Test: Jaká je oblíbená kosmetika Anela?

Když jsme se vás ptaly, jaká značka vám u nás chybí, kosmetika Anela byla jednou z nejčastějších. A tak jsme ji zařadily a rozhodly se ji vyzkoušet do slova a do písmene na vlastní kůži. Sdílíme s vámi naše postřehy, ať máte lepší představu, co od Anely očekávat.

Na vyzkoušení jsme si vzaly 7 základních výrobků. Celkem 5 z nich na péči o pleť a dva doplňkové na péči o tělo. Překvapilo nás něco? Jaký výrobek se stal naším favoritem? Čtěte dál!

Čistá a zdravá pleť

Kosmetika Anela se umí perfektně postarat o celou vaši kosmetickou rutinu – ranní i večerní. Řekněme, že je večer. Pleť je nejdřív potřeba základně odlíčit (třeba dvoufázovým odličovačem Odlíčím – ten jsme na zkoušení neměly). Pak je čas na čisticí pěnu Očistím tvář, která pleť dočistí. Pěna je velmi lehká a má jen jemnou přírodní vůni s akcentem máty. Pleť je po ní hladká, čistá a “nedrhne”.

Na řadu přichází sérum. My jsme zkusily hydratační Růžové z nebe pro všechny typy pleti s extraktem z ovsa a s dračí krví. Růžové z nebe je velmi lehké sérum úplně bez vůně. Nepatří mezi “klouzavá” séra, jde pohodlně nanést a celkem rychle se vstřebá. Pleť je po něm hladká, jemná a připravená na další péči. 

Anela, Růžové z nebe

Na noc jsme zvolily antiage noční balzám Půlnoční krása, který díky kyselině hyaluronové, pečujícím olejům a máslům vyhlazuje a zjemňuje pleť. Ideální je balzám nanášet na navlhčenou pleť. K tomu je možné použít hydratační mlhu Modré z nebe. Mlha pleť osvěží a hydratuje. Ještě než Modré z nebe zaschne, čistými prsty naneseme na obličej a krk Půlnoční krásu, kterou jemně do pleti vmasírujeme. Půlnoční krása se dobře nanáší a je opravdu pečující. Zpočátku celkem vydatně “mastí”, postupně se vsakuje, ale nevsákne se zcela (na obličej se vám tedy mohou mírně lepit třeba vlasy). Půlnoční krása nás teda rozhodně baví!

Anela, Půlnoční krása

Jestli vás trápí akné nebo občasné pupínky, věnujte jim lokální péči Bílé noční teenky. Je to léčivá zinková mast s CBD extraktem, kterou je ideální na noc nanést na problematická místa. Má jemnou oříškovou vůni a postará se o to, aby akné / pupínky nebujily dál, pleť zklidní a zaléčí.

Voňavá odbočka

Část výrobků od Anely voní jen velmi jemně, přírodně, neutrálně. Najdete ale i kousky, které si stačí “načichat” a už je prostě vždycky poznáte. Mezi ně patří třeba právě Modré z nebe, které má jasnou vůni máty a jemně nahořklou chuť. Pokud tedy mlhou osvěžujete třeba miminka nebo malé děti, asi bude lepší se vyhnout oblasti pusinky. 

Velmi netradičně voní i Půlnoční krása. Najdete v ní totiž třeba extrakt z kadidla, vanilky, myrhy či klanoprašky, dále éterický olej manuka, růžové geránium nebo slaměnku. Připravte se na sladkou, ženskou vůni, která na pleti přetrvá i několik hodin. Půlnoční krása má navíc v kelímku i tmavší modrou barvu (díky éterickému oleji z heřmánku modrého), takže její použití je prostě zážitek pro několik smyslů naráz.

Péče o tělo

Něžný pan Oves je zklidňující šlehané máslo bez vůně pro citlivou pokožku. A když říkáme bez vůně, není to tak úplně pravda. Základem pana Ovsa je totiž bambucké máslo, které svou typickou vůni prostě nezapře. Něžný pan Oves je ideální pro péči o ekzematickou pokožku i péči o miminka. Krásně hydratuje, brzy se vsakuje a na pokožce po něm zůstává jemný film.

Anela, Něžný pan Oves
Anela, Něžný pan Oves

Posledním zkoušeným výrobkem byl deodorant Důvěrný pan Mandarinka bez umělých parfemací a barviv. Tento tuhý deodorant se dobře nanáší a jemně voní po citrusech. Protože se jedná o 100% čistý výrobek, nemůžete od něj očekávat vůni mandarinek na dálku, ale svůj účel plní. 

Kosmetika Anela je přírodní, čistá, lokální a stojí za ní krásný lidský příběh Andy a Ely. Ty založily značku proto, aby měly práci, která bude dávat smysl. Máme radost, že jsme Anelu díky vám přivítaly do našich řad.

Anela, Bílá noční teenka a naše Lenka
* Povinné položky

Zanechte komentář

  • […] Toto sérum od české značky ANELA jsme zařadili teprve letos a už se stalo nejoblíbenějším. Výborně funguje na suchou a stárnoucí pleť, napomáhá redukovat jemné linky a první vrásky. V jeho složení najdete kyselinu hyaluronovou, hydrolát z lípy a dračí krev. Tyto složky vám udrží vaši pleť elastickou, hydratovanou a pomůžou od kožních zánětů. Více si o produktech zn. Anela můžete přečíst v našem blogu zde. […]