Krásné ruce a nohy s přírodní péčí

Obzvlášť teď v létě se snažíme mít vždy upravené nejen ruce, ale i nohy. Ke správné manikúře i pedikúře neodmyslitelně patří i dostatečná hydratace a odstranění ztvrdlé kůže. Přečtěte si, jací pomocníci ze světa přírodní kosmetiky se osvědčily nám.

Jak na krásné ruce

Já si na upravených rukou velmi zakládám. Ne nadarmo se říká, že je to naše vizitka. Líbí se mi nalakované nehty, takže mě bez veselých barviček potkáte jen málokdy. Když jsem zjistila, že na trhu jsou i laky na nehty, jejichž složení je z většiny přírodní, mé zelené srdce zaplesalo. A co teprve, když jsem uviděla tu cenu. Francouzská značka bio kosmetiky Avril Organic vyrábí laky na nehty s obsahem 72 až 82% přírodních složek. Jejich běžná cena je u nás jen 79 Kč, ovšem aktuálně jsou v akci za 67 Kč až do 16.8.

Laky se příjemně nanáší plochým štětečkem a opravdu rychle zasychají. Doporučuji vždy jako podklad použít bezbarvý lak. Zabráníte tak obarvení lůžka nehtu a žloutnutí. Transparentní lak je dobré použít i na poslední vrstvu. Prodlouží se vám tak odolnost a výdrž i o několik dní.

Sama jsem otestovala, kolik času mi lakování s laky Avril zabere. Pro perfektní efekt, který mi vydrží netknutý až 6 dní, používám:

  1. Transparentní lak na nehty 2 v 1 (zaschl za 50 vteřin)
  2. Barevný lak červený odstín Vermillon No. 33 (zaschl za 2 minuty)
  3. Znovu Transparentní lak na nehty 2 v 1 (zasychá rychle, ale než začnete ruce opět aktivně používat, dejte tomu raději tak 4 až 5 minut času)

Barevného laku dle našich zkušeností stačí pouze jedna vrstva. Je opravdu sytý.

Hydratace a výživa

Co se týče hydratace, na ruce se mi osvědčil levandulový krém od dánské značky Urtekram. Rychle se vstřebává, což je pro mě priorita. Ruce si mažu několikrát denně a nesnáším, když je mám poté ještě dlouho mastné a následkem toho i vše, na co sáhnu. Tento krém mám u sebe neustále. Obsahuje bambucké máslo, mandlový olej, aloe vera, vitamín E a řadu dalších výživných olejů. Značka má navíc bio certifikát Ecocert.

Jak na krásné nohy

V létě si zakládám i na nalakovaných nehtech u nohou. Mám vyzkoušené, že když si nanesu stejně jako u rukou 3 vrstvy (transparent, barva, transparent) vydrží krásné bez oloupání několik týdnů.

Péče o nohy

Před nalakováním nehtů se snažím vždy udělat celkovou „ozdravovací“ a zjemňující údržbu mých chodidel, zejména pat. Na profesionální pedikúru nechodím. Zkusila jsem to 2x a zjistila jsem, že mi má domácí péče v podstatě stačí.

Před tím než se pustím do obrušování, udělám si koupel s pár kapkami oleje, většinou mandlového. Používám vulkanickou pemzu, kterou jsem si kdysi přivezla z Řecka. Mám ale dobrou zkušenost i s lufou nebo elektrickým pilníkem.

Po ošetření nohou si je vždy namažu výživným krémem. Už dlouho používám Zvláčňující krém na nohy od značky české bio kosmetiky Nobilis Tilia. Po obroušení nohou si chodidla včetně prstů a nehtů důkladně namažu a nasadím si bavlněné ponožky. V nich pak strávím celý večer nebo v nich jdu spát. Druhý den mám pak paty jemné jako miminko.

Tento krém používám téměř každý den i jako prevenci popraskaných a hrubých chodidel. Není příliš mastný a navíc dokonale voní. Voní tak krásně, že k němu čichám snad před každým nanesením a pak si s ním i namažu ruce. Pokud máte rádi svěží citrusové vůně s nádechem bylinek, budete nadšeni. Však také Nobilis Tilia uvádí, že má krém aromaterapeutické účinky. Ve složení najdete bio kakaové máslo a máslo karité, včelí vosk a řadu výživných olejů.

K mé pravidelné péči nejen o nohy patří i samoopalovací krém, taktéž od Nobilis Tilia. Recenzi jste si na něj u nás již mohli přečíst. Nedělá fleky a pokožku zbarví přirozeně a šetrně do bronzova.


Autorem příspěvku je Romana
Publikováno 29. 07. 2020
* Povinné položky

Zanechte komentář