Měsíc s českou přírodní kosmetikou na akné Klara Rott

Tím, že se kosmetiku, kterou prodáváme, snažíme testovat i na sobě, se rozhodně netajíme. Jen tak jsme schopny vám plnohodnotně poradit s výběrem. Nová značka je pro nás vždy skokem do neznáma. Zamilujete si ji? Nepřehlédly jsme něco ve složení, přístupu výrobce ke společenské odpovědnosti nebo způsobu výroby a testování finálních produktů? Zařazení každé nové značky prochází přísným sítem kritérií naší Peťky. Česká přírodní kosmetika na akné Klara Rott tímto sítem prošla na výbornou díky dokonale čistému složení, kterému nemůžeme nic vytknout.

Luxusní přírodní kosmetika od české značky Klara Rott
Vysoká kvalita, unikátní receptury a technologie i vlastní výroba hydrolátů, to je Klara Rott

Krátce o značce Klara Rott

Značka Klara Rott dostala jméno po své zakladatelce, úspěšné podnikatelce, která dlouho hledala účinnou přírodní kosmetiku bez chemie, až ji situace na trhu dovedla k myšlence vyrábět si ji sama. Vývoj vlastní přírodní kosmetiky probíhal několik let u nás i v zahraničí a jeho výsledkem jsou produkty obsahující na 120 různých aktivních látek a nové postupy pro uchování jejich maximálního účinku.

Vývoj produktů zahrnoval nejen nové receptury, ale i způsoby uchování a extrakce maxima účinných látek z použitých surovin
Zakladatelka značky Klara Rott

Můj rituál péče o pleť

Abych vás uvedla do obrazu, je mi 28 let a vždy jsem trpěla na problematickou pleť. Zkoušela jsem kosmetiku v nejrůznějších cenových hladinách, s chemií, bez chemie, ale akné jsem se zbavila jen v krátkém období, při užívání HA. Na druhou stranu, přiznávám, že i když se snažím jíst zdravě, občas si ráda zahřeším a dám si něco sladkého. Také často trávím víkendy a dovolené na horách, mimo civilizaci, kde se o pleť nestarám. Původně jsem měla testovací balíček po 2 týdnech předat kolegyni, ale zasáhla karanténa, a tak jsem s Klarou Rott strávila celý měsíc. Jak tedy tato přírodní kosmetika na akné funguje?

Mycí olej Lehkost pro čistou pleť

Jelikož se běžně ani moc nelíčím, ranní i večerní rituál péče o pleť mám totožný. Nejdříve pleť navlhčím – zprvu studenou a následně teplou vodou. To podpoří cirkulaci krve. Do dlaně odstříknu jednu pumpičku Klara Rott Lehkost – Mycí olej pro problematickou pleť, prsty nabírám a krouživými pohyby rozetřu po vlhkém obličeji. Mycí olej při styku s vodou mírně pění a skvěle se roztírá. Když mám pěnu pěkně rozetřenou po celém obličeji, přichází na řadu houbička, která je součástí balení. Namočím ji do teplé vody a pěnu pečlivě setřu.

Unikátní receptura obsahuje 14 aktivní látek čistě přírodního původu v té nejvyšší kvalitě
Mycí olej Klara Rott Lehkost odstraní z pleti nečistoty i nadbytečný kožní maz

Vlastní koncentrované hydroláty pro tonizaci a osvěžení

Druhým krokem je tonizace pleti. Můžete použít své oblíbené tonikum či květovou vodu. Zkusit můžete také některý z hydrolátů od Klary Rott. Jako jediná značka v ČR si květové a bylinné hydroláty sami vyrábí. Hydroláty jsou v bio kvalitě a mají až 50x vyšší koncentraci než je běžné. Já osobně mám zálusk na Rozmarýnový hydrolát, který je určen právě pro mou problematickou pleť, navíc mě láká jeho vůně.

Během testování jsem pleť tonizovala Hřebíčkovou pleťovou vodou od Nobilis Tilia určenou také pro problematickou pleť a krátce i vypůjčeným hydrolátem Klara Rott Svěžest Rooibos. Tento hydrolát je vhodnější pro zralou pleť, ale pokud jste čajomilec jako já, je těžké mu odolat. Můj osobní tip je použít hydrolát na pleť i během dne. Fantasticky vás osvěží, ovoní a povzbudí.

Hydroláty Klara Rott jsou vysoce koncentrované květové a bylinné vody, které si značka sama vyrábí
Rooibos vyniká svými antioxidačními a anti-aging účinky

Dvousložkové sérum Klara Rott nabité aktivními látkami

A teď to hlavní, na tonizovanou pleť jsem aplikovala Dvousložkové sérum pro problematickou pleť Harmonie Klara Rott. Toto balení obsahuje 2 skleněné lahvičky (každá po 25 ml). Ukrývá se v nich zvlášť olejová a gelová složka. Díky tomuto oddělení složek se zachová maximum aktivních látek a jejich plná vstřebatelnost do pleti. Z každé pumpičky stačí odstříknout po jedné kapce (pokud budete chtít sérum aplikovat i na krk a dekolt, budete muset odstříknout trochu více) a v dlani obě složky prstem promíchat. Složky se lehce spojí a vytvoří jemnou emulzi, kterou vmasírujte do pleti.

Přírodní kosmetika na akné Klara Rott - Sérum Harmonie pro problematickou pleť se skládá  z olejové a gelové složky
Harmonie – dvousložkové sérum pro problematickou pleť s obsahem 38 bioaktivních látek

Nejčerstvější pleťovou masku si namícháte sami doma

Alespoň 1x týdně jsem si navíc dopřála i Dvousložkovou čistící masku Klara Rott Znovuzrození s obsahem 37 aktivních látek. I tady je v balení zvlášť lahvička s tekutou složkou a zvlášť se suchou. Mě osobně baví aspekt toho, že při míchání čerstvé masky si zahrajete na malého alchymistu. V krabičce nechybí ani skleněná miska, lžička na odměření, špachtle na smíchání a nanesení masky na obličej a návod. Doporučuji dodržet dávkování podle návodu, zprvu se složkám nechce spojit, ale nebojte se, podaří se. Nakonec vznikne takové “bahýnko“, které nejlépe špachtlí naneste na vyčištěnou pleť. Zkoušela jsem nanášet i prsty, ale snadnější to bylo špachtlí. Maska nejen hloubkově čistí, ale také pleť vypíná, což jsem cítila chvíli po nanesení masky na pleť. Po 10 minutách můžete masku smýt. Efekt jsem pozorovala okamžitě, pokožka byla nádherně prokrvená, čistá, jemná, zklidněná a díky tomu i sjednocenější.

Čistící maska Znovuzrození je ideálním doplňkem v péči o problematickou pleť
Maska má po smíchání konzistenci bahýnka, tak se po nanesení možná vyhýbejte zrcadlu 😉

Jak účinná je česká přírodní kosmetika na akné od Klara Rott?

A teď to nejdůležitější, jak je to s těmi účinky? Po prvním použití české přírodní kosmetiky na akné Klara Rott mě nejvíce ohromil mycí olej Lehkost. Po usušení obličeje jsem měla pleť hebkou jako samet, rozzářenou a zapochybovala jsem, jestli nebude škoda na ni ještě něco “patlat“. Po prvních dvou týdnech pravidelného používání výše zmíněných produktů jsem pozorovala, že akné sice zázračným mávnutím proutku úplně nezmizelo, ale kdykoliv se objevil nový pupínek, byl zase pryč mnohem rychleji. Až po 3-4 týdnech (na mne) opravdu důsledného užívání péče o pleť od Klara Rott jsem zaznamenala, že pupínků výrazně ubylo, a i jizvičky po akné postupně mizí. Mám smíšenou někdy malinko mastnější pleť, a právě proto mi některé krémy nesedí, obzvlášť ty hodně mastné. Ačkoliv má dvousložkové sérum i olejovou složku, nezanechává žádný lepivý pocit ani mastnou pleť. Právě naopak, emulze se velice rychle vstřebá a zanechá pleť jemnou a hebkou, což jsem ocenila zejména ráno. Příjemným bonusem je pro mě to, že pleť je pevnější, a dokonce se mi zdá vyhlazenější. Celkově působí také mnohem zdravěji.

Suma sumárum

Asi je jasné, že Klara Rott si mě svou řadou přírodní kosmetiky na akné zcela získala. I přesto, aby bylo hodnocení objektivní, zamyslela jsem se s odstupem nad veškerými vjemy, které jsem z kosmetiky Klara Rott zpočátku měla. Tím prvním je vůně. Rozděluje nás v NuSpring na dva tábory, některé vůni séra milují a některé…zkrátka ne. Sérum neobsahuje žádnou parfemaci ani esenciální oleje a voní tedy velice přírodně po složkách, které obsahuje. Mě voní po olivách a zpočátku jsem patřila k druhému táboru, ale vzhledem k účinkům jsem si (ráda) na vůni zvykla a dnes už je mi i docela příjemná. Druhým nešvarem, se kterým jsem zprvu bojovala, je pumpička u séra. Chtělo to trochu cviku, než jsem se naučila vytlačit opravdu jen tu jednu větší kapku, abych sérem zbytečně neplýtvala. S tím se vlastně pojí poslední bod. Jedná se o opravdu luxusní českou přírodní kosmetiku. A to nejen účinky a složením, ale také cenou. Nikdy bych neřekla, že utratím za “pleťový krém“ 2800 Kč, ale nakonec musím toto stanovisko přehodnotit. Na otázku “stojí to za to?“ si už budete muset ale stejně odpovědět sami.

Autorem příspěvku je Veronika
Publikováno 30. 09. 2020
* Povinné položky

Zanechte komentář