Kosmetika na cesty

Přírodní kosmetika na cesty do hotelu i pod širák

Na dlouhých túrách jen s batohem a pohorkami mě vlastně nepotkáte. To ale neznamená, že občas nedostanu chuť na výlet do přírody, bez internetu a ruchu velkoměsta. Pak na scénu přichází má oblíbená kosmetika na cesty. V červenci jsme vyzkoušeli víkend v tradiční mongolské jurtě na severu Čech uprostřed divoké přírody. To znamená: voda na pití a vaření s sebou, voda na mytí z potoka a místo klasické splachovací toalety roztomilá dřevěná kadibudka.

To ale přeci neznamená, že zanevřu na čistou pleť a tělo! Ráda se proto s vámi podělím o několik tipů na skvěle funkční kosmetické pomocníky, které si s sebou beru i do „drsnějších“ podmínek.

Kosmetika na cesty poslouží v hotelu, jurtě i pod širákem

Čisticí pěna na obličej a tak dále

Na výletech v přírodě se v podstatě nelíčím. Obličej je ale i tak třeba alespoň dvakrát za den zbavit nasbíraných nečistot. Proto vždy sahám po pohodlné čisticí pěně, která dobře vyčistí i jen mírně navlhčenou pleť, a dá se snadno opláchnout za pomoci trošky vody. Teď zrovna používám Čisticí pěnu na pleť od francouzské značky Avril Organic, která má specifickou jemnou vůni a pleť je po ní krásně čistá a jemná.

Čisticí pěna Avril a Malinna

Na outdoroové výlety ale nikdy nezapomínám ani na multifunkční Čisticí pěnu od slovenské značky MALINNA°. Voní krásně po levanduli, pleť čistí, hojí a hydratuje, ale navíc zvládá spoustu dalších věcí. Funguje totiž i jako bezoplachové mýdlo na ruce či jako pěna do sprchy a poradí si i s intimní hygienou (na sucho i spolu s vodou). A navíc díky čistému složení vůbec neškodí přírodě. Nemusíte se proto bát pěnu použít kdykoliv a kdekoliv. Tomu říkám kosmetika na cesty s velkým K!

Základní péče o pleť

Pleťovou rutinu se na podobných výletech pochopitelně snažím snížit na co nejmenší počet kroků. Bez květové vody ale prostě v létě nedám ani ránu. Aktuálně do batohu balím Květovou vodu BIO růže od Nobilisu, kterou po vyčištění ošetřím pleť, osvěžím ji během parného dne či noci, zklidním po opalování nebo nastříkám do vlasů. To je prostě must have!

No a pak samozřejmě krém. Tím to celé ráno a večer završím. Tentokrát si vystačím s jedním univerzálním. Balím lehký Mokřadkový krém, také od Nobilisu, který nádherně voní po vanilce a chrání pleť.

Čistá, ošetřená a hydratovaná pleť je základ i v jurtě, kde neteče voda.

Univerzální mazání

Protože vždycky počítám s tím, že bude potřeba „něco namazat“, nikdy nezapomínám na nějaké univerzální máslo či olej. Vždycky má u mě místo olej kokosový třeba od Purity Vision, kterým se dá opečovat suchá či spálená pokožka, ale také ho využijete při jednoduchém vaření.

Další důležité kosmetické vychytávky na cesty

Pokud víte, že jedete na delší cestu, a bude třeba si umýt vlasy nebo přeprat prádlo, nezapomeňte na šampuky. Skoro nic neváží a skvěle poslouží na umytí těla, vlasů i jako první pomoc se zašpiněným oblečením.

Čeká vás delší pobyt na sluníčku? Bio ochranná tyčinka na opalování od Butterbean je ideální na outdoorové výletění – nehrozí totiž, že se jí poškodí obal a zaneřádí vám celý obsah batohu. Má přírodní složení a SPF 30 díky minerálnímu filtru.

Pokud ale máte v batohu trochu více místa, můžu doporučit i nová opalovací mléka od severočeského Nobilisu. Vyberte si SPF 15 nebo SPF 30 a rozhodně se nemusíte bát výrazné bělivosti.

Bezpečné a zdravé slunění je v létě základ

Spaní pod širákem nebo posezení u ohýnku můžou pěkně znepříjemnit komáři a jiný dotěrný hmyz. Vybavte se proto některým z přírodních repelentů s esenciálními oleji, které sice krásně voní nám lidem, ale odpuzují okřídlené záškodníky.

Budu ráda, když se se mnou podělíte o vaše kosmetické favority na letní výletění.

Krásné léto,

Lenka

Výhled z jurty v divočině
Autorem příspěvku je Lenka
Publikováno 06. 08. 2021
* Povinné položky

Zanechte komentář