálním způsobem decimují podmořský život. Naštěstí se v řadě státech od jejich používání pomalu opouští. Opalovací bio kosmetika Butterbean Organics oproti tomu představuje opravdový poklad. Oxid zinečnatý neproniká do lidského organismu, ale na těle vytváří ochrannou vrstvu, která škodlivé UVA i UVB záření odráží a rozptyluje. Je tedy zcela bezpečný pro tělo dospělých i dětí.

BUB018_3
BIO krém na opalování Original SPF 30 od Butterbean Organics ve 2 velikostech

Certifikované Bio a Fair trade složení

Vysokou kvalitu všech surovin kosmetiky Butterbean dokazují certifikované bio složky. Při výrobě opalovacích krémů jsou používány jen nerafinované bio certifikované suroviny. Obsažené bio bambucké máslo je dokonce fair trade a organický včelí vosk je z lokálního zdroje. Oxid zinku pochází z Belgie a má certifikát bio kvality Eco-cert. Vitamín E je získáván přímo ze slunečnic, neobsahuje GMO  (geneticky modifikované látky).

Bio kosmetika na opalování od Butterbeans Organic je ta nejčistší na trhu

Za vznikem stojí maminka pěti dětí – Summer Brown

Ano, zní to až neuvěřitelně, ale strůjcem bio opalovacích krémů Butterbean Organics je skutečně dáma jménem Summer Brown. Máma žijící u moře, která si pro svých pět ratolestí přála tu nejbezpečnější ochranu proto slunci. Po nahlédnutí pod pokličku složení syntetických opalovacích krémů pro ni tato varianta vůbec nepřicházela v úvahu. Trh však nenabízel žádnou čistou bio kosmetiku s UV filtry a pokud byl nějaký krém přírodní, nešel rozmazat.

A tak Summer bádala a zkoušela. Propojila znalosti přírodních surovin jako je raw bambucké máslo a rostlinné oleje s unikátní technologií zpracování. Ta může za dokonalé rozprostření minerálního UV filtru tak, aby netvořil nehezký bílý film a přitom poskytoval bezpečnou ochranu. Summer prostě spojila 100% čistotu s komfortním použitím, za jehož vznikem stála jen starost a péče o své nejbližší a o naši planetu.

BUB018_4
100% přírodní opalovací krémy americké značky Butterbean Organics poskytují skvělou ochranu přírodní, certifikované BIO a Fair Trade složení

SPF 30 je zcela dostačující pro děti i dospělé

Celá řada bio krémů od Butterbean Organics je vhodná pro celou rodinu, i pro ty nejmenší členy s velmi citlivou pokožkou. Je ale faktor 30 dostatečný? Neměly by děti používat 50? SPF 30 opravdu stačí. Zde je vysvětlení:

SPF (Sun Protection Factor) nás informuje o tom, jak dlouho krém chrání proti UVB záření. SPF 50 zachytí 97 % UVB záření, SPF 30 zachytí 96 % UVB záření. Rozdíl ve stupni ochrany mezi 30 a 50 je tedy pouze jedno procento. V našich krajinách je tato ochrana plně dostačující. Bio kosmetika Butterbean je navíc voděodolná, takže není nutné se po každém koupání znovu mazat.

Proč milujeme bio opalovací krémy Butterbean Organics?

  • 100% přírodní složení
  • všechny ingredience jsou bio certifikované a nerafinované
  • bambucké máslo je fair trade
  • používáním neničíte životní prostředí, korály a ostatní vodní život
  • vhodné i pro miminka a velmi citlivou pokožku
  • jsou voděodolné
  • skvěle se roztírají a nezanechávají bílý film
  • obsahují drahocenné pečující látky, antioxidanty a vitamíny
  • jemně sladce voní
  • netestováno na zvířatech
BUB018_2

Naše nabídka bio kosmetiky od Butterbean Organics

Autorem příspěvku je Romana
Publikováno 24. 05. 2020
* Povinné položky

Zanechte komentář

  • […] Minerální UV filtry oxid zinečnatý a oxid titaničitý jsou šetrné k pokožce i ekosystémům a nemusíte se bát, že by díky požívání opalovací kosmetiky s jejich obsahem ubyly další korálové útesy. Přírodní kosmetika na opalování je navíc bez škodlivých nanočástic, syntetických barviv a parfemací, což je další velké plus pro všechny, kteří se rádi opalují a zároveň chtějí pro svoji pokožku opravdu to nejlepší. A čím se mažeme při opalování my? Třeba skvělou opalovací kosmetikou Butterbean. […]