Jaká kosmetika nesmí chybět ve výbavičce pro novorozence?

Nevíte si rady, jakou kosmetiku zvolit pro tu nejcitlivější pokožku miminek? Určitě správně tušíte, že konvenční přípravky bývají plné nevhodných syntetických látek. Rozhodně byste tak měli sáhnout po přírodní kosmetice nebo bio kosmetice určené právě pro ty nejmenší. My vám zde ukážeme, co by v kosmetické výbavičce pro miminko nemělo chybět. Určitě není třeba kupovat desítky rozlišných produktů. Naopak.

Pokožka novorozeňat je velice tenká, až průsvitná. Výrazně se liší od pokožky dospělých jedinců. Pokožka miminek nevytváří maz. Z toho důvodu je velmi suchá a jemná a je potřeba ji hydratovat. Je však důležité nezatěžovat takto jemnou kůži běžnými přípravky z drogerií, které bývají plné chemie, barviv a parfemace. Nenechte se zmást tvrzením, že se jedná o kosmetiku pro děti. Sáhněte po 100% přírodní kosmetice nebo bio kosmetice a nezatěžujte tělíčka vašich dětí chemií již od narození. My vám s výběrem rádi pomůžeme. Takže, jak správně pečovat o pokožku miminka v prvních měsících?

Vhodná přírodní a bio kosmetika pro miminka

Na novorozené miminko v podstatě není nezbytně nutné používat při koupání kosmetiku. Zcela postačí obyčejná čistá voda a žínka. Používáním přírodního mýdla a šamponu pro kojence ale určitě nic nepokazíte. Vhodné je i nakapat do vody pár kapek olejíčku, např. mandlového, který krásně hydratuje pokožku. Na přírodní kosmetiku pro miminka i čerstvé maminky se specializuje česká značka Eoné. Kvalitní přípravky také nabízí Soaphoria či Nobilis Tilia. Pokud zvolíte 100% bio kosmetiku určenou pro malé děti, můžete si být jisti, že svému potomkovi dopřáváte jen to nejčistší z naší přírody.

Na základní kosmetickou péči vám postačí 7-10 produktů.

Česká značka přírodní ručně dělané kosmetiky Eoné vznikla z jediné myšlenky – navrátit péči o tělo do rukou přírody

Zde je seznam doporučených produktů pro péči o miminko, chcete-li o něj pečovat, co nejšetrněji ke zdraví i přírodě

Jak správně pečovat o pokožku při koupání a přebalování?

Koupání novorozence

Mezi základní péči o novorozence patří bezpochyby koupání. Malé děti však není nutné koupat každý den. Postačí 2 až 3 krát týdně. Záleží, jak to vyhovuje vám a miminku. Přece jenom novorozené děti se ve vodě cítí přirozeně a často je tento koupací rituál lépe ukolíbá ke spánku.

Teplotu v místnosti, kde miminko koupete udržujte cca na 25 stupních. Do 4 měsíců věku se doporučuje používat dětskou vaničku. Poté je možné koupat miminko ve velké vaně. Voda by měla mít kolem 37 °C. Nejjistější je změřit teplotu vody teploměrem. Aby se děťátku neponořila hlava, musíte ji buď jednou rukou podpírat nebo použít podložku.

Nejdříve vodou omyjte obličej, poté namydlenou žínkou nebo jen rukou omyjte tělo miminka. Na závěr omyjte podplenková místa. Vlásky umyjeme čistým přírodním mýdlem, přírodním šamponem pro děti nebo jen vodou. Hlavičku lehce zakloníme a jemně ji poléváme vodou.

Aby se miminku nevysušovala pokožka, měla by koupel trvat jen pár minut. Úplně stačí 5. Pak děťátko položíme na osušku a jemně osušíme. Pokud má miminko pokožku příliš suchou či napjatou , můžete ji promazat kapkou za studena lisovaného mandlového oleje. Kromě Eoné ho můžete zakoupit i od české značky Nobilis Tilia.

Eoné ve složení stále zvyšuje podíl surovin v bio kvalitě, aby byla jejich kosmetika, co nejčistší

Přebalování novorozence

Pro ekologické a zdravé přebalování jsou vhodné buď látkové pleny, které je možné používat opakovaně nebo 100% rozložitelné neparfemované plenky. Vybírejte je vždy podle váhy a věku dítěte. V oblasti kyčlí a kolenního kloubu je nutné dítěti umožnit volný pohyb.

Při přebalování otřete všechna místa a záhyby velmi důkladně. České maminky si velice oblíbily Mycí olej na zadečky Medvídek, který zároveň jemnou pokožku krásně hydratuje. Po omytí se doporučuje nechat miminko chvilku nahé bez plenek. Poté použijte krém proti opruzeninám

Kromě opruzenin děti ještě často trápí bolesti bříška. Tedy obligátní prdíky. Olej Větříček od Eoné pomáhá dětem od nadýmání. Od bolesti jim pomůžete jemnou masáží bříška s tímto přírodním olejíčkem.

ekoplenky
Ekologické plenky Naty pro novorozené jsou dokonale prodyšné a rozloží se do 2 let

Co pro lepší spánek?

Pro pročištění, zvlhčení a osvěžení vzduchu můžete použít některé éterické oleje nebo spreje. Je prokázáno, že nejen dětem navozují kvalitnější a klidnější spánek. Jistě se bude lépe spát i rodičům. Zkuste speciální Dětskou směs od Nobilis Tilia, nebo esenci Levandule či Sprej na čištění vzduchu Jasánek s eukalyptem a borovicí. Ten výrazně pomáhá i při nachlazeních.

Éterické oleje je možné kápnout jen tak do misky s vodou nebo použít aroma lampu či difuzér. Pro děti vždy však stačí jen 1 kapka oleje rozředěná v 1 lžičce vody. Éterické oleje nepoužívejte do 24 hodin po narození dítěte.

Aromaterapie dokáže navodit klid a lepší spánek u dospělých i malých miminek

Přírodní kosmetika pro miminka

Autorem příspěvku je null
Publikováno 10. 06. 2020
* Povinné položky

Zanechte komentář