Praktická, skladná a multifunkční přírodní kosmetika na cesty

Známe to všichni, zejména tedy my ženy. Ať už se chystáme někam vyrazit na 3 dny či 2 týdny, množství kosmetiky, kterou bereme s sebou, je většinou stejné. Ovšem cestování má svá určitá omezení. Ať už se to týká povolené váhy do letadla či množství tekutin na palubě, nebo váhy krosny, kterou míníme mít mnoho hodin během našeho putování na zádech. Možná jste už slyšeli o tom, že na treky je ideální sbalit se pod 7 kg. Pro co největší úsporu doporučujeme jako hygienu a kosmetiku zvolit co nejúspornější řešení. Ideálně takovou přírodní kosmetiku, která má více možností použití. Zde je 5 našich osvědčených tipů.

Tuhé mýdlo na vlasy, tělo i špinavé prádlo

Přírodní tuhé šampony tzv. šampuky jsou v oblasti přírodní vlasové kosmetiky čím dál více oblíbené. U nás mezi nejprodávanější patří ty od slovenské značky Ponio. Nejen, že složení kosmetiky Ponio je absolutně čisté bez parabenů, silikonů, sulfátů SLS a SLES, ale navíc tento šampon můžete použít i jako mýdlo na tělo a dokonce si s ním přeprat i oblečení.

Tedy s jedním tuhým šamponem o váze pouhých 30 g (máme i verzi 60 g) si uděláte kompletní hygienu a ještě budete mít čisté a voňavé prádlo. Na různé treky, čundry a road tripy úplně ideální. Nedávno nám dokonce jedna zákaznice napsala, že náš tuhý šampon s ichtamolem a pyritiónem zinku její dceři významně pomáhá s akné na obličeji. Takže použití je vskutku multifunkční. Podívejte se na kompletní nabídku tuhých šamponů Ponio.

Tuhé šampony Ponio můžete vybírat z několika druhů

Přírodní zubní pasta v tabletách

Vezměte si s sebou jen tolik tablet, kolikrát si budete čistit zuby. Stačí rozkousat a čistit chrup jako obvykle. Ideální na palubu letadla a kamkoliv, kde chcete ušetřit nějaké ty centimetry a gramy. Navíc nehrozí, že by vám pasta někde cestou vytekla. Je to skvělá volba například i do kempu, když jedete v páru a nechcete si před umývárnou předávat jednu pastu. Každý si vezme jednu tabletku a je to. Britský výrobce přírodní kosmetiky Georganics má navíc plně recyklovatelné skleněné obaly, které po vyprázdnění můžete v domácnosti dále na něco použít. Vybrati si můžete příchuť Anglická máta nebo bělící pastu s aktivním uhlím.

Vezměte si na cesty jen tolik tablet, kolikrát si budete čistit zuby

Opalovací krém v tyčince

Ani krém na opalování nemusí zabrat příliš místa. Zkuste praktickou tyčinku od amerického výrobce čisté bio kosmetiky Butterbean. Má faktor 30, je odolná proti vodě, netvoří bílý film a navíc je vhodná i na tu nejcitlivější pokožku. I pro malé děti. Díky tuhé konzistenci si ji můžete vzít i na palubu letadla a v pohodě se vám vejde třeba i do kapsy. Kvalitnější složení kosmetiky na opalování byste jen těžko našli. Zakoupíte ZDE.

Značku Butterbean založila maminka 5 dětí žijící u moře

Repelent, co odpuzuje hmyz i hojí štípance

Repelentní tělový olej od slovenské značky Kvitok je skvělý v tom, že nevoní komárům ani klíšťatům, ale za to dokáže i případné kousance a následné svědění zklidnit. Levandule, citronela, máta, citrón, geránium všechny drobné nezvané hosty od vaší krve odradí. Mandlový a nimbový olej zase vyživuje a hydratuje pokožku, která v létě bývá vysušená.  Repelent je vhodný i pro děti od 3 let. Zakoupíte ZDE.

Veganský repelent Kvitok poslouží i na hojení štípanců a potlačení svědění

Skin toner hojí zranění a ničí bakterie

Skin toner od slovenské značky Malinna by neměl chybět v domácnostech ani na cestách. Jeho použití je vskutku všestranné. Hojí drobná zranění, ranky, popáleniny, vyrážky i akné. Navíc ho můžete použít jako antibakteriální sprej na ruce i různé povrchy. Je složen výhradně z organických a esenciálních olejů a přírodní mořské soli. Je vhodné i jako tonikum pro osvěžení pleti. Zakoupíte TADY.

Skin toner poslouží i na ošetření popálenin od sluníčka

Autorem příspěvku je Romana
Publikováno 14. 08. 2020
* Povinné položky

Zanechte komentář