Téměř jarní aromaterapie pro vaše tělo i mysl

I když nám už na dveře pomalu klepe jaro, je potřeba být stále ostražití před nečekanými plískanicemi. Taky vám může udělat škrt přes rozpočet typická „jarní“ únava, ať už je tělesná nebo duševní. Aromaterapie je ideálním pomocníkem k tomu, abyste prožili jaro v té nejlepší pohodě.

Esenciální oleje pro pohodu mysli

I my v Nuspring máme rádi esenciální oleje. Používáme je nejen v podzimních a zimních dnech. Prostě po nich saháme podle potřeby. Pokud doma ještě nemáte difuzér, protože jste se báli toho, že vám jeho koupě provětrá peněženku víc, než byste chtěli, můžeme jenom doporučit třeba malý, podsvícený USB aromadifuzér Hüttermann, který je tichý a ani nezabere moc místa. Osvědčil se nám nejen v boji proti virovým infekcím, ale dělá výbornou společnost třeba, když si potřebujete „provětrat hlavu“ při práci.

Hütermann Ultrazvukový aroma difuzér Y01 v imitaci tmavého dřeva

Používejte aromaterapii bezpečně

Cítíte-li, že na vás jde jarní únava nebo když jenom štve celý svět, určitě si vezměte na pomoc naše oblíbené jednodruhové éterické oleje s vůní citrusu. Mají minimální kontraindikace (některé z nich mohou být nevhodné pro osoby, které berou léky na ředění krve a alergiky na linalool a limonen) a můžete je používat v domácnostech s dětmi od tří let věku. Pro děti je velmi vhodná oblíbená sladká mandarinka či pomeranč. Dospělí ocení spíše citrón nebo bergamot. Dávejte pozor, máte-li domácího mazlíčka, ne všichni snáší difúzování esenciálních olejů zrovna nejlépe. Největší pozor při provonění domácností by si měli dát majitelé koček nebo drobného ptactva.

Jednodruhové éterické oleje od Nobilis Tilia

Objevte hydroláty a ozvláštněte si jídelníček

I když jsou esenciální oleje a práce s nimi hlavním jádrem aromaterapie, bylo by chybou se zaměřit pouze na ně. Navíc u nich musíte řešit možné kontraindikace a brát ohled na zdravotní stav a věk členů domácnosti. Pro každodenní použití jsou proto snadnější variantou tzv. hydrolátynekonzervované květové vody. Můžete se spolehnout na jejich vhodnost pro děti, těhotné ženy nebo osoby se specifickými zdravotními potížemi. Existuje pouze velmi málo druhů, které vykazují kontraindikace.

Květové vody zn. PURITY VISION

Obsahují pouze 1% ve vodě rozpustných látek z esenciálního oleje, které se do nich dostanou při destilaci. Proto se používají jako jemnější forma aromaterapie a mnoho druhů se může, na rozdíl od esenciálních olejů bez obav užívat vnitřně. Všechny u nás běžně nabízené nekonzervované květové vody od Purity Vision můžete bez problémů použít do raw i pečených dezertů, smoothies, alko i nealko drinků či palačinek. S jejich pomocí tak můžete jaro přivolat o trošku dřív. Přidáte-li do domácích sušenek mátový hydrolát a kousky čokolády, uvidíte, že vám budou opravdu chutnat.

Jak nejlépe použít květové vody?

Květové vody nemusíte používat jen pro tonizaci v rámci každodenní péče o pleť. Samozřejmě jsou také velmi vhodné pro osvěžení při mentální únavě, probrání dětí při učení nebo pokud se zrovna cítíte být ve stresu. Klidně si je odlijte do menší skleničky s rozprašovačem a noste je v kabelce. Nejednou u nás fungovaly jako první pomoc pro unavené vlasy, pocitu vyčerpání nebo prostě jenom tak, protože se nám zastesklo po jejich jemné vůni. Velmi dobrou službu poskytnou i když se vrátíte z večerní jarní procházky a přidáte si je do vany. Jsou také efektivní náhradou za silné esenciální oleje do aromalampy nebo difuzéru, máte-li doma malé děti.

Levandulová voda zn. Almara Soap
* Povinné položky

Zanechte komentář