Rozhovor: Kosmetika Eco by Sonya Driver až z daleké Austrálie

Kosmetika Eco by Sonya je další ze značek, která vznikla doma v kuchyni. A to ve východoaustralském, mimořádně slunném městě Gold Coast. Sonyu Driver k založení značky přivedla zdravotní komplikace v rodině a její láska k přírodní kosmetice. Svou první laboratorní sadu tak objednala přes internet, pustila se do chemických pokusů s přírodními přísadami a během pěti let se její značka stala první certifikovanou bio kosmetikou nejen na (samo)opalování. Od té doby pravidelně kouzlí úsměvy na tvářích mnoha spokojených zákaznic a zákazníků po celém světě.

Přinášíme vám rozhovor volně přeložený z oficiálního blogu značky Eco by Sonya třeba o tom, jak byla značka založena, jaký je nejoblíbenější výrobek zakladatelky a jak vypadá její kosmetická rutina, na jaké místo na světě by se chtěla podívat nebo co dalšího se svou firmou chystá.

Zakladatelky značky Eco by Sonya, Sonya Driver
Seznamte se, Sonya Driver
1. Sonyo, proč a jak vznikla kosmetika Eco by Sonya?

Mé mladší sestře byl diagnostikován kožní melanom na ruce. Ten vyžadoval chirurgické odstranění a zanechal po sobě ošklivou jizvu. Sestra se mě ptala, jestli nevím o nějakém přírodním samoopalovacím přípravku, který by byl pro její citlivou pokožku šetrný a nezávadný. Moje kosmetička mi tenkrát doporučila výrobek, který měl být podle jejích slov z 99% přírodní. Raději jsem ale složení detailně prozkoumala a byla jsem nemile překvapená a naštvaná ze zavádějících tvrzení, která jsem na etiketě našla. Když do toho ale vstoupila má láska k přírodním a organickým přísadám, vznikla značka Eco by Sonya.

2. Čím je Vaše značka jedinečná?

Nejvíc hrdá jsem na to, že jsem našla mezeru na trhu. Na vše, co děláme, se díváme s odstupem jako na celek. U obalů i jednotlivých přísad vždy zkoumáme, jaký vliv mají na pokožku, na planetu i na zvířata. Finanční nákladnost v tomhle nikdy nehraje důležitou roli.

3. Jak vypadá Váš běžný pracovní den?

Je to shon, ale ve všem je kus mého srdce. Snažím se dělat věci opravdu rychle. Nemám svůj pracovní stůl a ani jsem nikdy žádný neměla. Pořád někde pobíhám a řeším věci za pochodu na několika frontách. E-maily vyřizuji zásadně na telefonu. Je pro mě opravdu důležité vytvářet v práci inspirativní atmosféru. Ta je totiž základem toho, kým v Eco By Sonya jsme. Vždycky se svého týmu ptám: máme se všichni dobře? Cítíme se dostatečně inspirovaní?

4. Na který Váš produkt jste nejvíc pyšná?

Je pro mě hodně těžké vybrat jen jeden. Určitě sem patří samoopalovací přípravky, protože právě ty jsem při své snaze stát se profi chemičkou vytvořila ve své malé kuchyňce. Pleťové sérum Glory Oil a Samoopalovací voda na obličej zase vrací lidem pocit sebevědomí a mají obrovský vliv na kvalitu jejich pokožky.

Glory Oil je vhodný i na hojení jizev
Pleťové sérum Glory Oil skvěle pomáhá při hojení jizev
5. Jak vypadá vaše každodenní kosmetická rutina?

Abych byla upřímná, má oblíbená část celého dne je ta, kdy vezmu do ruky náš Čisticí pleťový gel Super Citrus Cleanser. Vždycky se zhluboka nadechnu všech těch voňavých přísad a je to vlastně jako meditace spojená s čištěním pleti. Pak samozřejmě nahodím Pleťový hydratační krém Super Fruit Hydrator smíchaný se sérem Glory Oil a přidám opalovací krém. K tomu pak jednou týdně používám Čisticí pleťovou masku Purple Power a Super Acai pleťový peeling.

Čisticí pleťová maska Purple Power, Eco by Sonya
Čisticí pleťová maska Purple Power v akci
6. Pokud byste mohla navštívit jedno místo na Zemi, které by to bylo?

Amalfitánské pobřeží v Itálii. To je můj sen!

7. Jak trávíte svůj volný čas?

Mám tři psy, kteří nustále vyžadují mou pozornost. Takže ráda posedávám v obýváku, mazlím psy a dívám se na Netflix. Také mám moc ráda procházky před západem slunce a poslech mých oblíbených podcastů.

8. Jaké je Vaše oblíbené jídlo?

Bezpochyby italská kuchyně. Rajčata. Chilli. Olivy. Citrón. Kapary. Bazalka. Aaaaaaah, v Itálii prostě znají chutě a barvy. Jsou odvážní a dramatičtí, stejně jako já.

9. Co Vás vždycky rozesměje?

Když se ke mně dostane recenze od zákaznice nebo zákazníka, která říká, jak jim některý z našich produktů nebo moje kniha jakýmkoli způsobem pomohly.

10. Řeknete nám, na jaký úspěch jste nejvíce pyšná?

Kosmetika Eco By Sonya už zažila mnoho úspěchů, na které jsem hrdá. Ale stát se vůbec první australskou certifikovanou bio opalovací značkou během pěti let od jejího založení, je asi opravdu můj největší úspěch. Byli jsme o pět let napřed před ostatními!

11.  Jaké jsou ambice Vaší firmy do budoucna?

Upřímně, ráda bych více zaktivizovala naši dobročinnou platformu. Právě jsme začali s nadací The Miracle Made (Děláme zázraky). Chceme pomáhat potřebným po celém světě i v Austrálii. Chceme opravdu něco změnit a zvyšovat povědomí o důležitých tématech.

Přírodní samoopalovací krém, Eco by Sonya
Přírodní samoopalovací krém s růžovým gerániem a aloe vera

Autorem příspěvku je Lenka
Publikováno 03. 06. 2021
* Povinné položky

Zanechte komentář