HBABio 100% kompostovatelné sáčky a pytle na odpad

Jelikož jsme samy zastánkyněmi třídění, kompostování a minimalizace odpadu, bylo pro nás nezbytnou nutností, zařadit pro vás do naší nabídky ekologické kompostovatelné sáčky a kompostovatelné pytle na odpad.

Značku ekologických 100% kompostovatelných pytlíků na svačiny a na odpad HBABio používala kolegyně Ivanka už nějaký rok. A tak jsme věděly přesně, která značka eko sáčků to bude. Navíc je HBABio českou značkou, o to větší nadšení vyvolala, jelikož rády podporujeme lokální výrobce a chceme pomáhat české ekonomice. Bylo rozhodnuto na 100%.

HBABio Kompostovatelné sáčky na psí exkrementy

HBABio – 100% kompostovatelné sáčky a pytle na odpad

Chcete žít také v souladu s přírodou a ekologicky? Snažíte se také minimalizovat odpad, pečlivě třídit a kompostovat? Česká značka HBABio vyvinula Kompostovatelné sáčky na odpad a kompostovatelné pytle na odpad, které jsou 100% rozložitelné. Mají 2 varianty materiálů. Jedny jsou z recyklovaného papíru a tzv. kraft papíru, který má zvýšenou odolnost proti rozmočení a je voděodolný. Díky tomu nedochází k jeho rozmočení i při vysoké vlhkosti. A jako druhý materiál používají bioplast – z tzv. materiálu BioFlex (z kukuřičného škrobu a kyseliny polymléčné). Papírově pytle a sáčky by se měly dle výrobce rychle rozložit. Z bioplastu se pak rozloží do 90 dní.

HBABio 100% kompostovatelné sáčky a pytle na odpad

HBABio – kompostovatelné sáčky pomáhají správnému průběhu kompostování

Doporučujeme je používat do odvětrávaného koše na bioodpad. To bude snižovat zápach složek v koši. Když jej využijete, můžete je dát i s bioodpadem do popelnice na bioodpad nebo na kompost. Díky vyššímu zastoupení dusíkatých látek pomáhá správnému průběhu kompostovacího procesu.

HBABio 100% kompostovatelné sáčky a pytle na odpad

Kompostovatelné sáčky a pytle od HBABio

 

Autorem příspěvku je Kristýna
Publikováno 07. 03. 2019
* Povinné položky

Zanechte komentář