Jak se starat efektivně o suchou pleť?

Suchá pokožka je velmi citlivá a náchylná k vyrážkám. Proto potřebuje pravidelnou péči, kvalitní čištění pleti 2 krát denně a hlavně hydrataci. Ráno a večer pečlivě pokožku vyčistěte, zbavte ji make-upu, smogu a prachu.

Už jsshutterstock_182164742me si suchý typ pleti představili. Nyní je čas na to si napsat něco o péči o ní. Právě
suchá pokožka je velmi náladová. Je citlivá, ne každý výrobek jí sedí, často je náchylná ke změnám. Vyžaduje proto pravidelnou a zejména kvalitní péči. O tom, jak se o ni starat, si řekneme krok po kroku. Mějte na paměti hlavně to, abyste ji čistili 2 krát denně – ráno a večer a abyste ji minimálně dvakrát denně dopřáli hydrataci. Nejlépe však podle potřeby. Pouze pravidelnou péčí docílíte krásné pokožky.
1/  Dvakrát denně (ráno a večer) si vyčistěte pleť důkladně pomoci Hydratačního čisticího mléka, které je šetrné k pokožce, nevysušuje a zároveň kromě čištění pleť také pokožku hydratuje a dodává ji vitamíny a minerály.
 
2/   Poté dočistěte pleť Tonizační hydratační vodou, která uzavírá otevřené póry po čištění pleti a díky tomu se do nich nedostanou další nečistoty. Je to velmi důležitý, avšak často opomíjený krok. Při tom když neuzavřete póry po čištění, tak zůstanou otevřené a mohou se do nich dostat nečistoty.
 

VITAMIN MOISTURIZER FOR DRY SKIN 802
Hydratační krém s minerály pro suchou pleť Minus 417 obsahuje UVA a UVB faktor SPF 20.

3/  Následně aplikujte ráno Hydratační denní krém s minerály na suchou pleť, který dodá pokožce výživu na celý den a zároveň ochranu proti UVA i UVB slunečnímu záření s ochranným faktorem min. SPF 20.  Večer naopak aplikujte noční hydratační krém, který přes noc pokožku regeneruje, omlazuje a dodává ji zdravý vzhled.
 
4/   Jednou týdně dopřejte své pokožce kvalitní vyčištění pleti od všech nečistot a toxinů usazených v pokožce. Vyčistěte ucpané póry skutečně do hloubky, regenerujte, zpevněte a omlaďte pokožku s Bahenní maskou krásy.
 
 
 
Najděte si řadu oblíbených produktů, kterou budete používat. Pomůže vám sjednotit tón pleti a získat hydratovanou a krásnou pokožku. Uvidíte sami, jak málo stačí ke krásné pokožce. Více o suché pleti, najdete v článku zde.
Základem vaší péče by mělo být:  čisticí mléko, tonizační hydratační voda, hydratační denní krém na suchou pleť, noční krém a kvalitní čisticí maska

Tip na kosmetiku pro suchou pleť

zazrak
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

* Povinné položky

Zanechte komentář

  • Lenka

    Dobrý den, chtěla jsem si objednat celou řadu, kterou doporučujete na suchou pleť, ale není dostupný denní hydratační krém s minerály pro suchou pleť a bahenní maska. Můžete mi prosím místo toho doporučit jiné zboží? Je mi přes 40 let a mám suchou pleť, se sklony k ekzému, takže málo co snesu, poslední léta používám na obličej krém Protopan, což je kosmetika speciálně pro ekzematiky. Ráda bych zkusila něco jiného, kosmetiku z mrtvého moře jsem nikdy nezkoušela.

    1. Iwka Catajska

      Dobrý den paní Lenko,
      to mne mrzí, ale Minus 417 přestala Hydratační krém s minerály na suchou pleť vyrábět a mají už jen na normální a nebo na mastnou pleť. To samé s Bahenní maskou krásy. Nejste náhodou z Prahy, že byste se u nás stavila pro vzoreček? Jestli máte hodně citlivou pleť a málo co Vám sedí, tak bych doporučila na 100% si nejprve krém vyzkoušet, než si ho koupíte. Abyste ho využila a nemusela ho pak někomu darovat, kdyby Vám nesedl. Mohu Vám doporučit i za sebe jako ekzematika se suchou pletí např. Havlíkův přírodní zázrak nebo mají novinku přímo pro ekzematiky Havlíkovu přírodní vazelínu. Nebo pak s čím osobně velmi dobrou zkušenost na ekzém Zklidňující pleťový krém od Minus 417, který se dává lokálně na postižená místa ekzémem. Pokud byste pak chtěla k němu denní krém na obličej od Minus 417, pak Vám mohu doporučit od nich Zpevňující krém, ten je výživný a má už zpevňující složky. Osobně bych šla do Havlíkova zázraku, který se dá používat nejen lokálně a nebo do toho Zklidňujícího krému a ten bych dávala lokálně na ekzém a k němu Šípkový krém od Dulcie, který je výtečný na suchou pleť.
      https://www.nuspring.cz/plet/pletove-kremy-a-oleje/denni-hydratacni-krem
      https://www.nuspring.cz/plet/problemy-pleti/ekzemy-2
      Krásný víkend!