Jak si doma vyrobit vlastní kosmetiku?

Možná vás už někdy napadlo, jaké by to bylo, vyrobit si doma vlastní kosmetiku? Nebo jste možná už někdy zkoušeli s dětmi výrobu vlastních mýdlíček? Kolegyně Ivanka s tím má bohaté zkušenosti. Já jsem zatím jen u domácích jednorázových masek na obličej, či na vlasy a u výroby mýdla, které jsem vyráběla jako vánoční dárek. Pojďte se s námi ale nyní podívat na recepty a tipy na domácí kosmetiku. Co všechno si doma můžete vyrobit sami? Vyzkoušejte s námi přírodní řasenku, nebo domácí mandlové smoothie.

Pokud jste kreativní duše a rádi tvoříte, jistě vás zajímavé recepty potěší. Pojďte se s námi zapojit do výroby vlastní domácí kosmetiky. Jelikož receptur existuje nepřeberně mnoho, vybrali jsme vám jen několik málo zajímavých a možná neobvyklých receptur. Od každého soudku jsme se snažili vybrat něco. A jako poslední tip máme pro vás přímo recepturu od Havlíkovy přírodní apoteky.

Domácí černá přírodní řasenka

 

organicky-kokosovy-olej
Bio kokosový olej potěší vaši mysl i tělo.

Co k tomu budete potřebovat?
2 g kokosového oleje
4 g gelu aloe vera
1 g včelího vosku
1 tabletku aktivního černého uhlí
Postup:
Gel, olej a vosk rozehřejete ve vodní lázni a počkáte, až se všechny ingredience propojí. Poté odstavte a přidejte rozdrcené aktivní uhlí (na jemno). Připravte si nádobku,kam si chcete řasenku dát (kelímek, starý, vymytý obal od řasenky), přelijte do ní směs a míchejte, dokud nevychladne. A máte to 🙂. Řasenku stačí pak uchovávat při pokojové teplotě. Zkuste si ji vyrobit sami, alespoň víte, co v ní je za látky. A že to jsou samé zdravé ingredience 🙂.

Rozmarýnový odvar na mastné vlasy

 
Trápí vás mastné vlasy? Vyzkoušejte domácí odvar z rozmarýny, která snižuje produkci mazu a navrací rovnováhu mastným vlasům. Budete k němu potřebovat snítek rozmarýny a litr vody. Dejte vodu i rozmarýnu do hrnce a povařte 20 minut. Poté odvar nechte vychladnout. Rozmarýnu zceďte a odvar si přelijte do skleničky. Následně jím oplachujte vlasy po umytí. Můžete si navařit odvaru více a uložit jej do ledničky.

Mandlové sprchové smoothie

 

olivove mydlo 2
Olivové jemné mýdlo od Ponia za 79 Kč.

Možná znáte ovocné nebo zeleninové smoothie, ale co takhle mandlové sprchové smoothie? Pojďte si ho vyrobit spolu s námi.
Co k tomu budete potřebovat?
1 díl nahrubo nastrouhaného kvalitního mýdla (př.100% olivové mýdlo)
2 díly měkké vody (destilované)
1 díl kvalitního mandlového oleje
Jak na to?
Všechny ingredience výše popsané smíchejte a rozmixujte ponorným mixérem. Následně hotové smoothie přelijte do nádobky (př. od kosmetiky Soaphoria nebo do lahvičky s uzávěrem) a šup do sprchy :). Spotřebujte nejlépe do 2 dnů.

 Domácí osvěžující květová levandulová voda

 

banner-web_cerven_02
Překrásné květy levandule vypadají krásně ve vázičce. Jejich využití je ale velmi široké.

Co k tomu budete potřebovat?
destilovanou vodu
levandulové květy
led
Jak na to?
Připravte si čistý hrnec a dejte do něj květy levandule tak, aby byly všechny ponořené. Zalijte vodou. Poté na květy položte misku tak, aby se nedotýkala dna. Hrnec přiklopte obrácenou pokličkou a dejte na něj sáček s ledem. Nechte pomalu vodu zahřívat ale tak, aby se voda nevařila. Pára, která v hrnci vzniká, začne kondenzovat na pokličce a začne pomalu stékat do misky v hrnci – kde bude tak vznikat bezbarvá květová voda. Květy levandule začnou pomalu ztrácet barvu. Až získáte požadované množství květové vody, nechte ji vychladnout a přelijte do lahviček/skleniček.

Tip od Havlíkovy přírodní apoteky 

 

154-large_default
Mastička Havlíkův přírodní zázrak má mnoho využití. Pomáhá hojit opary, ekzémy, vyrážky, akné, suchá místa, vrásky…

Také příroda dokáže omlazovat pleť ne jen drahé krémy!
(Návod na jedinečnou omlazující masku).
Změny klimatu nám přinesly extrémně horké léto, na které není naše pleť zvyklá. Ochablou a unavenou pleť dokáže oživit dávka vitamínu C a E což stimuluje tvorbu kolagenových vláken, které potřebujeme po horkém létě nutně nakrmit. Působí i na látkovou výměnu. Zabraňuje pigmentaci a prosvětluje pokožku. Vitamín C v pokožce spouští tvorbu kolagenu, který zlepšuje pružnost a texturu pleti. Po měsíci pravidelného používaní dochází k redukci nadměrné pigmentace až o 50% a redukci vrásek až o 39 %.
Recept:
1 Pl vitaminu C (prášek)
1 Kapsulka vitaminu E
Kapka přírodního krému Krásné slečny ( nebo jiného krému s podobným složením)
Havlíkův přírodní zázrak moka kávová lžička ( nebo zvlášt kapku makadamie, mateří kašicky, makového oleje, propolisu)
kapka arganového oleje
Postup:
Smícháme Céčko a Éčko s přírodními krémy, pokud máte citlivější pleť také použijte Aloe Vera krém a aplikujte na tvář a krk. Pleť bude po takovémto ošetření červená, ale po chvíli to ustoupí. Aplikujte na noc po dobu 30 dnů. Výsledkem Budete velice překvapená.
 

* Povinné položky

Zanechte komentář